Trabzonspor, Malatyaspor’dan 5 yedikten sonra Burak Yılmaz ve Onur Kıvrak kadro dışı bırakılmıştı ve travma yaşanıyordu. Neyse ki korkulan olmadı ve Trabzonspor, Fenerbahçe galibiyetiyle normale dönmeyi başarmıştı. Kayserispor‘a gelince, onlar da Alanyaspor’dan 5 yemişti. Yani ilginç bir maç olacağı baştan belliydi. Biz, Trabzonspor oyuna çok hızlı başlar diye düşündük ama hiçte öyle olmadı, aksine farklı bir oyun tarzı seçti, doğruyu da yaptı. Maceracı olmadı, akıllı oynadı. Fakat Onazi’nin yokluğunda tüm yük neredeyse Kaptan Sosa’nın üzerindeydi ve buna rağmen şiir gibi oynadı. Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir Ömür ile uyumlu çalıştılar.
 
İlk yarıya baktığımızda Trabzonspor, kanatlarını hiç kullanamadı, Nwakaeme ve Olcay Şahan beklenen performansı gösteremediler ama Ertuğrul Sağlam’ın da hakkını yemeyelim bu iki oyuncuyu kenarlara hapsettirdi. Pereria zaman zaman ani çıkışlar yapar gibi oldu, fakat cılız kaldı. Yusuf’un harika oynadığını söyleyerek devam edelim. Attığı milimetrik şutun direkte patlaması şansızlıktı. Aynı şekilde kaptan Sosa’da topa öyle güzel bir vuruş yaptı ki, kaleci inanın adeta bakakaldı ama top ikinci kez direk engeline takılmış oldu. Dediğimiz gibi Trabzonspor’un kanatları kapatıldığı için yük, Sosa, Yusuf ve Abdülkadir’in üzerindeydi. Bu bitirim üçlü oyun içerisinde müthiş tempo yakaladılar Lakin,gol ilk yarıda bir türlü gelmedi. Uğurcan Çakır’a da bir parantez açalım. Kayseri’nin yakaladığı kritik pozisyonda zamanlaması süperdi ve golü engelledi, Uğurcan iyi olacak, iyi sinyaller veriyor.
Tespitime gelince, Burak Yılmaz’a dayalı oyun sistemi çökertildiği (doğrusu buydu)  için yeni sistemde Rodallega’ya top atan falan yok. Kayseri maçında Rodallega oyunun büyük bölümünde topla bulaşamadı bile. Fenerbahçe maçında penaltı kaçırmıştı unutmadık. Kayseri karşısında da etkili değildi. Yani diyeceğim şudur. Rodallega daha fazla topla buluşturulabilir, yapılamıyorsa da, o da çok koşmalı ya da daha çok istemeli ki goller atabilsin. Yoksa top bana gelsin diye beklerse, maç biter haberi bile olmaz. Neyse, İkinci yarıdaki Trabzonspor, ilk yarıdaki gibiydi, kontrollüydü ve dikkatliydi.

Olcay Şahan oyundan alınınca Ekuban-Rodallega ikili forvete dönüştü. Ünal Karaman harika bir hamle yaptı ve sonuç aldı. Sosa’nın müthiş ortasına Ekuban öyle güzel bir kafa golü attı ki jenerik güzelliğindeydi. Tebrik etmek gerekiyor. Bilmeyenler için söylüyorum, Ekuban’ın annesi öldüğü için ülkesine gitmişti. O uzun yollardan gelip Kayseri maçına çıkması ve gol atıp takımına altın değerinde üç puan kazandırması büyük iştir. Kutlamak gerekiyor Ekuban’ı. Helal olsun… Sonuç olarak, Fenerbahçe galibiyetinden sonra Kayserispor galibiyeti Trabzonspor acısından büyük önem taşımamaktadır. Taşların yerine oturduğuna dair işaretlerdir. Kayserispor’a gelince, Alanya’dan 5 yedikten sonra Trabzonspor gibi olurum düşüncesine kapıldı ama olmadı, olamazdı da çünkü Kayseri’de Trabzon ruhu yok.
 
Not: Trabzonspor’un2-0’lık Kayseri galibiyetinden sonra, yarın ki kongrede seçilecek olan Ahmet Ağaoğlu’nun yeni yönetimine büyük moral olmuştur. Kısacası Fırtınada şimdilik her şey yolunda gidiyor, umarız bozulmaz. Başakşehir’in yenildiği haftada bu süper galibiyet gelecek adına güzel mesajlarla doludur. Tabi anlaya. Ayrıca Ünal hocanın Rodallega’yı çıkartıp Vahid Amiri’ye şans vermesi ve bu oyuncunun da golünü atması Trabzonspor’u güzelliklerle donatmıştır. NOKTA