Sevgili Okurlar,

Savunmadan başlayalım. Uğurcan, Peres, Edgar, Hugo ve solbekte de İsmail Köybaşı.

İsmail sağa salo sallanarak gider ama en azından elimizde yerli ve önemli bir alterantif oldu. 1967 forma almasını da Trabzonspor’u özümsediği anlamında yorumlayabilirim.

Birde hücuma bakalım.

Solda Nwakeme, beyin.

Sağda Gervinyo, Yattara’nın kısa boylusu.

Ortada ise Koita ve Djanini.

Ne eksik. Golü koklayacak. Top gidip onu bulacak, gol şansı yüksek bir santrafor.

Alamadık.

Ortada Berat, Bakasetas, Hamşik, Abdulkadir Parmak.

Bu orta saha ile Trazonspor şampiyon olabilir mi?

Yıllardır yazıyorum. Delip gidecek bir orta saha lazım.

Bir Ünal Karaman. Bir Şifo Mehmet bir Oğuz Çetin hatta bir  Colman.

Var mı. Yok.

(Tam da yazıma nokta koyarken Dorukhan Toköz transferi geldi. Sakatlığından önce Türk futbolunun parlayan yıldızı idi. Trabzonspor’da ligde ve Avrupada katkı vereceğini düşünüyorum)

Sevgili yönetici arkadaşlar, Sevgili hocam,

Ben Trabzonspor yenildiğinde çok zor durumda kalıyorum. Ne kendime ne oğluma ne taraftara hesap veremiyorum.

Son Avrupa kupasında gördük Takımlar iki şey yaptılar, bir süratli futbol oynadılar iki kondisyonlarını 90 dakikaya eşit yaydılar. Biz ne yaptık? Merih al gülüm, Çağlar ver gülüm!

Tamam kadromuz güzel. Ama hazırlık maçları beni tatmin etmedi.

Yaşadığımız Milli takım deneyimi ile Abdullah Avcı’ya hatırlatıyorum, 1-Sonunu düşünen kahraman olamaz. 2-En iyi savunma hücumdur. Boğacaksın rakipleri. Nefes aldırmayacaksın.

Aksine ne güçlü kadroyu kursan da fayda etmez!

HAYDİ BİR ÇILGIN TRANSFER

Türkiye’de birçok yabancı oyuncu izledim. Birçok gölcü geldi geçti. Akıllarda kim kaldı? Şota kaldı. Hagi kaldı, hadi Aleks kaldı. Ama benim aklımda kalan en önemli oyuncu Bupenza. Hatay’ın oyuncusu  çok enteresan. Alan frak yaratacak.

Bir oyuncu her pozisyonda rakip için tehlikeli olabilir mi? İşte o oyuncu Bupenza. 6 milyon avro diyorlarmış. Kuşkusuz denge bozulur mu? Eğer Bupenza kadroya katılır ve mevcut oyuncularda motive edilirse işte o zaman banko Trabzonspor şampiyon derim.

İSTABUL YANACAK

Kulislere baktığımda Ahmet Ağaoğlu yeniden kulüp Başkanlığına aday ve güçleniyor. Sevgili mehmetk atalay ve Önder bülbüloğlu isimlerin de duydum. İstanbul’dan da efsane oyuncular bir ismi hazırlıyorlarmış.

Ağaoğlu Trabzonspor’un başkanlığının yanında kulüpler birliğinin de Başkanı oldu. Ve bir taraftan yayıncı kuruluşa rest çekti diğer taraftan da kurulların seçimle gelmesinin önünü açan girişimi genel kurulda kabul ettirdi. Yani tüm kulüpler Ahmet Ağaoğlu’na desteğini veriyor. Ağaoğlu da yeni sezonla birlikte kulüp tabanına daha fazla eğilecek. Bunu işaretleri ile verdi. Trabzonspor taraftarları 1 Ağustos’ta Söğütlüçeşme’de meşaleleri yakacak ve 13 Karadenizli sanatçı ile birlikte İstanbul’u uyutmayacak. Dediğim gibi şampiyonluk için hazırız. Küçük dokunuşlarla bunu da başarabiliriz.

KANUNİ’NİN TORUNU ÇAMLICA’DA

Hasan Kandaz Atatürk köşkünün hemen karşısında otursa da o Pazarkapı’nın çoçuğudur. Onun iddiasına göre de Kanuni Sultan Süleyman Ortahisar’da değil Pazarkapı’da doğmuştur.

Hatta o sokağın resimlerihi çekmiş ve haberini de yapmıştı. Hasan Kandaz bugünlerde de 61saat.com internet sitesinde Trabzon’un geçmişine yönelik yazılar yazıyor. Hamamları yazdı, Sanatçı Salim Önder’i kaleme aldı. Ailece tatile Ayvalık’a giden Hasan Kandaz dönüş yolunda İstanbul’u es geçmedi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan Çamlıca verici kulesine çıktı ve orada çayını yudumladı. Kanuni’nin hemşehrisi Fatihin fethettiği İstanbul’a birde Çamlıca kulesinden böyle baktı ve ‘Çok güzel bir eser yapana teşekkür ediyorum’ dedi.

YILMAZ YOK, YORULMAK YOK..

Amatör Futbolcular Federasyonu Genel Başkanı Şerif Kunt Genel kurul çalışmaları sebebiyle Burdur’da idi. Burdur dernek başkanı İbrahim Halil Çiftçi ile birlikte  Burdur gençlik hizmetleri Spor il müdürü hemşehrimiz Orhan Kemerkaya’yı makamında ziyaret ederek hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Ziyaretten çok memnun olduğunu belirterek başarılar diledi. Kunt da kendisine  çalışmalarında başarılar diledi.

‘İLK YEMEKLER SENDEN!’

Önceki akşam Aziz Bahadır ve İbrahim İskender ile Farabi’ye Cevat Ocak’a gittik. Entübeden ve yoğun bakımdan çıktı. Sıkıntıları geçmedi ama büyük bir direnç var ve mutlu olduk. Cevat,  Nizamettin Algan, Şamil Ekinci için ‘Onlar Trabzonspor’un kendisidir’ der.

Bana göre de Cevat’ın da öyle bir misyonu var. Zaten Derin Trabzonspor’u ve efsane başkan Şamil Ekinci’nin hayatını yazarken bunu gösterdi. Solunum cihazına bağlı olarak Azize şöyle seslendi: ‘20 gündür bana yemek vermediler. Aziz ilk yemekler senden.’ Azizin cevabı da net oldu: ‘Başım gözüm üstüne’

BİRAZ DA NOSTALJİ

1-Trabzon Avni Aker Stadının kapalı tribünü. Trabzon’un değeri Borsa eski Başkanı merhum Şükrü Güngör Köleoğlu, onun ne yakın dostları Trabzon Lisesinin efsane müdürü Ömer Eyüboğlu, yıllarca birlikte çalıştığımız  gazeteci yazar Servet Özkara, Eczacı Macit Aykanat ve Turgay Beyazıt. Muhteşem Beşli Avni Aker’in kapalı tribününde..

2-Trabzonspor’un peşinden gidenler vardır. Farozlular, Arafilboylular, Erdoğdulular ve Pazarkapılılar. Bunlar bazen Avni Aker’de bazen de Yavuz selimde desteklediler takımlarını. İşte Pazarkapılıların Yavuz selimde bir maçta açtığı parkart.