Trabzonspor’da beni bu sezon en çok üzen olay nedir derseniz, Türkiye Ziraat Kupası’ndan elenmemizdir derim. Çünkü çeyrek final maçlarına bakıyorum da elenen takımların yakını büyük takımlar. Onun için erken elenmemiz bana dokunmuştur.

Tabi bu erken vedanın sorumlusu da Abdullah Avcı’dır. Onun da lige daha fazla önem vermesi haklı kararıdır. Bu bakımdan ona da saygı göstermek lazımdır diyorum.

Trabzonspor’un bu haftaki konuğu lige damgasını vuran iyi futbolu ile her zaman gündemde olan Gaziantepspor’du.

İki takımın kadrolarına bakıyoruz da, Gaziantep 5’li defans anlayışı ile zaten oyunu defansif oynayacağını gösteriyordu. Trabzonspor ise ofansif bir kadro ile sahaya çıktı. Ancak böyle bir dizilişin hücum oynayamaması bizde hayal kırıklığı yarattı.

Çünkü futbolcularımızın gol atmak adına ilk yarım saatte hiçbir şey yapmadıkları bunun tam tersine Gaziantepspor’un maçın 12.dakikasında çok net 2 gol girişimi vardı. Mirallas’ın şutunu Uğurcan zor da olsa ile çıkarakak golü önlemiş oldu.

Trabzonspor’un ilk gol pozisyonu ancak 34.dakikada gelişti. Fakat Flavio çok kötü vurarak dışarı attı.

38.dakikada ikinci pozisyonu Djaniny ile yakaladık. Fakat bu oyuncumuz boştaki arkadaşı Bakasetas’a vermedi, onun yerine sıfırdan kaleye şut atmayı deneyince top da Günay’ın ellerinden dışarı gitti.

İlk yarının son dakikalarında Gaziantepspor Maxiim’le geldi. Ancak Uğurcan yine iyi bir kurtarışla gole geçit vermedi. İlk yarıda başka bir gol girişimi olmadı ve Antep’in kapalı defansını istediği gibi açamayan Trabzonspor devreyi 0-0 tamamlamış oldu.

İkinci yarıya Trabzonspor aynı 11 ile başlarken Antep’te ise Rashid’in yerine Vetrih oyuna girdi. Bu da defansı daha güçlü tutma anlamına geliyordu.

Trabzonspor ikinci yarıda da pozisyon üretmekte zorlandı. Ancak 67.dakikada gelişen atağımızda Flavio tam anlamıyla futbolun kollektif oynandığını kanıtlarcasına bir hareket yaptı ve Günay’la karşı karşıya olmasına rağmen daha iyi net pozisyonda olan arkadaşı Bakasetas’ı gördü ve o da boş kaleye topu gönderdi.

Bu pozisyonun başlangıcında yine Nwakaeme vardı. Bu maçta en iyisi Nwakaeme idi. Çok çabaladı ama ona diğer arkadaşlar eşlik edemedi.  Son dakikada gördüğü sarı kart ona yakışmadı. Daha önce de sarısı olduğundan Zorbay Küçük onu oyun harici etti.

Trabzonspor futbol olarak güzel oynamıyor. Ancak bireysel becerisi üstün olan oyuncuları ile neticeye gidiyor.

Bu maçta da yine öyle oldu. Trabzonspor topla buluştuğunda çabuk çıkamıyor, bir de beklerimiz ileriye hiç çıkmıyor. Kanatları iyi kullanamadığımız için de pozisyon ürtemeyi hep göbekten yapmaya çalışıyoruz. Bu da Trabzonspor’u neticeye gitmekte sıkıntıya sokuyor.

Bu maçta da zorlu anlar yaşadık ama. Kazanmayı zor da olsa başardık

IRKÇI SÖYLEME KARŞIYIZ

Trabzonspor adına yapılan yeni tranferlerle ilgili basın açıklamasında bizleri derinden üzen bir başka konu ise yeni alınan oyuncumuza yöneltilen ırkçı niteliği taşıyan soru idi. Şehrimizin yerel bir gazete muhabiri şu soruyu soruyor: Türk bayrağımıza dönük milli marşımızı okumak size nasıl duygular hissettiriyor? Böyle soru sormak Trabzonspor’u ve camiamızı küçük düşürmüştük. Böyle bir soruyu sorduran kişiye gereken cezayı gazete sahibi verecektir diye umuyorum.