Zor bir deplasman,Kayseri deplasmanı.Zorluğu puan tablosundaki yerinin ehemmiyetinden kaynaklıyor aslında.Bu durum maçın çetin geçeceğinin habercisiydi.Temaslı oyunun çok sık yaşandığı bir karşılaşma oldu.

Temasın Trabzonspor tarafından yapılması geçen haftanın eksiğinin giderilmesi açısından önemliydi.Top rakipteyken daha baskılı,agresif bir oyun,Abdullah AVCI’nın oyun planının önemli vurgusuydu.Temiz bir maç oldu.

Trabzonspor ‘un ilk yarının başındaki Enis  DESTAN’ın Golü Kayserispor’un gardını düşürdü.Organize bir atakla gelen gol Thomas Meunier imzasını taşıyan adrese teslim bir goldü.Yıllardır futbolu gözleriz,bu kadar serin kanlı orta yapan,pozisyon bilgisi olan, futbol aklı olan,elit sporcular bir elin parmaklarını geçmez.

Bu nokta transferi yapan,tüm yöneticileri,Abdullah AVCI’YI,Başkan Ertuğrul DOĞAN’I  tebrik ediyorum.Yaz transfer döneminde,bu transferlerin artması temennisiyle çağrıda bulunuyorum.Trabzonspor bu tür kalibre futbolcuların oyun görüşü sayesinde hedeflediği noktaya ulaşabilir.Bu yadsınamaz bir gerçek.

Zirvede olmak istiyorsa Trabzonspor, oyun aklı büyük,mücadele gücü yüksek,yere sağlam basan futbol ayaklarıyla mesafe almak zorunda.Kayserispor deplasmanında,ilk defa yer alan,yabancı var hakemi İspanyol Pablo Gonzalez Fuertes’e bir parentez açmak istiyorum.Orta hakem Çağdaş ALTAY’ın çözemediği iki kritik kararda öyle etkili ve net tespitler yaptı ki hepsi doğruydu.

Orta hakem  Çağdaş ALTAY’ı kurtardı.Aslında sorunun yabancı hakem olmadığı,yabancı kafanın bakış açısı olduğu apaçık ortada.Olaylara tarafsız ve objektif bakmaları,pozisyon analizi onları çok ön plana çıkarıyor.Türk hakemlerinin  beceremediği,eline gözüne bulaştırdığı konu bu.Türk hakemlerinin kafasında o kadar çok tilki var ki,hiç birinin kuyruğu birbirine değmiyor!Yabancı hakem Türkiye süper ligine şart.Belli ki hakemlerimiz bu işi götüremeyecekler.Karşılaşmanın hakemler açısından analizi böyle.Bu maçın ardından,Kayserispor Teknik sorumlusu Vukas maç sonu açıklamalarında aslında maça son noktayı koydu.”Trabzonspor kaliteli oyunculardan kurulu bir takım,oyun becerisiyle ikinci golü buldu.”Bizde ona ilaveten şunu vurgulamak isteriz.

Kaliteli oyuncuları var Trabzonspor’un bu bir gerçek ama onlara eşlik edecek daha da kaliteli oyuncular istiyoruz.Bir takımda denge olmalı.Her zaman papaz pilav yemez!iki salla bir bağlayla olmaz!Çünkü Trabzonspor’un önünde kupa   ve zorlu fikstür var.Türkiye kupası ve lig üçüncülüğü gayret ve sürekliliği olan bir oyun ister.Bu başarılabilirse sıkıntı yok.Rehavet Trabzonspor’un en büyük düşmanı.Kayserispor maçında Uğurcan ÇAKIR’ın  evlere şenlik hatası son dakikaları Trabzonspor’luların diken üstünde maçı geçirmesine neden oldu.

Odaklanma sorunu,zihinsel güç kaybı Trabzonspor’a pahalıya mal oluyordu.Trabzonspor’lu futbolcuların ayarsız pasları,final dokunuşları her  maçta olduğu gibi bu maçta da  baş köşede duruyordu!Bu sorunu Abdullah AVCI  hocamızın idmanlarda başa tutturması hatta ileri gidip ceza uygulaması  şart gibi gözüküyor.

Kayseri maçında ki;aynı mücadele zenginliğinin süreklilik ve farkındalık yaratması,sorunların minimize edilmesi  temennisiyle,

Hoş ve tadı damağında seyirler…