Devlet olarak her açık pozisyon için kanun çıkartıyoruz, sizce eksik bıraktığımız bir şey yok mu?

Siyasi ahlak yasası nerede.

Türkiye artık böyle bir kanuna ihtiyaç duyar oldu. Adam meclise kadar girmiş her türlü avantajını da kullanıyor ancak lüks otonun içinde kokain çekiyor!

Tacize uğradığını açıklayan parti yöneticileri veya taciz eden il başkanlığı düzeyinde bile olanların ismi bir şekilde böylesi ahlaksızlıklarla gündeme gelmesi ne demektir!

Kadınlarımıza işkenceleri, cinayetleri, tahammülsüzlükleri konuşuyoruz, toplum olarak İstanbul Sözleşmesinin kaldırılmasına yönelik gösterdiğimiz tepki kadar ayyuka çıkan taciz iddialarına karşı niçin sessiz kalıyoruz.

Geçmişte Türk siyaseti böyle şeylerle gündeme gelmezdi, siyasi atışmalar dahi hep bir nezaket içinde olurdu.

Kabul edilir değil, akıl alır değil.

Hatırlarsınız MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Türkiye’nin ve siyasi hayatımızın üzerindeki kabus bulutlarının dağıtılması için şu hususların gündeme alınması ve bir an önce hukuki ve ahlaki bir temele kavuşturulması sağlanmalıdır” diyerek 6 öneri sunmuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ilk imzacısı olduğu, 'Siyasi Ahlaksızlıkla Mücadele' ve 'Siyasi Etik' kanunu' teklifi getirmişti.

Siyasi Partiler ayyuka çıkan bu istismarlar ve tacizler sonrasına artık bir çalışma başlatmalı.

AK Parti’nin buna öncülük edeceğine inanıyorum ki, Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajlarında parti koridorlarında, parti meclislerinde sümenaltı edilen bu kabul edilemez iddialara hiçbir şekilde kayıtsız kalmadı.

Siyasi ahlak kanunu ile sadece istismar vb. gibi hususlar esas alınsın kastında değilim, içine yolsuzlukla mücadele, israfla mücadele etik adına, ahlak adına ne varsa bir çerçevenin sağlanması düşünülebilir.

Bu durum bir kanunla mı, yönetmelikle mi neyle sağlanırsa sağlansın emin olun toplumumuzdan büyük takdir görecektir.

Siyasetin kalitesi artacak ve meclise olan güven yükselecektir.

Dokunulmazlıkların kaldırılması gündeme gelir bazı çevreler bunu politik malzeme olarak kullanır.

Siyasi ahlak meselesi böyle değil.

İçerisinde bürokratı da kapsayacak, mülkiye görevlilerini de kapsayacak kimsenin hayır diyemeyeceği bir düzenleme yapılmalı.

Kanunlarımız, rüşvete, iltimasa yer vermiyor evet bu var ama yeni çalışmaya ihtiyaç da var.

Kendimizi tekrar ediyoruz, tabir caizse Türk tipi, bize özgü ama uluslararası normlarla taban tabana zıt siyasi, politik ve kamusal işleyiş olabiliyor.

Meclisin en önemli meselelerinden biri de bu olmalı diye düşünüyorum; hiçbir parti, hiçbir parti elemanı, il başkanı, il yöneticisi böyle iddialarla gündeme gelmemeli.

Siyaset topluma ayna olmalı, son günlerde rastladığımız hadiseler ciddi moral bozucu.

Parti liderleri kanuni düzenleme olsun olmasın parti aidiyetini nüfuz olarak kullananlara, ayrıcalık olanlara görenlere ve bunu istismar edip ahlak dışı, etik dışı işlerle gündeme gelenlere kesinlikle göz yummamalı.

Bu şekilde gündeme gelinmesinin seçmen nezdinde nefret uyandırdığı ve not olarak kaydedildiğini akıllardan çıkarmamak gerekir