Biz Abdullah Avcı’yı eksik oyuncu olduğunda, oyun sıkıştığı zamanlarda çözüm üretebilen bir isim olarak bildik ve Trabzonspor’u öyle şampiyon yaptığına inandık.

Tamam, Şampiyonluk senesinin yıldızları vardı. Ama onları kim gönderdi?

Trezeguet yüzünden Nwakeme gitti, sonrasında Hamşik Trabzonspor’a teknik adam olarak da yardımcı olabilecekken son maçlarda oynatılmadı ve onu da küstürdük.

Şimdi gelelim son maça.

Sevgili hocam, görüyorsun ki Onuachu yoksa  işimiz zor.

Enis Destan’a yeterince şans verdin. Belli ki Trabzonspor’un santraforu değil.

O zaman ısrar neden?

Format değiştireceksin.

Pepe ile ve santraforsuz başlayacaksın.

Ayağının içi ile nasıl köşeye bıraktı.

Bir de merak ediyorum Egemen ile sık, sık istişare ediyorsunuz, ne konuşuyorsunuz?

Trabzonspor, Alanya maçında hatalarla gol yedi. Ama ilk golün ardından yaptığın baskıdan sonrası da yalan.

Ben de televizyon ekranına baktım. İlk yarı sonu yüzde 70 Trabzonspor, yüzde 30  Alanya topla oynamış.

Bir de tabelaya baktım 2-0 Alanyaspor lehine!.

Futbol sonuç işidir hocam.


GÜÇLÜ VE SORUNSUZ KADRO

Trabzonspor’da hem Yönetim Kurulu hem de Teknik Patron Abdullah Avcı ağırlıklı olarak gelecek sezonun hazırlığını yapıyorlar. Buna Başkan Ertuğrul Doğan’ı da yazalım. Doğan Aralık ayında yapılacak olağan kongrede başkanlığa aday olacak. O nedenle gelecek sezona çok iyi başlamalı ve takımı belli bir seviyede tutmalı. Şu an itibarıyla Trabzonspor yönetiminin 8 futbolcu ile anlaştığını öğreniyoruz. Peki kimler kalacak, kimler gidecek? Gidecek olanları bilmiyorum ama kalacak olanlar belli: Talip çıkarsa Uğurcan verilecek, Sağbek Meunier, sol bek Eren Elmalı, Denswil, Mendy, Trezeguet, Bardhi, Enis, Visca. Bu oyuncular kalacak, diğer oyuncular ise elden çıkarılmak için gerekli çalışmalar yapılacak. Başkan Yardımcısı şunu söyledi: Taraftarlar rahat olsun. Gereken yapılacak.

KIRIKHAN BORDO-MAVİ

Trabzon’daki sel ve heyelanlardan sonra Hatay Kırıkhan’a gönderilen Trabzonlular orada bir ilçenin mahallesini Bordo-Maviye boyattılar. Bayburt SGK İl Müdürü Trabzonlu Ali Güner, Tamer Üstünbaş, Gökhan Kılıçaslan, Muhtarlığın önünde verdikleri görüntüyü bizimle paylaştılar. Trabzonspor ortak değerimiz. Artık Türkiye’nin değil, dünyanın takımı.

MAHMUT ÖREN VE EKİBİ

Trabzonspor’un Divan Kongresi yapıldı. Mahmut Ören herkesi şaşkına çevirecek bir sonuçla çıktı. İki değerli adayın oyları kadar oy almayı başardı ve ardından da Denetleme Kurulu Başkanlığını devretti. Trabzonspor’un borcunun 3 milyar TL’nin üzerinde olduğunun altını çizerken: ‘Trabzonspor sahipsiz değildir’ mesajını da verdi. Divan Başkanı olarak Trabzonspor’un her konusuna hakim. Peki Ören’in bu kadar fark yapmasının perde arasında ne var? Divan eski Başkanı Sürmen’in, Trabzonspor yönetiminin ve Trabzonspor eski Başkanı Faruk Özak beyin desteği. Yusuf Ziya Yılmaz’ın çekilmesi ile de oradan da oylar ona kayınca bu sonuç ortaya çıktı.

BAŞARILAR ARKADAŞLAR

Trabzon basınındaki her yarış sadece camiayı değil camia dışından da takip edilir. Gazeteciler Cemiyeti yarışının siyasete, yine TSYD yarışının ise Trabzonspor ve onun etrafındaki oluşumlarda etki yaptığına inanılır. O nedenle yarışlar hep çekişmeli geçer. Zaman zaman da sürpriz sonuçlar çıkar. Şimdi TSYD’de iki isim yarışacak. Mevcut Başkan Selçuk Kılıç ile birlikte onun Başkan Yardımcısı Gökmen Şahin.  111 delege oy kullanacak. Seçimle ilgili olarak da tıpkı İstanbul seçimi gibi başa baş deniyor. İki kardeşime de yürekten başarılar diliyorum.

SAĞLIK KOROSU KAPALI GİŞE

Trabzon Sağlık İl Müdürlüğü önemli bir sanatsal etkinliğe imza attı. Oluşturulan Koro, genç müzisyen Seray Odabaş nezaretinde Hamamizade’yi inletti. Birbirinden güzel şiirler birbirinden güzel türkülerle salon coştu. Salona girdik ve oturacak yer yok. Gidenleri üst balkona yönlendirdiler. Çıktık ama orası da full. İl Müdürü Hakan Usta ve ekibini tebrik edelim. Şef ve sanatçıları kutlayalım. Elbette ki solo türküsü ile yürekleri yakan Dr.Seyit Hisoğlu kardeşimi ayrı bir tebrik edelim.

KURTULUŞ ALT YAPIDA

Trabzon Uzun Sokak, Emirgan Kahvesi. Sahibi Burak kardeşimizin misafiri olduk. Trabzon’un efsane futbolcularını yetiştiren Sadi Hoca, Taka Gazetesi Genel Yönetmeni Yusuf Turgut, Necmiati Spor Kulübü Başkanı Hakan Usta, eski Profesyonel futbolculardan Mustafa Dikmen. Ortam futbol olunca muhabbet de güzel oldu. Buradan diyeceğimiz şu: Yusuf Yazıcı, Abdülkadir Ömür, Uğurcan Çakır, Hüseyin Türkmen’leri yetiştiren Sadi hocanın yeniden Alt Yapıya dönmesi.