Türkiye’de futbolda başı çeken 4 büyük kulübün öz sermaye zararı toplamı 15 milyar TL. boyutunda…

Bu dönemler futbolun rakamsal verilerinin paylaşıldığı dönemlerdir…

Ekonomik anlamda yapılan veri analizinde Avrupa’nın en fazla zarar eden kulüpleri arasında Türk büyüklerinin müstesna bir yeri mevcut.. Roma’nın başını çektiği ilk 10’da ülkemizi sırasıyla Beşiktaş (151 milyon Euro), Trabzonspor (110 milyon Euro), Galatasaray (109 milyon Euro) ve Fenerbahçe (82 milyon Euro) hakkıyla temsil ediyorlar…(!)

Trabzonspor bu kulüpler arasında faaliyet zararında 5. sırada… Kulübün 6 aylık geliri 661.3 milyon lira.. Bordo Mavililerin ticari faaliyetlerinden zararı 550 milyon 232 bin 698 TL. Net dönem zararı da 853 milyon 804 bin 666 TL’ye denk geliyor..

Artan zararlar, kulübün negatif olan öz kaynaklarını bir önceki döneme göre yüzde 32.6 daha artırarak 1 milyar 405 milyon 422 bin 474 TL.’ye kadar yükseltmiş.

Trabzonspor’un konsolide yükümlülükleri de bir önceki döneme göre yüzde 27.3’lük bir artışla 4 milyar 793 milyon 747 bin 779 TL.‘ye ulaşmış durumda.

2023 yılında kulübün vergi dışı zararı 53 milyon Euro… Diğer kulüpler de kendilerine göre sorunlu. Hepsinin toplam banka borçları 1 milyar TL seviyelerinde… 

Rakamlara boğuldunuz değil mi?

Biz de..

UEFA, takımların gelecekle ilgili lisans alabilmeleri için bilançolarını güçlendirmeleri gerektiğinin altını çiziyor…

TFF ne yapıyor? Yol veriyor.. Umurlarında değil… Onlar için Galatasaray ile Fenerbahçe oynasın yeter…

*             *             *

Trabzonspor’da son günlerde yapılan 28 milyon Euro’luk ödemeden bahsediliyor… Öyle sağdan, soldan, cepten bulunup getirilen değil, sermaye artırımı formülünden üretilen..(!)

Bu paranın bir bölümü bankalar birliği borcuna, geri kalanı oyuncu, menajer ve bonservis ödemelerine gitti…

Rakamlar önemli değil.. Artık film koptu!.. Denk getirebilene aşk olsun…

*             *             *

Bakıyoruz Trabzonspor’un son şampiyonluk döneminden bu yana geçen 2 yıllık sürede kadrodan 5 oyuncu kalmış… Oysa 10 yılda 6 şampiyonluğa ambargo koyulan dönemdeki takımın iskeletini o yıllarda 6 yaşındaki çocuklar bile sayabiliyordu..

Nereden nereye!..

Evet Trabzonspor; giderayak sağa sola laf yetiştirme gayretindeki divan başkanıyla, 3 adaylı divan seçimiyle, transferden başka şey düşünmeyen, ağzından farklı söz  çıkmayan hocası ve başkanıyla, henüz vefatının üzerinden 1 yıl geçmiş olan Ahmet Suat Özyazıcı’yı anamamasıyla varlık sebeplerini unutan  bir kulüp haline geldi..

Ne demiş büyük düşünür;

Trabzonspor’u yaşamayanlarla Trabzonspor’u yaşatamazsınız…

Tam da o yerdeyiz…