Futbolun içinde var olan  tüm paydaşların olmazsa olmazı oyunun doğru ve gerçekçi yanını ortaya çıkaran teknik işleyişleri,oyun gücünü sahaya yansıtmayı becerebilmektir.

Bu yüzden Konyaspor maçı milli aradan sonra Trabzonspor,un keskin dönüş maçı oldu.Kırılgan bir yapıdan dirençli bir yapıya evrilmenin ayak seslerini gördük.Doğru basmalar,oyun görüşü,final pasları deplasman takımı için öngörülebilirin üstündeydi.

Trezeguet’nin jeneriklik golü Konyaspor'un gardını düşürünce, daha organize bir Trabzonspor takımı gördük.Kendi motivasyonunu üst düzeye çıkaran Trabzonspor deplasmanda nasıl oynaması gerekiyorsa,öyle oynadı.Kazanilan penaltı,oyunu,Trabzonspor lehine kopartirken, Konyaspor'u kamçiladi.Golden sonraki yirmi  dakika,Konyaspor’un skorun verdiği hezeyanla baskısı ,klasik geri çekilme tekrarını yaşayan Trabzonspor için isledi.Verilmeyen,bariz net penaltı  Trabzonspor için bu maçın kritik kararıydı.Gören gözlerin  görmez olduğu dakikalarda maçın farklı skora gitmesi  orta hakem ve var hakemi tarafından doğal olarak engellendi! Şaşırdık mı ?Bence yok! Son dakikalar da  Fountas’ın Trezeguet ‘ye nazire yaparcasına attığı golde taraflı tarafsız herkese şapka çıkartacak tarzdaydı.Trabzonspor  aslında kolay galibiyet almadı.ama organizeydi.Belli ki milli ara Trabzonspor’a yaramış.Attığı bir birbirinden güzel, yetenek kokan goller bunun göstergesiydi.

Deplasmanda alınan galibiyet için ,üçüncülük yolunda perçinlenmiş camianın emin adımları olduğunu söyleyebiliriz.

Malum artık Türkiye kupası ve lig üçüncülüğü Trabzonspor’un hedeflerinin en vazgeçilmezleri.Trabzonspor oyuncuları kafasını toplamış,kendi potansiyelini bilen bir takım hüviyetinde olmayı başarabilirse ne ala!.Hiç sıkıntı yok. Dalgalı oyuna dönerse sıkıntı büyük.Bu takım için en elzem konu bu.Trabzonspor’un  bu maçtaki yukarı ivmeli oyunu ileriki haftalarda  devam ederse zirveden kopmadan takibini sürdürür.Ancak bunun için sürdürülebilir oyun şart.

Hadi bakalım,yeni ,temiz bir sayfa için.

Vira Bismillah…