Herkesin merakla beklediği maçtı. Fenerbahçe şöyle bilendi böyle bilendi gibi sözler söylenip maçın atmosferini Fenerbahçe tarafı germek için bütün oyunlarını yaptı. Trabzonspor yöneticilerinin yarısını protokol tribünlerine aldırmadı.

Her şey sahada bitecek. Bordo- Mavililer ya puan alacak ya puan alacaktı. Çok nadir seyredilebilecek bir maçtı. Ne isterseniz vardı, sahaya girmeler, kırmızı kart, bana Trabzonspor’un her iki yarıda verilmeyen penaltıları aşk, ihtiras, goller, üzüntüler, sevinçler…

Trabzonspor ilk yarıda zaman zaman her hattıyla iyi oynadı. 18.dakikada Siopis’in ayağına bilerek kasti basan İrfan Can’ı Var’ın çağırması ile kırmızı kart ile haklı olarak dışarı atan Zorbay Küçük ilk yarıda Fenerbahçe ceza sahası içinde Serdar Aziz’ in Cornelius’a yaptığı hareketi görmemezlikten gelmesi dikkatlerden kaçmadı. Fenerbahçeli oyuncular sahada her türlü çirkefliği yaptılar. Trabzonspor’un beklediği gol 22 dakikada Nwakaeme’den geldi. Bu gol Bordo- Mavilileri rahatlattı diyemeyeceğim. Çünkü Fenerbahçe saldırdıkça saldırdı. Nitekim Uğurcan’dan dönen topu genç Ahmet Can kale çizgisi üzerinden çıkartarak mutlak bir golü önledi. Trabzonspor soyunma odasına galip gitti. Peki her iki yarı Bakasetas kötü idi. Çok tutuk bir futbol sergiledi.

İkinci yarı başladı. Bu sefer Trabzonspor rakibe baskı yapmaya başladı. Baktılar ki ilk yarıdaki oyunla bu stattan çıkamayacaklar, daha çok baskı yapıp top kazanmaya başladılar. Ancak Fenerbahçe on kişi olmasına rağmen pes etmedi. Fenerbahçe duran top’ tan golü buldu. Fener’in beraberlik golü Trabzonspor’ futbolcuların gözünü açtı.

Bu yarıda Sedar Aziz ile Cornelius’un kafa pozisyonunda top Serdar Aziz’in elline çarptı Küçük yine devam dedi. Var’da bulunan şahsiyetler neden Küçük’ü pozisyonu izlemek için VAR’a çağırmadı. Bordo-Mavililer yedikleri beraberlik golünden sonra silkenip kendine geldi. Nwakaeme’nin bir topu direkten döndü. Trabzonspor zorlu Fener deplasmanından bir puanla dönüp Saraçoğlu’ndan Fenerbahçe ye 100. golünüde atmış oldu. Maç berabere bitti.

Bir puan Bordo- Mavili takımın şampiyonluğunun ilamıdır!. Acaba bu maçta görev yapan Federasyon temsilcileri, gözlemcileri Fenerbahçeli taraftarların her kornel atışında topun başına giden Bakasetas’a attıkları yabancı maddeler için raporlarına ne yazacaklar. Bunu da çok merak ediyorum.