Türkiye Süper Liginin 23. Haftası ligin ilk 6 sırasında bulunan takımların birbirleriyle karşılaşması nedeniyle çok önemli bir haftaydı. Cuma günü Sivasspor-Alanyaspor maçının galibi Sivasspor maç fazlasıyla liderliğe oturuyor. Bu sonuç dört büyük takım oyuncularını etkileyip strese sokabilir. Çünkü iki büyük derbi birer gün arayla oynanacak. Tabi bu maçlar neticesinde zirve şekillenmiş olur. Tabiki bizim önceliğimiz ve tek düşüncemiz Beşiktaş maçıydı. Cezalı Obi Mikel ile sakat olan Nwakaeme’nin böyle önemli bir derbide oynamamaları bizim açımızdan çok büyük bir dezavantajdı. Bu iki önemli eksikle çıktık Beşiktaş maçına…
 
Aşırı yağan yağmurdan dolayı sahanın kaygan oluşu oyuncuları bir hayli etkiledi. Onun içinde her iki takımda maçın başında pas hataları yaptılar. Ancak dakikalar ilerledikçe oyuncularda sahaya alıştılar
Beşinci dakikada N’Diaye’nin pasını alıp süren Sörloth sol ayağıyla nefis bir şut çıkararak 19. golünü de atmış oldu.
 
10. dakikada Campi’nin büyük hatasını ucuz atlattık. Arkasından Pereira aynı hatayı yaptı. Da Costa’da hatalı çıkışlarıyla kötü anlamda dikkat çeken oyuncumuzdu.
 
27. dakikada Gökhan’ın yakın mesafeden kafa şutunu Uğurcan nefis bir refleksle kornere çelerek takımını rahatlatan isim oldu. Otuzikinci dakikada en net gol pozisyonumuzda Guilherme ile gole çok yaklaştık. Zaten ilk yarı boyunca en önemli ve tek net pozisyonumuzda buydu. Devre bitti derken 45+3 de yine Uğurcan sahne aldı ve net bir golü önledi. Bu pozisyondan sonra ilk yarı sona erdi.
 
İlk yarıda çok pozisyon verdik. Bununda nedeni orta sahamızda sadece Sosa’nın gayretli oyunu vardı. Sturridge ve Guilherme’nin kötü oluşu, Trabzonspor’un zor anlar yaşamasının en önemli nedeniydi. Eğer Uğurcan iyi olmasaydı ilk yarıyı yenik kapatabilirdik. Çünkü çok ezik bir ilk yarı geçirdik. İkinci yarıya da aynı 11’le başladık ve Beşiktaş’ın aynı ilk yarıdaki gibi baskılı oyununun devamını izledik. Bunu erken fark eden Hüseyin Hoca Sturridge – Kamil Ahmet değişikliğine gitti.
 
57. dakikada Campi’nin ağır kalışından dolayı Boateng golü ağlarımıza gönderdi. Bunun peşine 64. dakikada Uğurcan’ın çeldiği topu defansımız seyredince Vida boş pozisyonda topu ağlarımıza yolladı.
 
Maç bu sonuçla bitti derken Sörloth tekrar sahne aldı ve hem hocasının yanlış tercihlerini hem de arkadaşlarını kurtaran golü Beşiktaş filelerine gönderdi.
 
Hüseyin Hoca’nın maç eksiği olan, bunun yanında mücadeleyi hiç sevmeyen Sturridge ile başlamasına anlam veremedim. Çünkü derbi maçlarında her zaman fizik gücü yüksek olan oyuncular tercih edilir. Çünkü günümüz futbolunda Sturridge gibi durağan futbol oynayan oyuncular tercih edilmiyor. Bu maçın bizim açımızdan iki karhamı vardı. Biri kalecimiz Uğurcan diğeri ise her zaman golleriyle takımını sırtlayan Sorloth idi.
 
Daha öncede dediğim gibi bu Sturridge ya hocayı yer ya da yönetimi. Bu maçta gördük ki az daha hocasını yiyecekti. Bu da Hüseyin hocaya ders olur.