1 yıldır Trabzon’a gelmemişti. Geldi ise de ya cenaze vardı ya da düğün töreni.

Trabzon basını ile sohbet etmek ve mesajlar vermek istiyordu.

Verdi de.

Yakın dostlarını da ziyaret etti.

O dostlarından birisi de Cevat Ocak’tır. Ocak ile Usta Meydan parkında gece saat 2’ye kadar birlikte futbol konuşurlardı. Arsinspor’a da Cevat’ın ısrarıyla başkan olmuştu.

Uzun süredir tedavi gören sevgili Cevat’ı ziyaret etti geçmiş olsun dedi moral desteği verdi. Usta, Trabzon’da kaldığı bir hafta içinde temaslarda da bulundu.

Usta’nın hedefi ne?

Ona her görev yakışır. Belediye Başkanlığımı,

Yapar.

Milletvekilliği mi,

Yapar.

Bakanlık mı

Yapar.

Federasyon Başkanlığı mı.

Yapar.

Trabzonspor Başkanlığı mı

Yapar.

Sayın Zihni Ağırman yazısında mükemmel mesajlar verdi ve sonunda ‘Usta Başkan Trabzonspor Şampiyon’ dedi.

Fakat gördük ki TFF Başkanlığı konusunda çabası ve hedefi var.

Ve Usta biraz daha TFF eğiliminde.

Mesajlarından da bunu anlıyoruz:

Okuyalım:

‘TFF’deki arkadaşların Trabzonspor’u en iyi şekilde temsil ettiklerine inanıyorum. Bu arkadaşların iyi temsil etmeleri demek, Trabzonspor’a yanlış ya da hata kusur olmayacağı anlamına gelmiyor. Diğer kulüplere olduğu gibi Trabzonspor’a karşı da hata olur. Biz Trabzonsporlu olarak diğer kulüplerden daha fazla ses çıkarıyoruz. Çıkarmakta da haklıyız. Çünkü bizim şehrin insanı coğrafyasından dolayı heyecanlı, tezcanlı ve tuttuğunu koparan insan. O yüzden her konuda olduğu gibi bu konuda da daha fazla tepki veriyoruz. Bir de Trabzonspor olarak başarı konusunda bir açlığımız var. TFF’de kararlar alırken forma rengine göre karar alınmadığını anlatan Usta, “Yeni yönetim olarak seçildiğimizde Temsilciler Kurulu toplantısı vardı. Bu toplantıya beni davet etmişlerdi. Ben de orada bir konuşma yapmıştım. Orada, ‘Arkadaşlar sahaya çıktığı zaman her kulübün rengi aynıdır. Her şehir birbirine karşı üstünlük ya da alçaklığı yoktur. Herkese aynı muameleyi göstermek zorundasınız. Örneğin 4 büyük kulübe göstermiş olduğunuz toleransı Anadolu kulüplerine de göstermelisiniz. Forma rengine göre karar verilmemesi gerekiyor’ şeklinde bir konuşma yapmıştım. Örneğin Anadolu kulüplerinden birisini aleyhinde bir karar verildiği zaman basında en fazla 1-2 gün gündem olabiliyorken, 4 kulüpten bir tanesini üzerine bir hata yapıldığı zaman hata yapanın üzerine aylarca bir baskı kurulabiliyor, hatta görevine dahi son verilebiliyordu. Bir baskı var, daha fazla tolerans var. Arkasında gücü olanın lehine kullanıyorlar. Kurullar da böyle oluşuyor.’

YÜRÜYEREK TOP OYNANMAZ

Prof. Dr. Cevdet Erdöl hoca da yazdı, Şenol Güneş’e destek verdi. Şenol hoca Milli takımda devam edecek diyorum çünkü Dünya Kupası yolunda 7 puanla lider durumdayız. Milli takımın bu şampiyona da başarılı olamamasının sebebi savunmasıdır. Türk milli takımın savunmadan BMC kamyonlar gibi çıktı. Çıkamadı. Merih aldı yanında Çağlar’a. O aldı kaleciye. Verdikçe kaleci de hatalı vuruşlar yapabildi. Şenol hoca stoperlerde Kaan Ayhan ve Ozan Kabak ikilisini de düşünmeli. Daha dinamikler ve daha sert müdahale edecek isimler. Türk milli takımı elendikten sonar diğer maçlara baktık. Tempo dişediş mücadele, 90 dakika savaşma. Böyle bir baskı yok. Artık Burak Yılmaz’ın önde tek başına bir şey yapması da güç. O bölge ikinci bir santraforla acilen desteklenmeli ki, bu Kenan Karaman değil de EnesÜnal olacak gibi.

ERKEN FİNAL DERLER YA

Avrupa Futbol Şampiyonasının en önemli favorileri İtalya ile Belçika idi. Bu iki ekip bu akşam erken finalde kapışacaklar. Bakalım 30 maçtır yenilmeyen İtalya yenilecek, elenecek mi? Belçika Avrupa’da bir numara. İyi oynuyor. İtalya ise bizim maçtan sonra biraz düştü ise de yarı finale kadar geldi. Bu eşleşme sonrasında finalistlerden birisinin İngiltere olma ihtimali yüksek.

ALGAN: İYİ Kİ KAYBETTİK!

Maçka’nın mezeresinde Trabzonspor’u konuşurken ilginç bir itiraf geldi. Bu itirafa hem Faruk Özak hem de Hüseyin Tok destek verdiler. Nizamettin Algan Ankara’da son maçta PTT’ye kaybederek giden şampiyonlukla ilgili olarak ‘İyi ki öyle oldu. Eğer şampiyon olsa idik yine transfer yapıp devam edecektik. Şampiyon olamayınca Salih Erden Başkanlığındaki yönetim kadroyu tümüyle yeniledi. Kendi evlatlarımızı Erzurum’dan, Rize’den, Giresun’dan aldık ve efsane böyle ortaya çıktı!’

İKİ MAÇTA ZİRVE YAPAR!

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu ancak bu kadar saklayabildi. Abdülkadir Ömür’e formunun zirvesinde Mancesher City Kulübünün 23 milyon Avro verdiğini fakat satmadığını ifade etti. Evet o dönemde 50 milyon avro olacak diyorduk. Şu anda Ömür’ün değeri 5 milyon avroya kadar gerilemiş durumda. Ancak şunu söyleyeceğim Ömür çok farklı bir oyuncu, 2 maçta yeniden 20 milyon avro seviyesine çıkabilir. O nedenle Ahmet Başkan’ın bu sözleri önemlidir ve Abdülkadir Ömür için doping etkisi yapacaktır.

BİRAZ DA NOSTALJİ HİKMET ONUR’A VEDA

‘Pazarkapı ve Molozda yıllarca birlikte esnaflık, komşuluk yaptığımız eski Asbaşkanımıza, Hikmet Onur ağabeyimize Allah’tan rahmetler diliyorum. 1970’li yıllar Soldan ikinci Ahmet Onur, Yanında oturan gözlüklü eski Trabzonspor yöneticisi rahmetli amcam Sami Kandaz, arkada ellerini çenesine koymuş olan rahmetli Mehmet Ali Akyol, Sağda şeker çuvallarının üstünde oturan rahmetli Asbaşkanımız Hikmet Onur. Allah ölenlere rahmet etsin yaşayanlara da uzun ömürler versin. (Hasan Kandaz)

GÜZEL İNSANLAR

Bu grup kartopu gibi büyüdü ve 10 kişilik bir ekip oldu. Hepsi de birbirinden değerli iş insanları. Hekim ve mühendisler. Acı da sevinçte hep birlikteler. Pandemi’den sonar ilk olarak İkram’da buluştuk. Metehan ve Melisa’nın mutluluğuna da ortak oldular. İkram sofrasından sonra ikinci buluşmayı nikahta yaptılar. Güzel insanlara teşekkür.