Ahmet Ağaoğlu'nun güven tazeleyip kan değişikliyle çıktığı kongre sonrası yeni bir havaya giren Trabzonspor'un safari günüydü. Mükemmel bir ilk yarı. Goller mükemmel üstü. Oyun tempolu. Takımlarda roller değişmiş. Ligde uzak ara öndeki Trabzonspor zorlu bir engel olan Adana Demirspor’u mağlup ederek ligdeki namağlup liderliğini devam ettirdi.

Abdullah Avcı ile renkten renge giren Bordo-Mavililer için av bu kez Adana Demirspor'du. Akyazı Stadı'nı dolduran binlerce taraftarı önünde kollarını sıvayan Trabzonspor cerrahları lokal anestezi için bu kez Adana Demirspor'u ameliyat masasına yatırdılar. Kendilerine beş beden küçük gelen rakip takım, yenilmez armadayı mağlup ederek kıyıda köşede hava atmak için önce kaşıma taktiği uyguladı, ardından Balotelli ve Akintola gibi ayaklarıyla gol aradı. Trabzonspor, 26'da Nwakaeme'nin direkten dönen topuna plase dokunmasıyla öne geçti. Stres yüklü maçta özellikle Abdülkadir Ömür, Siopis ve Dorukhan'ın akıcı ve akılcı futbolları konuk ekibi dizginledi. İlk yarının uzatmalarında Svenson ve Balotelli'nin şok pozisyonlarıyla Akyazı buz kesti.

İkinci yarının hemen başında  Hamşik’in  golü aslında ilk golü atan Nwakaeme’ye yazılır. Topu takibi ve ölü topu diriltip ortası futbol mühendisliği ise Hamşik’in tarifi zor vuruşu da golün anatomisi.

Orta sahada Vizitörün Hamşik varsa lambaya alışıksın demektir. Topu ne zaman havadan ayağına indirdi ne zaman vurdu radar olsa yakalayamaz. Trabzonspor takım olarak iyi idi. Ama en iyisi kaleci Uğurcan’dı. Kaptan Trabzonspor’un hem Uğur’u hem de Can’ı öyle kritik kurtarışlar yaptı ki adeta kalesinde devleşti.

Bordo-Mavililer 90 dakika cesur oynadı, çok çabuk top çevirdi, takım olarak atağa çıktılar, rakibe çabuk bastılar her kazandıkları topla pozisyon yarattılar. 15 maçta 39 puan toplayan Trabzonspor bir engeli daha taraftarlarının önünde aşarak zirveye adım adım koşmaya başladı. Allah nazardan sakınsın. Gerçekten nazarlıksın Maşallah Trabzonspor’um…