Taraftarın gözüyle en çok arzulanan bir rakip geldi Trabzon'a. Trabzonspor'un namağlup unvanına son vererek sağda solda caka satan Antalyaspor'a hesap kesme günüydü.

 Kulvar Süper Lig değildi belki ama olsun. Fırtına şampiyonluğa bu denli yaklaşmışken neden Ziraat Türkiye Kupası da olmasın dedi. Tabii hafta sonu İstanbul'daki Fenerbahçe maçını düşünen Abdullah Avcı Nwakaeme, Cornelius ve Peres gibi asları yanında oturtup Serkan Asan, Berat Özdemir, Kouassi gibi kulübe mahkumiyeti bulunan futbolcularla bitirimler ordusuna takviye yaptı.

İlk dakikalarda Alanya zaferinin kanat organizasyonu ve cendere taktiğini uygulayan Trabzonspor bunun semeresini Djaniny'nin pasında Visca'nın golüyle aldı. Golden sonra ikinci bölgede kalarak rakibin üzerine gelmesini bekleyen Trabzonspor'da adeta hayat durdu.

Rakip Antalya'nın bir iki cılız atağını izledik. Sonra Trabzonspor yeniden fabrika ayarlarına döndü. 27'de Kouassi'nin pasında Djaniny'nin zor pozisyonda vuruşunda top direkten döndü. 33'te kaleci Diego'nun hatasını Bakasetas affetmedi.

Ancak VAR hakemi ofsayt gerekçesiyle golü iptal etti. 37'de Adriano'nun dışarı çıkan kafa vuruşu konuk Antalyaspor'un ilk tehlikeli atağıydı. 2 dakika sonra yine Adriano'yla kaçan, daha doğrusu Uğurcan Çakır'ın önlediği pozisyonu yüreğimiz yerinden koparcasına izledik.

Karaoğlan ismi bana Türk siyasetine damga vuran Bülent Ecevit'i hatırlatıyor ama bu Karaoğlan (Atilla) birkaç pozisyonda sanki ev sahibi takım aleyhinde çaldığı düdüklerde eyyam yaptı. Djaniny'nin resitalini izledik ilk yarıda.

Tribünlerde 61. dakika şovu yapılırken önce Bakasetas, ardından Kouassi'nin şutuna direkler engel oldu. 67'de ofsayt bayrağı kalkan pozisyonda Uğurcan Çakır'ın müthiş refleksini hayranlıkla izledik. Hemen ardından bu kez Djaniny'nin yüzde yüzlük pozisyonunda ah dedik. Antalyaspor'un baskın gözüktüğü bu bölümde en büyük kayıp şüphesiz Vitor Hugo oldu. Abdullah hocanın stratejisi ve oyun kurgusunda vazgeçilmezlerinden biri olan bu futbolcunun sakatlanıp sedye ile sahayı terk etmesi endişe yarattı. Maçın sonlarına doğru Berat'ın golüyle derin bir oh çektik. Sonrası çorap söküğü... Pilavdan dönenin kaşığı kırılsın dedik bir kere... Ve Trabzonspor'un verdiği sözler tek tek hayata geçiriliyor. Fırtına öncelikle Antalya'yı kupada ekarte etti, sırada Fenerbahçe'nin biletini kesmek var. Abdullah hocanın yeni görevi bu!