Dünya futbolu ikiye ayrılmış. Bir tarafta Avrupa futbolunun patronu UEFA var diğer tarafta ise Dünya futbolunu patronu FIFA.
UEFA şartları zorluyor. Her ne olursa olsun seyircisiz de olsa Avrupa Futbol Şampiyonaları’nı tamamlamak istiyor. Yine yerel liglerle ilgili olarak da oynatma baskısı yapıyor.
Hatta Belçika'ya bir ültimatom çektiler.
Ancak ters tepti.
FIFA ise ki başında Infantino var.
2010-2011 şampiyonluğunu Trabzonspor'a vermek için elinden geleni yaptı.
Ama olmadı. Rüşvet alanları aşamadı. Sonra onlar hapse gittiler.
Infantino İtalyan ve İtalya'da her olup biten onu derinden sarsıyor.
Onun için sezonların mevcut haliyle tescil edilmesinden yana.
Bir de içeride TFF Başkanı Nihat Özdemir ve yönetim kurulu üyeleri var.
Özdemir'in bir kulağı Bilim Kurulu’nda; bir kulağı Beştepe, UEFA ile FIFA'da
Makul ne ise ona uyacak.

Trabzonspor ve bazı kulüpler ise sezonun oynanamayacağına inanan tarafta.
Trabzonspor bu nedenle 2 Mayıs tarihine kadar takıma izin verdi.
Doğru da yaptılar.
Mayıs ayında toplanıp tesislerde, yine sosyal mesafe kurallarına uyarak koşuyor ve hazırlık başlayacak gibi.
Sonra da Haziran sonu ve Temmuz başında kalan 8 maç oynatılmaya çalışılacak.
Tabi ki her gün ölüm sayısı artıyor.
Türkiye'de günde 82 kişinin bulaşıcı hastalıktan yaşama veda ettiği dönemde siz hep futbolu düşünürseniz olmaz.
Önce sağlık.
Trabzonspor her türlü koşula hazırlanmalı.
Kalan 8 maçını da gerekirse oynamalı ve söke söke şampiyonluğu almalı.
Kaçan, kaytaran ve fırsatçılık yapan olmayacağız.
 
GÜNEŞ'TEN SOSYAL SORUMLULUK
 

Trabzonspor eski Teknik Direktörü Şenol Güneş'in son 10 yıldır teknik adam olarak gösterdiği performans ve hem insani olarak verdiği mesajlar ile alkışlanıyor. Trabzonspor'un kalecisi, kaptanı, teknik direktörü olan Güneş milli takımın patronu olarak koronavirüsü sürecinde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı yardım kampanyasına tam destek verdi. 1 Miyon TL bağışlayan Güneş, birçok iş adamı ile aynı listede yer aldı. Şenol Güneş'in 1 Milyon TL'si kaç aileyi sevindirecek.
 
TOPRAĞA DÖNÜŞ!
 

Koronavirüsü'nün sonunda nasıl bir dünya kurulacak, Türkiye'de nasıl bir yol izlenecek bilinmiyor. Ama söylenen şu, toprağa daha fazla sarılacağız. İşte Trabzonspor'un süper star adayı Abdüladir Ömür. Çarşıbaşı'nda köyde ve tarlada. Kazma elinde ve çapa yapıyor. Helal sana Abdüş.
  
DAKOĞLU AİLESİNE SÜPER HABER
 

Ömer Dakoğlu. Yemeni Kundura'nın satış müdürlüğünü yıllarca yaptı. İdmanocağı'nda hem A hem de Genç takımın stoperi idi. Annesi anam kardeşleri abim ve kardeşlerim. Hakan Dakoğlu eğitimci ve sanatçıdır. Koronavirüsünü yenen isim oldu Trabzon'da. Haberi İdmanocağı'nın grubundan aldık. Çok mutlu olduk. Allah Dakoğlu ailesinin diğer fertlerine de sağlık sıhhat versin.
 
HAYDAR YILMAZ ANISINA
 

Trabzon'un ünlü muhasebecisi ve İdmanocağı futbol takımının eski başkanı Haydar Yılmaz'ın vefatının 3.yıldönümü. Haydar Başkanımla anımız var. 1985 yazı. Maçlar bitmiş ve İdmanocağı Genç takımı Elazığ grubuna gitmişiz. Elazığ'da muhteşem bir zemin. Rizespor genç takım ile oynuyoruz. Rizespor'da Hakan Tecimer ve Muharrem Vezir de oynuyor. Başabaş bir mücadele. Sağdan bir top geliyor ve kaleci ile karşı karşıya atamıyorum. Sonra 1-0 mağlup oluyor ve eleniyoruz. Dönüş yolu. Yine Haydar Yılmaz'ın yakın dostu Muharrem Arz Genel Kaptanı. Trabzon'a gelene kadar Muharrem Arz beni eleştiriyor ve 'böyle bir gol kaçmaz yahu' diyor. Haydar abi ise 'Olur. daha önünüzde çok maçlar olacak' diyor. Haydar Yılmaz böyle bir yönetici idi. Mekanın cennet olsun abi.
 
GÜNÜN SÖZÜ
 
Trabzon'da bir eczane, gelen müşterilerine tek kelime ile muhteşem bir mesaj vermiş.
 
BİRAZ DA NOSTALJİ NEVZAT YILMAZ
 
1-Sevgili Nevzat Yılmaz. 1986 yılı Trabzon Valisi Enver Hızlan ile. TGC'nin Genel Müdürü Yılmaz basında 50 yılda mürettiphaneyi gördü.. Entertipi gördü, Tipoyu gördü, ofseti gördü, Dijitali gördü ve şimdi de CİP'İ görmeye hazırlanıyor. Koronavirüsü sonrasında hayatımıza cipli kartlar girecekmiş.
 
2-Tarihi bir fotoğraf. Gazeteci Hakkı Emiroğlu (Solda) Eğitimci ve sonrasının müteahhidi Ahmet Selimoğlu. Selimoğlu'nun düğünü. Trabzon-Giresun sınırında damat gelini bekliyor.