Trabzon ile Ağrı kardeş kadar birbirine yakındır.

Yıllardır iç içe yaşadığımız Trabzon’daki Ağrılılarla da kardeş olduk.

Trabzon’un her sektörüne katkı sağlıyorlar.

Özellikle Patnosluların daha çok yoğunlukta olduğu Trabzon’da bir dernek çatısı altında toplanarak da birlik ve beraberlik örneği sergiliyorlar.

Tam olarak bilmiyorum ama 5 bine yakın Ağrılı yaşıyor Trabzon’da.

Dedim ya et ve tırnak gibi olduk onlarla.

Kardeş kadar yakın olduk.

2010’lu yıllarda Ağrı Belediye Başkanlığı yapan Hasan Arslan ise tam bir Trabzonspor fanatiği. Trabzon ile Ağrı arasındaki dostluğun daha da çok pekiştirilmesi için epey çaba sarf etti.

Önceki akşam Haber Türk kanalında Kübra Par’ın konuğu Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan’dı.

24 çocuklu ailenin 12. çocuğu olarak 1971 yılında Ağrı'da dünyaya gelen, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesini bitirdikten sonra bir süre öğretmenlik yapan ve bölgedeki töre cinayetleri makaleler ve gençlik üzerine kitaplar yazan isimdir Savcı Sayan.

Programı büyük bir keyifle izledim. Deyim yerindeyse ağzım açık dinledim. Öyle noktalara dokundu ki İnanın program sabaha kadar sürmüş olsaydı bıkmadan büyük bir dikkatle izlerdim.

Adam gibi adam.

Dik duran, korkmayan, dobra, lafı gediğine oturtan bir isim.

İzleyemeyenler için açıklamalarından bazı pasajlar vereceğim.

“Terörün beslendiği Ağrı’da da büyük tefecilik var. Bir traktörü 100 kişiye satıyorlar. Bir kamyon gübreyi 100 kişiye satıyorlar. 1 kamyon şekerle 100 kamyon şeker satılıyor. Bu toplumsal bir yaradır” diyerek tefecilere savaş açan belediye başkanı oldu.

“Kürt olmayan Bakanlarımız bölgemizi yatırım üssü yapmaya çalışırken, Kürtlerin hakkını savunuyoruz diyen HDP/PKK bölgeyi terör üssü yapmaya çalışıyor. Kürtler gerçek dostlarını iyi tanırlar” dedi.

“Ağrı Türkiye’nin et üssü olacaktır. Nasıl ki Mersin ve Antalya’dan tırlar dolusu sebze ve meyve Türkiye’nin her tarafına gönderiliyorsa, Ağrı’dan dan da Türkiye’nin bütün bölgelerine et ve et ürünleri, Ağrı döneri sevk edilecektir. Ağrı Et tüm hızıyla büyüyor.”

“Bütçe konuşmalarını izliyorum HDPliler bölgeyle ilgili hiçbir çözüm önerisinde bulunmuyorlar. Sadece toplumun sinir uçlarıyla oynuyorlar. Bir kaos ortamı yaratmanın peşindeler. Yeni bir hendek olayına zemin hazırlamak için ellerinden geleni yapıyorlar. Allah Kürtlere yardım etsin.”

“3 tane HDP milletvekili var. Bir kere belediyeye gelip neden yol yapmıyorsun, asfalt dökmüyorsun, sular neden akmıyor demediler. Ağrı için ne yapabiliriz, insanlarımız için ne yapabiliriz diye sormadılar. Bende Kürt vatandaşıyım benim ülkem Türkiye’dir.”

“Ben vefasız bir insan değilim. Milli ve manevi değerleri olan, vatanını milletini seven, haksızın yanında olan, zalimin karşısında duran bir belediye başkanıyım”

“Terörü bitirecek olan Kürt halkıdır. Tankla, topla, tüfekle değil. Yine türer, yine ürer. Onun için bölge için özel bir planlama yapmamız lazım. Tarımsal planlama, sosyolojik, ideolojik ve psikolojik anlamla bir planlama yapmak lazım. Doğu Beyazıt gümrük kapısını açsınlar yeter. Ağrı’yı besler.”

Ekmeğe gelen zam sonrasında İstanbul Sultangazi'de oluşan Halk Ekmek kuyruğuna ilişkin "Sayın İmamoğlu İBB'yi yönetemiyor. Bunu açıkça söylesin. Eğer Halk Ekmek AK Parti'nin elinde olsaydı tüm bakkallara ekmek dağıtacaktı ve Sultangazi'deki bu kuyruklar da oluşmayacaktı. Türkiye 'Ekonomik Kurtuluş Savaşı' veriyor. ABD ve Avrupa ülkeleri, ülkemizi Suriye'ye çevirmek için özel bir formül uyguluyor. Fakat buna direneceğiz. Devletimizin, halkımızın yanında olacağız.”

“Bakın buradan söylüyorum. Ben bugün Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’ın yanındayım. Tek başına kalsa ben yine yanındayım. Çünkü ben vefayı bilirim, sadakati bilirim. Ben CHP’de siyaset yaptım. 38 yaşında genel başkan yardımcılığı koltuğuna oturdum. Ama Feto işgalinde CHP yanlış yaptı. Cumhurbaşkanımız bize seslendi geçmişte bana hakaret etmiş olabilirsiniz ama bugün bu ülke için bir şey yapabiliyorsanız gelin dedi. Geldik ve sonuna kadar yanındayız. Allah göstermesin ölüme mi götürmek istiyorlar onunla birlikte ölmek isterim” dedi.

“Gün birlik günüdür. Dik durmayan alçaktır. Namussuzdur. Bu Ülke ilelebet yaşayacaktır. Reise ve Ülke ‘ye sahip çıkmak namus borcudur” diyen Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan’ın son mesajı son derece anlamlı ve önemliydi, dikkate alınmasını istiyorum.

Cumhur İttifakı’nın adı Türkiye İttifakı olsun önerisini getirdi.

Çünkü Türkiye üzerinde oynanıyor, 2023 yılı Türkiye’nin daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacı vardır dedi.

Gerçekten adam gibi adam

Adının hakkını veriyor

Savcı Sayan

Adı gibi; korkmayan, çekinmeyen, koruması bile olmayan bir belediye başkanı.

Ağzınıza sağlık Sayın Savcı’m Trabzon’a binlerce senin hemşerin, bizim de kardeşlerimiz var, seni bu şehirde ağırlamaktan onur duyarız.