Trabzonspor’un salgın nedeniyle yasaklar üzerine 2020 yılının Aralık ayında yapılamayan yıllık Olağan Mali Genel Kurulu önceki gün KTÜ Osman Turan Kongre Merkezi’nde çoğunluk aranmaksızın yapıldı.

Divan Başkanlığını Ortahisar Belediye Başkanı Av.Ahmet Metin Genç’in yaptığı Genel Kurul, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ebediyete intikal etmiş Trabzonspor üyeleri ve yöneticileri, yine önceki gün defnedilen ve birçok kupaya tanıklık eden Hikmet Onur abimizin anısına saygı duruşu ve istiklal marşıyla başladı. Tamamen olgun bir hava içinde geçen genel kurulda Genel Müdür Sinan Zengin, faaliyet raporunu okuyarak, bütçe hakkında bilgi verdi.

Konuya ilişkin söz alarak ilk eleştiriyi yapan Hasan Fehmi Bayraktar, Trabzonspor’un müflis bir tüccar konumuna geldiğini belirterek, artık birilerinin bu borç sarmalına dur demesi gerektiğinin altını çizdi. Bayraktar, ayrıca alt yapı dururken yabancı transferlere ödenen paralarla borcun daha da büyüyeceğine işaret ederek, alt yapıya yeniden önem verilmesini istedi. Alt yapıdan Yusuf Yazıcı, Abdülkadir Ömür ve Uğurcan Çakır gibi oyuncuları çıkaran alt yapı hocalarının nerede olduğunu da soran H. Fehmi Bayraktar, onlara sahip çıkılmasını da sözlerine ekledi.

Daha sonra söz alan üyeler, Trabzonspor’un doğru yolda olduğunu, bu sezonda 8. Şampiyonluğu yaşayacaklarına inandıklarını söylediler. Konuşmacılar, transferde imza parasının ne demek olduğunu anlamakta güçlük çektiklerini ifade ederek, bunun bilgilendirilmeleri açısından açıklığa kavuşturulması gerektiğini de ifade ettiler. Eleştirilere cevap için kürsüye gelen Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, kongrelerin, başkanı ve yönetimi eleştirmek açısından son derece uygun ve makul yer olduğunu ifade ederek, ancak eleştirinin Trabzonspor’un tüzel kişiliğine zarar vermesi noktasının kabullenilebilir olmadığını söyledi. Ağaoğlu, kulübüyle sıkıntısı olan ya da bonservisi elinde olan oyuncunun imza parası almadan mukavele imzalamadıklarını, bunun tüm dünyada aynı olduğunu hatırlattı ve “Oyuncular düzeylerine göre imza parası istiyorlar. Ya verip alacaksın ya da almayacaksın” diye konuştu. Trabzonspor’un Eskişehirspor’dan alınması gereken 300 bin Euro’yu aşkın transfer bedelinden asla vaz geçmek niyetinde olmadıklarını ve Eskişehirspor’un bu davanın Ahmet Ağaoğlu’nun davası değil o sezon canlarını Trabzonspor için kaybeden taraftarın davası olduğunu, ifade etti ve “bu yüzden asla vazgeçilmesi mümkün değil” dedi.

Ağaoğlu, Trabzonspor’un Avrupa kupalarına katılmama cezası konusunda da, bir önceki dönem yönetiminin UEFA’ya verdiği 50 milyon Euro bütçe açığının 5 milyon Euro’ya indirileceğini taahhüt etmesi ve bunu da yerine getirememesinden kaynaklandığını sözlerine ekledi. Ağaoğlu, “Oysa biz savunmamızda her türlü argümanı kullandık ve zaman istedik. Fakat orada Türkiye’den profesyonel bir yönetici Trabzonspor Kulübü’nün ceza alması yönünde görüş beyan etmiş ve bastırmıştır. Bunu da öğrendik” diyerek bir yerlere göndermede bulundu. Kongrede Yönetim ve denetim kurulu tarafından verilen bilgiler ışığında Trabzonspor Kulübü’nün 30 Ekim 2020 itibarıyla borcu 1 milyar 91 milyon borcu olmuştur. 31 Mart 2021 itibarıyla borç 1 milyar 192 milyon liraya yükseldi.

DÜN DÜNDÜR BUGÜN BUGÜNDÜR

Trabzonspor’un yeni sezonda borcu 1 milyar 192 milyon TL oldu. Borç aşağıya doğru ineceği yerde yukarlara çıktı. Trabzonspor yönetim kurulu mali bilançoda aklanarak sınıfı geçti. Bu konuda fazla detaya girmek niyetinde değilim. Acısıyla tatlısıyla genel kurul geride kaldı.

Ancak Kongre divan üyesi Hasan Fehmi Bayraktar’ın Başkan Ağaoğlu’na sorduğu soruda “Trabzonspor’un alt yapısından yetişen Yusuf en fazla parayla yurt dışına satıldı. Yusuf’u yetiştiren hocamız nerede? Neden kıymetli hocamıza görev verilmiyor?” sorusuna Başkan Ağaoğlu’nun hiç cevap vermemesi benim olduğu gibi diğer kongre delegelerinin gözünden kaçmadı. Sayın Ağaoğlu, sizler Trabzonspor başkanısınız. Kol kırılır yen içerisinde kalır. Trabzonspor’un Başkanlığa talip olduğunuzda şu sözü söylemiştiniz; “Trabzonspor’un kurtuluşu alt yapıdır. Yetiştirip Türk futboluna kazandırıp Avrupa’ya satacağız. Menajerlerle işimiz olmaz. Trabzonspor’un kapasının önünden değil etrafından geçemezler.” 3,5 yıllık başkanlık döneminizde menajerlere verdiğiniz para belli. Bu sene menajerler devreden bir nebze olsun çıktı. Bu seneki moda ise imza parası furyası oldu.

Rahmetli Demirel’in bir sözü aklıma geldi; ‘Dün dündür, bugün bugündür’ politikasında gidiyorsunuz. Bu gidişat hiç doğru değil. Geçmişte yaşanlara bir sünger çekmelisiniz. Kin gütmeyi bırakın ve Trabzonspor menfaatleri için gerekeni yapın. Yapılan yabancı transferlerde alınan futbolcuların yaşları 32 veya 33. Kaç yıl Trabzonspor’a hizmet edecekler? Bu sene şampiyonluk garanti mi olacak? Bir havuz yapıp yabancı oyunculara verdiğiniz Euro’lardan 50’şer bin Euro kesip bu havuza koyup alt yapıya ve Trabzon amatör kümesindeki alt yapıya destek veren takımlara verseniz, buralardan oyuncu yetişse daha iyi olmaz mı?

TEK KONUŞAN GENÇ

Trabzonspor, Mali Genel Kurulu önceki gün KTÜ Osman Turan Salon’unda gerçekleştirildi. Genel Kurul’un Divan Başkanlığını Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Avukat Ahmet Metin Genç yaptı. Genç, kongre çok güzel yöneterek gerekenlerde müdahalesini yaptı ve mesajları da vermekten hiç kaçınmadı.

Trabzonspor Divan Genel Kurulu Başkanı Ahmet Metin Genç, konuşmasında, “Fenerbahçe şikeci bir kulüptür. Şike yaptığını bir kez daha haykırıyorum. O mücadele bitmez, bitmeyecektir.

Eskişehirspor’da yaptıklarına bir baksın, Trabzonspor onlara imza veremez” diyerek tepkisini bir kez daha yineledi. Genç, bu konuda görüşlerini hiç çekinmeden her yerde açıklayarak dik duruşunu sürdürüyor. Tebrikler başkan! Senin gibilere bu şehrin ihtiyacı var.

VARLIĞIN HİÇBİR ZAMAN EKSİK OLMASIN MEHMET ATALAY

Gençlik ve Spor eski Genel Müdürü ve Basın İlan Kurumu eski Genel Müdürü Mehmet Atalay yaz aylarında tatilini doğup büyüdüğü Trabzon’un Of ilçesindeki köyünde geçiriyor. Eski Genel Müdür Atalay fırsat buldukça eski dostlarını unutmayarak onlarla bir araya gelip güzel sohbetler yapıyor. Efsanevi Genel Müdür Atalay'la hafta içinde bir görüşme yaptık. Trabzon Büyükşehir Belediyesi Spor Daire Başkanı Ayhan Pala’nın organize ettiği fotoğraf yarışması ödül töreninden sonra bir araya gelip, Yavuz Selim Sahası ve Hüseyin Avni Aker Stadyumu yerine yapılan Millet Bahçesi’ni gezdik. Millet Bahçesi ilk proje gibi yapılmadı. Hele Yavuz Selim Sahası'nın millet bahçesine yapılmaması ve burada futbol oynanmayacak olması Mehmet Atalay'ı çok üzdü!!!

Yavuz Selim Sahası'nın zemininin suni çime dönüştürülmesi, Trabzon’daki bütün ilçe statlarının suni çim olması Mehmet Akif Olimpik Yüzme Havuzu’nun yapılması ve Avni Aker Stadyumu'nun maraton tribününün çatısının yapılmasında Atalay'ın emekleri vardı.

Türkiye’nin 81 vilayetinde birçok spor projesine imza atan efsanevi Genel Müdür Mehmet Atalay’ın yaptıklarını unutulması mümkün değil.

Allah ona sağlıklı uzun ömürler versin.

Varlığını eksik etmesin...

Adam gibi adamdır...

Türk sporunun kalkınması için gecesini gündüzüne kattı. Yaptıkları saymakla bitmez...

Türkiye’nin tüm illerine eli, gönlü ve beyni değdi.

Ömrünü verdi.

Tüm bunları yaparken büyük emek sarf etti.

Atalay’dı yakından tanıyan yaptıklarını bilir.

Biz de biliyoruz. Yaşadık çünkü. Kar, yağmur, çamur demeden ülkemiz için koşturdu.

Özellikle Güneydoğu illerine büyük yatırımlarda bulundu. Oralarda gitti, geldi, projeleri takip etti, yapılmasını sağladı.

O iyi bir bürokrat ve efsane genel müdür olmayı başardı.

Keşke şimdiki Genel Müdürler de onun gibi olabilse ve hizmet verebilseler.

Mehmet Atalay, mütevazi, adamdır, candır, dosttur, vefakardır.

Türk futboluna büyük hizmeti olmuştur.

Şu anda kenarda köşede bırakılmasını da yanlış buluyorum. Bizler kendi bürokratımıza sahip çıkamıyoruz. Her türlü övgü ona anasının ak sütü gibi helaldir.

Allah sağlıklı uzun ömürler versin, varlığını eksik etmesin.

TRABZONSPOR’U GÖNÜLDEN SEVENLERİN BULUŞMALARI BİR BAŞKA OLUYOR

Trabzon amatör futboluna büyük katkısı olan Öz-Kol İnşaat ve Öztürk Yapı Denetim’in Yenimahalle’deki idari binası adeta futbol yuvası gibi. İş insanları Mustafa ve Coşkun ve Serkan Öztürk kardeşlerin işyerlerinin bahçesi doyumsuz futbol sohbetlerinin mekanı oldu. Trabzonspor’un önceki gün yapılan 41.Olağan Mali Kongresi’nden ve eski Asbaşkanlardan Hikmet Onur’un İskenderpaşa Camii’nden kılınan cenaze namazından sonra Öztürk Yapı Denetim’in bahçesinde ki kamelyada futbol adamları yine bir araya geldi.

İş insanları Mustafa ve Coşkun Öztürk, Trabzonspor eski Teknik Direktörü̈ Sadi Tekelioğlu, kaleci Antrenörü̈ Ahmet Başkır, Erdoğduspor eski Başkanı ve Trabzonspor Erdoğdu Taraftarlar Dernek eski Başkanı Savaş̧ Yılmaz, Antrenör Hasan Çolak, İş insanı Civan Öztürk, 1461 Soğuksuspor’un koordinatörü Yalçın Bulut, 1461 Soğuksuspor’un Altyapı Koordinatörü Denizhan Altunbaş, Mimar Serkan Öztürk güzel bir sohbette bir araya geldi. Konu futbol olunca sohbette tabiki baş köşeye Trabzonspor oturuyor.

Bordo-Mavili Kulüp… Tanışan, tanışmayan insanları bir araya getiren, dinamik ve sürprizlere açık, kazanmanın sevincini, kaybetmenin de üzüntüsünü yaşayan ve yaşatan bir camia. Adı üstünde, Trabzonspor! Biz, Trabzonspor’u farklı seviyoruz ki kaybedince kendimizi de kaybediyoruz. Ama burada bir masa etrafında doyumsuz sohbetlere imza atan futbol insanlarının ortak noktası Trabzonspor’u ama ve fakatsız gönülden sevmeleri. O nedenle konu Trabzonspor olunca akan sular duruyor. Bunu gönülden sevmeyenler, Anadolu’dan futbol devrimi yapan Trabzonspor’u rant kapısı görenler anlamadı ve hiç bir zaman da anlayamayacak...

FRANSA HAYAL KIRIKLIĞI YAŞATTI

Merhaba arkadaşlar. Bu hafta sizlere Avrupa Kupası hakkındaki düşüncelerimi anlatacağım.

Şöyle ki, Milli Takımımızın aslında bu turnuvada bence kendini kanıtlama fırsatı vardı çünkü genç yeteneklerimiz çok güven veriyordu ancak ne yazık ki bu fırsatı değerlendiremedik.

Rakiplerimiz bizden çok daha sabırlı ve dikkatli bir oyun ortaya koyunca çok zorlandık.

Üst üste mağlubiyetler alınca da takımımız özgüven kaybı yaşadı.

Sonuç itibariyle bizler kupadan elenince çok üzüldüm ancak her şeye rağmen kalecimiz Uğurcan’ımızın gösterdiği performans bizleri gururlandırmıştır.

Önümüzdeki yıllarda Efsanemiz Şenol Hocamıza güvenimiz tamdır.

İleride Milli Takımımızın eski gücüne kavuşacağına inanıyorum.

Turnuvada çeyrek finale kalan diğer takımlara gönülden başarılar diliyorum.

Hak edenin kazansın.

Sizlere bu hafta anlatacaklarım bu kadardı.

Sağlıcakla kalın.

Sevgi ve saygılarımla