Papara Park’ta oynanan Fenerbahçe maçından sonra  hiç kimsenin tasvip etmediği şeklinde sahaya atlayıp dayak yiyen ve de hapsedilen birkaç taraftar yüzünden, üstelikte kulübün başkanından yönetimine, Bordo-Mavili camianın  neredeyse tamamının olayı kabul etmenin mümkün olmadığını ve hatayı kabul ettiklerini açıklamasına karşın,

Doğruluk timsali  centilmenlik abidesi, kanatsız melek pozuna bürünüp futboldan yola çıkarak Trabzon’un sanatına, kültürüne, insanının hoşgörüsüne laflar edip, medeniyetten nasibini almadığını, burada bir süre futbol maçı oynanması gerektiğine kadar demediğini bırakmayarak adeta içlerindeaki kinleri kusan..

Entelinden, danteline, yazarından,çizerine, tarihçisinden,siyasine,şantözünden dönsözüne,  şarkıcısından  türkücüsüne,yorumcusundan ,forumcusuna, spikerinden sunucusuna kadar bizim nezdimizdeki bütün hiçler;

Ne oldi la!

Guş mi yedi dilinizi?..

Trabzon’da  10 yaşındaki çocuğun sahaya attığı kabak  çekirdeğine bile zum yapan kameralar her ne kadar çok şeyi kaçırıp göstermese de, aralarında teknik direktör İsmail Kartal'ın oğlunun ve Başkan Ali Koç'un adamlarınında bulunduğu en azından 40 kişinin bir kişiye  çullanıp yumruklamasını da mı görmediniz?

Ve de her olayın kışkırtıcı assolistini!

Hane  eski milli  futbolcu yeni yorumcu Tümer Metin’in"Fenerbahçe'de bir arkadaş var genellikle gerginlik bununetrafında dönüyor.İsmini söylemek istemiyorum zulüm geliyor bana.Çok önemli bir karakter değil!" dediğini zat-ı muhterem’e de mi yine bir çift sözünüz olmayacak?..

Olmaz tabi;

Çünkü  Ali Bey’in bir telefonuyla bozulur düzeniniz..

Zor bulunur 5 yıldızlı havuzlarda yüzeniniz..

Doğru ,yanlış size ne.

Yeter ki bozulmasın düzeniniz!..

Bu  arada  Ali  Bey  ve  mazeret şampiyonu hocası diyorlar ki;

‘ Gördünüz Türkiye’de en iyi futbolu kimin oynadığını.

Gerçek şempiyon biziz..”

O Türkiye gibi  zaten siz de  iyi biliyorsunuz gerçek şampiyonu..

2011 e  iyi bakın ..

Bakın da bir kez daha görün Dünya futbolunun patronlarıFİFA ile UEFA’nın, ve de en üst hukuk mercii İsviçre Federal  Mahkemesinin’ Buyurun siz gelin’ diyerek Şampiyonlar Ligine davet ettiği gerçek şampiyonu..

İKİSİ DE BAŞARISIZ!

 Sezon başından beri herkesi yenerek şampiyonlukta baş başa kalan Galatasaray

ile Fenerbahçe’nin teknik direktörleri Okan Buruk ile İsmail Kartal için methiyeler dizildi aylarca..

‘Şöyle hoca, böyle hoca..’

Ben  bu konuda  Erman Toroğlu’na katılıyorum.

Şöyle diyor Toroğlu: Kardeşim ,Türkiye liginin çok üstünde bu kadrolar çok büyük paralarla Avrupa’da başarılı olmak için kurumadı mı?

Peki kuruldu da  ne oldu;

Şampiyonlar Liginde yoklar.

UEFA’da yoklar.

Konferans Liginde yoklar.

Ben de diyorum ki  nerde varlar?

Türkiye Liginde.

Ya zaten TS, GS, BJK, FB  hiç  para harcamayıp tek bir oyuncu da almasalar şampiyon bunların arasından çıkmayacak mı?

Yani atılan taş  ürkütmedi kurbağayı.

Şimdi gel de öde  boşa giden o kadar parayı!!
Erman Toroğlu: Galatasaray karizmayı çizdirdi

Osman Abi’mizi de uğurladık!..

Kırmızı-Beyazlı ilk Trabzonspor’da da forma giymiş,  birleştikten sonra da  ligdeki  ikinci, deplasmanda ise  birinci maçta  Ankara’da 3-1 kaybedilen Güneşspor karşılaşmasında attığı  golle Bordo-Mavili Trabzonspor’un resmi maçlardaki ilk golü kaydeden oyuncu  olarak kayıtlara geçen Osman Türk abimizi de kaybettik ne yazık ki.

Daha çok sağaçık ve sağ iç oynayan, KTÜ mezunu MTA ‘da da görev yapan mühendis,sessiz, sakin efendi ve mahallemizin eniştesi Osman Abimize rahmet dilerken, sevenlerinin ve yakınlarının da acısını paylaşırız.

Ve de Gurindig lakabının da nereden geldiğini şöyle açıklayalım..

O dönemler uçağı kim bulmuş ki,Trabzonspor’da uçakla gitsin deplasmanlara..

Zamanın yol ve otobüsleriyle bitmek bilmeyen yolculuklarda  vakit  geçirmek için  yola çıkmadan  bir el radyosu alıp yanıda sürekli dinlermiş..

 Gurindig marka..

Lakap oradan geliyor..


Colman’dan  Beşiktaş maçı için mesaj var

Kalbim sizinle birlikte

2008-2015 sezonmarında  Trabzonspor formasıyla 152 maça çıkıp  21 gol kaydeden Arjantinli yıldız orta saha oyuncusu  Gustavo Colman’dan  Beşiktaş’la oynanacak kupa finali öncesi destek mesajı geldi.Colman açıklamasında şu ifadalari kullandı: Merhaba bütün Trabzonspor taraftarları. Bu güzel şehre ve sizlere selamları gönderiyorum. Birlikte çok güzel ve özel zamanlar geçirdik. Hayatım boyunca Trabzonspor’a minnettar olacağım. Final maçına çıkan futbolcuları ve bütün çalışanları tebrik ediyorum. Beşiktaş’a karşı olacak olan maç unutulmazlar arasında yer alacaktır. Sizlerden özür diliyorum çünkü maalesef maçta olamayacağım ama kalbim sizinle. Herkesi içten dileklerimle selamlıyorum. Birlikte oynadığım arkadaşlarıma, futbolculara ve çalışanlara selam gönderiyorum. Beni düşündüğünüz ve unutmadığınız için size her zaman minnettarım.