Trabzonspor-Sivas maçını kalabalık bir grupla Mağmat Boğazı’nda seyrettik. Kimse yerinde duramadı. Buz gibi havaya rağmen goller geldikçe dışarıda tur attık.

FUTBOL DÜNYASI

Ortak görüş ise orta sahanın olmayışı. Özellikle 2-0’dan sonra Trezeguet hamlesi maçı 2-2’ye getirdi ise de orta sahada Mendy, Bakasetas ve Abdülkadir yetmedi. Berat son maçlarda iyi idi, neden oynatılmadığını anlamak zor.

Sivas geldi geldi vurdu. Kaleci de ilk kez kaleye geçiyor, kendini toparlayamadı. Tolga’da İlk Galatasaray maçında oynamış ve 4 gol yemişti. Bu çocuklara sahip çıkmak lazım.

Gollerde yiyen kadar o oyunculara vurduran, arkadan takip eden, faulle durdurmayanlarda da kabahat var.

Yıllardır söylüyorum, Trabzonspor orta sahasız oynuyor.

Ama dinletemedik.

Bir Medy aldılar.

O da kartkolik çıktı.

İki maç var bir maç yok.

Devre arasında Trabzonspor Klassen’i alabilirse önemli iş görmüş olur.

Aksine o boşluklarla her kaleci gol yer!

OKAY YOKUŞLU MU?

Trabzonspor devre arasında bir ön libero daha alacak. Bu isimlerden birisi de Okay Yokuşlu. Okay Yokuşlu istediğimiz isim mi? Değil. Bizim istediğimiz adam Ünal Karaman kadar güçlü, Şifo Mehmet kadar çabuk ve Oğuz Çetin kadar maestro olacak ki, Trabzonspor ikinci yarıda yarışa ortak olsun. Başka mümkün değil.

BU NASIL BİR PARA?

Bankacı güzeline tam 1 milyar 100 milyon TL para kaptırdılar Galatasaraylıların bir kısmı parasını geri aldı. Banka diyor ki, bizde böyle bir para yok. Kadının özel fonu. Demek ki futbolcular da faizcilik yapmış, önce kazanmış sonra da hepini kaybetmişler! Böyle bir para olamaz. Futbolda temiz eller operasyonu geldi de geçiyor bile!

DİRENÇLİ SAVUNMA

Trabzonspor bir taraftan Kayserispor maçına hazırlanıyor bir yandan da savunmaya önlem almaya çalışıyor. Sivas maçında koluna bir darbe alan ve canlı yayına elinde buz ile çıkan Mehmet Can, ‘sorun yok 2 güne geçer’ dedi. Trabzonspor’un Kayserispor maçına sağ kenarda Larsen ile başlamasını isteyen Trabzonspor taraftarları, ‘Fizik gücü yüksek. Kayseri’nin önde güçlü oyuncuları var, Larsen sağa veya sola konulmalı’ değerlendirmesini yaptılar.

BOŞ GEÇMEZ

Nicolas Pepe, ligde ilk 4 hafta sakatlığı nedeniyle forma giyememişti. Ardından yavaş yavaş tempo tuttu ve son 4 maçta görev aldı. Ailesiyle Trabzon'da mutlu vakit geçiren 28 yaşındaki Fildişi Sahilli kanat, "Trabzon'da futbol için tüm imkanlar sunuluyor. Taraftarlar futbola gönül vermiş durumda. Onların bu desteği bizi ateşliyor. Papara Park'ta harika atmosfer oluşuyor. Tüm statlarda bordo-mavili futbolseverleri görmek mümkün. Bu bizi mutlu ediyor" diye konuştu. Fenerbahçe’den sonra Sivas’a da gol atan Pepe, Kayserispor maçını da boş geçmeyi düşünmüyor.

DİYARBAKIR’DA BİR FANATİK

Diyarbakır Belediyesi İtfaiye şefi Nedim yazmış: ‘İtfaiye teşkilatını ziyaret eden Özel Bahçeşehir Okulu öğrencilerine temel yanma, yangın bilgisi eğitimi verdim. Çocukları Yangın arabasına bindirip tur attırdık. Bunun karşılığında hepsini de Trabzonsporlu yaptım!’

Teşekkürler Nedim. Diyarbakır’da Bordo-Mavi bayrağı iyi taşıdın.

ASLAN’A ZİYARET

Trabzon’da spor denince en önemli arşivcisi olan Mustafa Demir ile Hasan Varan, Türkiye Futbol Federasyonu’nun Trabzon Bölge Müdürü’nü ziyaret ettiler. Barcelona ve Lyon maçlarında attığı gollerle Trabzonspor efsanelerinin arasına giren Hamdi Aslan’a yeni görevinde başarı diledi bir de hediye takdim ettiler. Bizler de Hamdi Aslan’ı tebrik ediyor başarılar diliyoruz.

AMATÖRLERİN DAYANIŞMASI

Amatör Futbolcular Federasyonu Genel Başkanı Şerif Kunt ve Salih Aladağ Trabzon’da ziyaretimize geldi. Bizi ziyaretten önce de Rize Amatör Futbolcular Derneği Başkanı Trabzon’da idi. Dayanışma örneği gösterdiler, helal olsun. Şerif Kunt’un mücadelesinde pes etmemesi, Salih Aladağ’ın ona olan desteği alkışlanacak davranıştır ve onları alkışlıyoruz.