Soğuk havada sıcak bir maç seyrettik. Tribünde coşan taraftar oyunu ısıtan Trabzonspor’un ilk yarı oynadığı yürekli futboluydu.

Rakibi Hatayspor’un puan durumunda 3.sırada  olmasına rağmen golleri kalesinde görene kadar kalabalık bir defans anlayışı ve kontratakla hücuma çıkıp Bordo-Mavili kalede gol aramak çabasında idi. Hatay'ın Antalya'ya özenip iddialı geldiği Trabzon'da Trabzonspor farklı bir formatta çıktı maça. İlk devre seri ve organize bir Trabzonspor izledik. Özellikle Dorukhan ve Peres'in gerçek mevkilerinde oynamaları Bordo-Mavili ekibin futboluna işlerlik kazandırdı. Dorukhan'ın orta sahada oynaması Hamşik'in daha rahat hareket etmesini sağladı. Bu da Bekasetas’ın hücuma çıkışını kolaylaştırdı. Djaniny ve Cornelius'un uyumları ve Denswil'in bildirmeleri de Abdullah Avcı'nın ekibine dinamizm kazandırdı. Berat'a bir parantez açmak istiyorum.

Bu futbolcu topları yana ve geriye oynama alışkanlığından vazgeçmeli. Artık dünya futbolunda hep dikine oyunu oynamak var. Biri Berat’a bunu hatırlatsa iyi olur. Maçın başında ceza sahası içinde Hataylı 53 numaralı oyuncunun topu eliyle oynamasını hakem Yaşar Kemal Uğurlu görmeyebilir, ama VAR odasındakiler resmen uyudu. Uğurlu'yu uyarmaları gerekirdi. Trabzonspor’un atakları Hatay kalesinde sıklaşmaya başladı. Hatay kalesini önce Hamşik sonra Djaniny ile yokladı. Ama Hatay kalecisi Münir bu topların gol olmasına izin vermedi. Bordo-Mavililer golü bulmak için ataklarını sıklaştırdı. Sol tarafta oynayan Djaniny 24.dakika sahneye çıkarak beklenen golün müjdesini verdi. Bu gol Bordo-Mavili takımı daha da ateşledi. 38.dakikada bu kez Cornelius fileleri havalandırdı. İlk yarıda zaman zaman oyunda kopukluk olsa da Trabzonspor sanki İngiliz takımı M.City gibi oynuyordu.

Hatay karşısında ilk yarıda oynanan futbolu maalesef ikinci yarının başında Trabzonspor’dan göremedik. Hatayspor gol için Trabzonspor kalesine yüklendi.  Türkiye’nin değil Avrupa futbolunun ilk beş arasında gösterilen kaleci Uğurcan çabuk seri refleksleri ile rakibin pozisyonlarına izin vermedi. Kaptanın kurtarışları Avcı’nın zamanında müdahalesi ile Siopis, A. Kadir Ömür, adaşı Parmak ve Koita’yı sahaya sürmesi ile Trabzonspor yine Hatay kalesini yokladı. Koite, Siopis ve A. Kadir Ömür ile yakaladıkları pozisyonları kaleci Münir’e nişanladılar. Trabzonspor için zor görülen ama kolay lokma olan Hatayspor’u iki golle mağlup ederek ligin rengini bordo-mavi olduğunu sağır sultana duyurdu. Ey Trabzonspor’un liderliğini hazmedemeyenler çatlasanız da patlasanız da bu senenin şampiyonu TRABZONSPOR’dur…