Trabzonspor, Galatasaray maçına aslında fena başlamadı. Dk. 14’de yediği golden sonra da toparlanması zor oldu.

Trabzonspor yediği ilk golde gol de, savunma bütünlüğünde hatalıydı. Baniya-Benkoviç’in arasından Zaha’nın golüne engel olamamak beceriksizlikten başka bir şey değildi. Ben golde faul gördüm ama hakemin görmesi önemliydi tabi…

Sol bek Eren Elmalı’dan devam edelim. Galatasaray takım olarak oyun düzenini o bölgeden kurmuştu. Barış Alper, Eren’i zaman zaman çok etkisiz hale getirdi. Tabi elde malzeme olmayınca bu kadar oluyor. Aslına bakarsanız Larsen’in gönderilmesi Galatasaray maçından sonraya bırakılsaydı sol bek oynayabilirdi. Eren’den daha çabuk olduğunu biliyoruz.

Neyse, olan oldu ve Trabzonspor ilk yarıyı 0-1 mağlup olarak tamamladı.

Mendy orta saha da tek başına savaşandı. Berat’ın top kayıpları kapatmaktan adeta canı çıktı diyebiliriz! Visca bir şeyler yapmaya çalıştı. Zaten ondan başkası da Galatasaray’ın kalesine gidebilecek kapasitesi yoktu.

Trabzonspor’un tek bir pozisyonu vardı o da Fountas ile gerçekleşti ama Muslera ile arasındaki mesafe kısaydı. Yalnız, Muslera’nın Fountas’a yaptığı ve gözden kaçan hareketi de penaltıydı. Ben öyle gördüm ama hakem göremedi gene…

Mertens’in ilk yarı da bir şutunun da bordo-mavili direkte patladığını hatırlatmam gerekiyor. 

Galatasaray kadrosunun Trabzonspor’dan daha kaliteli, kuvvetli ve geniş olduğunu sanırım söylememize gerek yok. İcardi yedekti düşünün. Hal böyle olunca yine de Trabzonspor’un iyi savaş verdiğini belirtmeliyim. 

İkinci yarı Abdullah Avcı kendine göre gördüğü eksikleri tamamladı. Savunmacı Baniya’yı çıkartıp, sağ bek oynayan Hüseyin Türkmen’i Benkoviç’in yanına yerleştirdi. Hüseyin’in koruduğu alana da Mehmet Can’ı…

Dk. 61’de Zaha gene Trabzonspor savunmasının hatasından yararlandı. Düşünün Benkoviç ellerini kollarını arkasına bağladığında penaltı olur düşüncesiyle ve tedbirli davrandı ama Zaha topa sert ve düzgün bir dokunuş yaparak takımını 0-2 öne geçirirken, kendi de ikinci golünü atmış oldu.

Evet dediğim gibi Trabzonspor’un gücü bu kadar. Ligin 3’üncü sırasında Trabzonspor ve bu büyük bir başarıdır. Kim ne derse desin… Bunu da sezon sonuna taşıyabilirse büyük iş görmüş olur. Birde Ziraat Türkiye Kupası’nı müzesine getirebilirse daha da büyük bir iş yapmış olur ki kimsenin sesi çıkmaz. Yanılıyor muyum?

Oyuna girdikten sonra Bakasetas büyük bir hata yaptı ve kaptırdığı top Kaan Ayhan’ın golüyle sonuçlandı 0-3. İyice dağılan Trabzonspor toparlanamaz bir hale dönüştü ki Abdullah Avcı’da ‘ben ne yapayım’ der gibiydi.

Sonuç itibarıyla Trabzonspor, Galatasaray’a çok kötü mağlup oldu. Düşünün bu Trabzonspor takımı, ligin üçüncü sırasında… Başka da bir şey demiyorum. Anlayın ligin kalitesini diye söylüyorum bunları. 

Not: Enis Destan’ın golü sadece Trabzonspor taraftarının alkışıydı. 3-1 Karşılık tabi ki gecikmedi. Kerem Aktürkoğlu’nun (2) harika golü gene Trabzonspor defansına yazılırdı. 1-5.

TAM BİR REZALET…