Trabzonspor-Bursaspor hazırlık maçından sonra Hüseyin Çimşir’in mesajlarını her Trabzonsporlu merak ediyordu. Sakin, beyefendi duruşu ile birlikte tane, tane anlattı: ‘Ortada oyuncu almayacağız, üst düzey bulursak yönetime söylerim.’
Trabzonspor’un kaptanlığını yapmış, Bursaspor’da oynayıp şampiyonluk yaşayan, Ünal Karaman, Mustafa Akçay ve Fatih Tekke ile uzun yıllar birlikte görev yapan Çimşir sağduyulu mesajlar verdi.
Hüseyin Çimşir’i Araklı Kalecik’ten bilenler çok iyi bilir.
Futboldan kazandığı ile en fazla hayır işi yapan odur.
Hüseyin’in işi kolay mı?
Değil.

Dün spor servisimiz bir kadro yaptı.
Uğurcan, Pereria, Novak, Campi, Hosseini, Ndiaye, Mikel, Sosa, Nwakeme, Sturridge ve Sörloth.
Nerede Hüseyin Türkmen?
Nerede Abdulkadir Parmak?
Ya da Galatasaray’dan farkın ne?
Hüseyin’i iki önemli sıkıntılı süreç bekliyor.
1-Kadro şişkinliğini çözebilecek mi?
2-Yabancı futbolcularla kuracağı diyalogdaki oluşabilecek sorunlar.
Bu kadroyu iyi dizip çıkın oynayın dese bile şampiyondur.
 
KOMBİNELER VE ÜYE AİDATLARI
 
Trabzonspor Kulübü’nün üst üste aldığı ve taraftarı hiç düşünmeden de uygulamaya koyduğu iki kararına itiraz ediyorum. Önce kombinelerle ilgili. Taraftar gruplarından veya belediye başkanlarından kombine alanlar şokla karşılaştılar. Kombinesiyle 3 maç üst, üste gidemeyenin kombinesi iptal edilmiş. Kimin böyle bir hakkı var? İsterse taraftar 33 maça gitmez, son maça gider. Bu düzeltilmeli.

Bir diğeri ise Trabzonspor İstanbul kulüplerine mi benzemeye çalışıyor? 2020 yılı yıllık aidat ödeme rakamı 226 TL’ye çıkmış. Bununla ilgili de ciddi tepkiler var. Trabzonspor zenginler kulübü değildir. Böyle yapıp oy kullananların yapısını değiştirmeye çalışanlar veya oy kullananların sayısın sınırlamaya çalışanlar tarihin hiçbir döneminde başarılı olamamıştır. Hata yapan başkan da olsa sel gelir alır gider..
 
BERLİN’DEN GÜZEL HABER
 
Trabzonspor'da Eylül ayında sakatlanan ve ciddi bir ameliyat geçiren Abdülkadir Ömür’ün tedavisi devam ediyor. Almanya’da özel bir klinikte tedavi gören genç futbolcu, Mart ayının başında sahalarda olacak.

Normal şartlarda Şubat ayının ortasında dönebilecek olan Abdülkadir konusunda Trabzonspor tam olarak iyileşmeden yıldız oyuncuyu idmanlara dahi çıkartmayacak. Ne diyelim, o Trabzonspor’un geleceği. Hem oyun katkısı anlamında hem de ekonomik olarak. O bir mücevher.
 
SERKAN MI, PERERİA MI?
 
Trabzonspor’da Ünal Karaman ile Başkan Ahmet Ağaoğlu arasında yaşanan sıkıntılı süreçte sağ kanat da gündeme gelmiş. Ahmet Ağaoğlu’nun Serkan Asan’ın dinamik ve geri dönüşlerinin iyi olduğunu gözlemleyip Serkan’ı lig maçlarına da motive edelim yönünde bir telkinde bulunmuş.

Kayseri maçında da Pereria hücuma gitti ama dönemedi ve Trabzonspor 6 attığı maçta da iki gol yedi. Pereria’nın hücum gücü iyi fakat dönüşleri Trabzonspor için sıkıntı yaratıyor. Dikkatli izleyin Novak’ın savunma gücü de eksik. Sürekli olarak savunmanın göbeğini eleştiriyoruz ama kenarları görmüyoruz!
 
BU MESLEK BÖYLE HOCAM!
 
Sevgili Turgut hocam, 17 yaşında bir genç olarak girdim Anadolu Ajansı’ndan içeri. Orada yıllarca size hizmet ettim. Sporcun oldum, sonradan gazeteci olarak meslektaşın. 1987’de ASKF’nin başında sen teknik adam ben de cıva gibi bir muhabir olarak 4 bin kilometre yol kat edip Bremen’e turnuvaya birlikte ulaştık. Otel Munte’de aynı odada kaldık.  Ne sevgini azalttın, ne saygımızı eksilttik. Bir gün geldi seninle Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde halef selef olduk.

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nun temellerini kuran isimdin. Erdoğan Erişen Başkanım senin adını duyunca farklı duygular yaşıyor. Yalova toplantımızda ilk sinyalleri verdin. Başkanlar konseyi toplantısına Hecem evlenmiş ve yanında yoktu. Öksürük vardı, ağırdı. Hükümet ana da ölünce iyice yıktı seni. Sevgili hocam meslekte 60’lı yaşlar ölüm yaşları oldu. Ordu’da Karadeniz Gazeteciler Federasyonu toplantısında okuduğu türkülerle salonu mest eden Ahmet Şefik’te yok. Gazeteciler Cemiyeti’nin önünde cenazelerin başında konuşmak ağır geldi hocam. Başkanlığa veda ettim. Esiroğlu’nda mezarının başında daha vücudundaki sıcaklık soğumadan şöyle demiştik: ‘Mezarını en güzel şekilde yapacağız’ Dostların Murat Taşkın, Ergun Ata takip ettiler, bırakmadılar. Cemiyet Başkanımız Ersen Küçük ise hizmette devamlılık esastır dedi mezarını pırıl, pırıl yaptırdı. Teşekkür ettim. 8 Ocak 2.ölüm yıldönümün. Bu sabah 10 Ocak. Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin geleneksel kahvaltısı var. Akşam ise İskenderpaşa’da mevlit. Tüm dostların ve meslektaşların Mevlide davetlidir hocam. Allah rahmet etsin.
 
TURGUT HOCA’NIN EFSANE TAKIMI
 
Avni Aker’deki: 1984  Üst sıra..Soldan sağa Turgut Özdemir, Osman Kastan..Murat Taşkın..Şener Eyüpoğlu..Kaptan Candan..Enis. Bayram Altun. Ömer Dakoğlu..Turgay Beşyıldız..Hacı Kakışım..Orta sıra Kemal..Celalettin..Sabri..Bülent..İlhan..Mustafa Bankoğlu..Osman..Alt sıra..Ahmet Çelikhan..Şefik..Ahmet Bankoğlu..Yusuf  Turgut...Mahmut Aksu..Ömer Erdem..Ahmet Serdar.

 
BİRAZ DA NOTALJİ
 
Ali Kemal Denizci’nun oğlunun sünneti, Turgay, Hüseyin, Necati ve Serdar.