Gençlik Marşı’nın dizelerinde ne diyor? Dağ başını duman almış Gümüş dere durmaz akar Güneş ufuktan şimdi doğar Yürüyelim arkadaşlar…

Trabzonspor, bu sezon Abdullah Avcı’nın komutasında zirve yarışında adım adım tek başına yürümeye devam ediyor. Gaziantep maçı öncesi Trabzonspor’da çok sıkıntı vardı. Kaptan Uğurcan cezalı, kaleyi koruyacak olan Erce ısınırken sakatlandı, kaleye üçüncü kaleci Arda geçti. Bakasetas ve Hamşik’in sakatlıkları da cabası… Ama gelin görün ki Trabzonspor’da kim oynarsa oynasın canını dişine takıp sahada en iyi şekilde performansını ortaya koydu. Yıllardan beri bek sıkıntısı yaşayan Trabzonspor’da Abdullah Avcı bu sorunu çözdü gibi. Sakat olan Peres’in yerine sağ bekte Dorukhan, sol bekte Trondsen’i oynatarak bu sıkıntıyı ortadan kaldırdı.

Sahaya takım kaptanı olarak çıkan Abdülkadir Ömür hem attığı jenerik golle hem de sahada dağıttığı paslarla orkestra yönetir gibi izleyenlere adeta resital sundu. Abdülkadir Ömür üzerindeki endişe ve baskıyı bu maçla birlikte attı. Gaziantep maçında onu izlerken Messi’yi izlemiş gibi oldum. Trabzonspor öyle bir açıldı ki yelpaze gibi idi. Sahanın her bölgesini enine boyuna kullanan bordo-mavili takımdı. Nwakaeme’nin Djaniny’ye al da at dercesine mükemmel pasını bu futbolcu boş geçmedi. Santrfor mevkiinde oynamasına rağmen sahada basmadık yer bırakmayan, rakibin korner atışlarında veya duran toplarında defansa kadar gelip top çıkartan Danimarkalı oyuncu Cornelius ilk yarının kapanış golünü attı. Trabzonspor, seyircisi ile bu sene şampiyonluğa inanmış. Zirveye iyice yerleşen Bordo-Mavililer önüne kim çıkarsa çıksın önce Kato gibi eziyor, sonra dozer gibi parçalayıp gönderiyor. Trabzonspor bir şarkı gibi dudaklardan hiç düşmüyor. Bir şiir, bir kuğu gibi öyle mükemmel bir futbol oynuyor ’ki şehre hayat veriyor.

İkinci yarıda zaman zaman duran Bordo- Mavililerin kalesinde Gaziantep tehlikeli oldu. Ertuğrul’un topunu önce kaleci Arda eliyle müdahale etti. Top yan direğe vurdu son anda Edgar çıkarttı. Sonra Dorukhan en son ikinci yarıda oyuna giren Denswil ve Siopis izin vermediler. Tabi genç kaleci Arda’yı da unutmamak lazım. Uzun yıllar kaleyi koruyamayan Arda Gaziantep karşısında başarıl performansı ortaya koydu. Konuk ekip bu yarıda Trabzonspor kalesinde tehlikeli oldu. İki topu çizgi üzerinden çıktı. Tribünde bulunan taraftar futbolcuların durduğunu görünce hemen devreye girerek baskılı tezahüratları oyuncuları ateşledi. Önce Nwakaema, sonra Cornelius Gaziantep kalecisini geçemediler. Trabzonspor, Gaziantep karşısında aldığı 3 puanla rakipleri ile arasındaki puan farkını açmaya devam ediyor. Yenilmezlik serisini 25’e çıkartan Trabzonspor bir rekora koşuyor. Bordo- Mavili takımın bu çıkışını kesmek isteyenler ayak oyunları oynayacaklar. Tarlayı sürmek isteyen çok olacak. Bu entrikalara el ele verip göğüs germeliyiz. Ligin sonunda mutlu sona ulaşalım.

Gelelim sana Erol’cuğum Alanyaspor hocası iken üzerine giydiği sarı-lacivert renkleri hiç kimse unutmamış. Hele maçtan önce ve sonra yaptığın açıklamalar yenilir yutulur değildi. Derviş devrîsin diye bir söz vardır. İşte adamı böyle morartırlar Akyazı’da pembe yapıp Gaziantep’e 3 golle postalarlar. Trabzonspor hakkında konuşurken iyi düşünüp cümleleri iyi kurup ona göre ağzından sözcükler tane tane dökülsün.