Trabzonspor maça tempolu başladı henüz 43 saniyede mükemmel bir organizasyon ile Hamşik’in pasına, Cornelius ayak içi ile muhteşem ayak içi vuruşla golü erken getirdi. Ama evdeki hesap çarşıya uymadı. Hugo’nun yaptığı hareket direkt kırmızı kart. Hakeme itiraz edilmesi son derece yanlış. Brezilyalı oyuncunun dışarı atılması Trabzonspor’un oyun dengesini bozdu. 10 kişi kalan Bordo-Mavililerde Abdullah hoca orta sahanın ortasında oynayan Berat’ı kırmızı kart gören Hugo’nun yerine çekerek Edgar ile göbekte oynattı. Bu yarıda orta sahası eksilen Bordo-Mavililerde Hamşik ve Bakasetas çok koşarak yorulmalarına rağmen Abdullah hoca inat ederek oyuncu değişikliğine gitmedi.

Konyaspor’un atakları eksik Trabzonspor kalesinde sıklaştı. Ev sahibi attığı beraberlik golünde Nwakaeme adam takip etmedi hücumda çakılı kaldı. Konya İsmail Köybaşı tarafından geldi. Golü buldu. Konyaspor tehlikeli olmaya devam etti. Abdullah hoca burada devreye girip ilk yarıda bir şey yapmayan Abdülkadir Ömür’ü ve Nwakaeme’yi oyundan alıp değişiklik için hamle yapması gerekirdi.

25 dakikadır Konyaspor Trabzonspor karşısında tek kale oynadı. Birçok pozisyona girdi. Bordo-Mavililere şans yardım etti. Konyaspor, İsmail köybaşı’nın bulunduğu sol tarafı adeta yol geçen hanına çevirdi. Ama Abdullah hoca seyretmekle yetindi.

İlk yarının son dakikalarında Serdar Güller’in şutunu kaleci Uğurcan’ın parmaklarına değmemiş olsaydı top direkt filelerle buluşup durum 2-1 olabilirdi. Top yan direkten geri geldi. Yani melekler Trabzonspor’u bu dakikada korudu. İlk yarının son dakikasında Konyalı oyuncular hakem Meler’in gözünün önünde önce Cornelius’un, sonra da Edgar’ın bileğine basıyorlar. Pozisyonlara yakın olan hakem Meler ayaklara değil topa bakarak hiçbir şey yokmuş gibi devam ettirdi. Meler de fırıldaklığı öğrenmiş. Yakında boynuz kulağa geçecek gibi. Senin gibi hakeme FIFA kokarttı takanlara yazıklar olsun. Bu hakemler resmen Trabzonspor düşmanlığı yapıyorlar.

 İkinci yarının başında Abdullah Hoca sahada varlığı ile yokluğu belli olmayan A. Kadir Ömür’ün yerine Djaniny’i oyuna alıp çift forvette dönmesine rağmen bu yarıda ev sahibi ekip ikinci golü buldu. Ben şunu anlamıyorum. Kulübende stoper oyuncun Hüseyin Türkmen oturuyor. Orta sahan yorulmuş, niye hamle yapıp Hüseyin’i stopere Berat’ı orta sahaya çekmedin. 85 dakika Berat’ı stoper oynatmakla acaba hocamız ne yapmaya çalıştı?

Bordo-Mavililer istenilen futbolu oynayamamasına rağmen Konyasporlu oyuncu Hadziahmetovic kendi kalesine attığı golle Trabzonspor 2-2’lik beraberliği yakaladı. Bu golle beraber Trabzonspor’da ikinci değişiklik maçın bitimine son sekiz dakika kala Bakasetas’la vatandaşı Siopis ile arasında yapıldı. Be hocam Nwakaeme oyunda kaldığı süre içerisinde hiçbir şey yapmadı hayalet gibi sahada gezdi. Ne umdun ondanda 89 dakika oyunda tuttun. Akşamki maçta kaleci Uğurcan kalesinde devleşti. Konyaspor’un gol ayaklarına kaleci Uğurcan kalesini kapattı. Gollere izin vermedi. Abdullah hocanın inadına rağmen Konya deplasmanından 10 kişi kalınmasına hem mağlubiyeti korumak hem de bir puanla dönmek büyük başarı.