Herkesin gözü Adanademirspor maçındaydı.Ligde dört maçtır kazanamadığı için herkesi ağzına sakız olan Trabzonspor şampiyon olamayacak diye söyleniyordu.

Fener 'in,Rizespor'u 6-0 yenmesiyle 11puan farkının kapanıp Trabzonspor'un şampiyon olamayacağını bir yerde şapkadan tavşan çıkartmaya çalışanların hevesleri kursağında kaldı. Bordo-mavili takım Güneyin temsilcisi önünde maça öyle bir başladıki istenilen Trabzonspor gibi oynadı.Maçın hemen başında kazanılan penaltıyı A.Kadir Ömür kaleciye nişanladı.

Hakem Yaşar Kemal Uğurlu'yu var hakemi Özgür Yankaya, Adanademirsporlu oyuncuların penaltı atışında ceza sahası içine erken girdiklerini söyleyince hakem Uğurlu önce VAR ile konuştu. Sonra pozisyonu izleyerek penaltı atışını tekrarlattı.Bu kez Peres'in kullandığı penaltı atışında Trabzonspor 1-0 öne geçirdi.12.dakikada Visca'nın ortasına Cornelius kafayla topu filelere yolladı. Bordo-Mavililer bu gollerle rahat nefes aldı.ilk yarıya Trabzonspor soyunma odasına 2-0 önde gitti.         

2.yarıda Abdullah hoca her zamanki hamlesini yaptı.A.Kadirin yerine Bakasetas,Kouassinin Djaniny oyuna aldı. Trabzonspor oyunu kontrolle aldı.Topu ayağında sakladı.Nitekim yaptığı kontra atakla Adanademir kalesini yokladı.Djaniny ile üçüncü golü buldu.Evsahibi takım Trabzonspor kalesinde golü aradı.Vargas ölü topla golü buldu.Peşinden kazanılan penaltıyı Remi direğe nişanladı.Nitekim zorlu deplasmanda İşi gördü.

Akşamki maçta sahanın en iyisi kaleci Uğurcan ile  Dorukhandı. Çünkü kocaman ama kocaman bir yürek; bordo-mavi sonra  arkada da dev bir camia;  İşte işin sırrı burada. 2021-2022 şampiyonluğu Trabzonsporun rakipleri üzerine düşen; ağırlığıdır, gölgesidir, korkusudur, gücüdür  hepsi Trabzonsporda vardı.

Hiç kimsenin beklemediği mükemmel bir şampiyonluk kazanmıştır. Yepyeni bir takımla, koyu Fenerbahçe medyasıyla,  ser verip sır vermemesiyle, dostun düşmanın ağzını açık bırakan sıra dışı, şaheser ve hepsinden önemlisi  anaların ak sütü gibi kutlu, mutlu, helal bir şampiyonluk kazanmıştır İtiraz eden taş olur.