Ortahisar Belediyesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından birincisi organize edilen Bilim Şenliği’ne katıldım.

Belediye fuaye salonunda düzenlenen Bilim Şenliği, BAYKAR tarafından organize edilen TEKNOFEST’lerin Trabzon minyatürü diyelim.

BAYKAR’ın, Türkiye’nin Ankara, Trabzon, İstanbul ve İzmir’de düzenlediği TEKNOFEST’lerin küçüğü niteliğindeki Bilim Şenliği ilk kez Ortahisar Belediyesi, Trabzon’da düzenlendi.

Milli Savunma Sanayi’ne, Türkiye’nin savunmasına ve kalkınmasına doğrudan etki edecek projeleri ve maketleri görünce inanın hayranlığımı gizleyemedim.

Ne var bu Bilim Şenliği’nde,

BAYKAR’ın ürettiği, SİHA’ların, İHA’ların, Roketsan’ın ürettiği roketin, TOGG ürettiği elektrikli araçtan tutun da deniz üstü ve deniz altı savunma sanayisine kadar tüm silahlar mevcut.

Yani BAYKAR’ın ürettiği bütün milli savunma silahları artık Trabzon’da, Trabzonlu gençler tarafından üretilecek.

Karadeniz Teknik Üniversitesi ile Ortahisar Belediyesi’nin uzun zamandır sürdürdüğü bu teknolojik çalışmalar artık yavaş yavaş sonuç vermeye başladı bile.

Trabzonlu gençlerin, hem Türkiye hem de dünya genelinde katıldıkları bütün yarışmalarda aldıkları birincilik, ikincilik, üçüncülük dereceleri ile şampiyonluk kürsüsüne çıkma başarısını göstermeleri gururlandırdı bizleri.

Şampiyon takımların şampiyon takım kaptanları sunumlarını yaparken inanın çok duygulandım.

Oğlu Milli Savunma Sanayi’nde çalışan bir gencin babası olarak duyduğum gururu bu yavrularımızla da duydum.

Hepsini evladım gibi gördüm ve inanın gözlerim doldu.

Teşekkür ederim şampiyonlar

Teşekkür ederim bilim ve teknolojiyi üst noktaya taşıyan siz değerli yavrularımıza.

Gençler için ne dersek azdır.

Bir Türk vatandaşı olarak ancak bu kadar gurur duyulur.

Düşünsenize dünyada söz sahibi olabilecek, dünya barışına katkı sağlayacak, Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in dediği gibi dünyanın beklediği Türkler geliyor işte.

Türkiye’nin savunma sanayini dünya standartlarının üzerine çıkaracak, elektrikli otomobilini de Trabzon’da üretebilecek pırıl pırıl gençler geliyor.

Roketsan’ın, roket motorlarını Trabzon’dan, KTÜ’den alabileceği ifade edilirken inanın tüylerim diken diken oldu.

Atatürk’ün “İstikbal göklerdedir” ileri görüşüyle Cumhuriyetin 100. Kuruluş yıldönümünde bunları görmek göğsümüzü kabarttı.

Kolay olmadı

Bu işin mimarları, başından beri varlar.

Biz uyurken onlar çalışıyordu

Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in maddi ve manevi desteklediği, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı’nın her türlü imkanı sunduğu şampiyon gençlerimizin neleri yapabileceğini görmek gururların en büyüğü olsa gerek.

Projelerin takibini yapan, gençleri hiç yalnız bırakmayan her programlarına katılan Özel Kalem Müdürü Hasan Selim’in verdiği mücadele gençlerin teşekkür konuşmalarında saklıydı.

Hepinize teşekkür ederiz.

Sayın Ahmet Metin Genç, Sayın Hamdullah Çuvalcı ve Sayın Hasan Selim.

Siz bu kadar işleri başarırken biz ne yapıyorduk bilmiyorum ama göğsümüzü kabarttınız.

Sayenizde, Trabzon’da hatta Türkiye’nin hiç bilmediği geleceğin Selçuk Bayraktar’larını yetişiyorsunuz artık bu şehirde.

Allah sizden razı olsun.

Ürettiği SİHA, İHA; Kızıl Elma, TB2 ve TB3 milli savunma silahlarıyla Dünyanın akışına yön veren Trabzonlu Selçuk Bayraktar’ın şehrinde böyle gençlerin yetişmesini görmek inanın gururların en büyüğü olsa gerek.

Gözlerinden ateş fışkıran gençlerimizin Türkiye’nin geleceğine yön verdiğini görmek, güçlü bir Türkiye için çaba sarf ettiğini görmek onurların en büyüğüdür.

Onlar dünyanın seyrinin değiştirilmesine katkı sağlayacak olması bir gurur vesilesidir.

Bizlerin görevibu gençlere sahip olmak, destek çıkmaktır. Her türlü maddi ve manevi desteği sunmaktır.

Biz onlara imkân sunalım siz bakın onların neleri yapabileceğine.

Geleceğimiz değil günümüzün sahibi sevgili gençler; bu millet sizleri layık olduğunuz yere koyacaktır.

Sizlerin heykelleri dikilse azdır. 

Hepinizi alnınızdan öpüyorum.