Bir sürü belirsizliğin arasında ligler yeniden başladı.

İlk hafta itibariyle dünyaları transfer eden Galatasaray ile Beşiktaş uzatmalarda birer gol bulup 3 puanı kurtarırken bir diğer transfer oburu Fenerbahçe ise bitime saniyeler kala bulduğu golle sadece 1 puanı kurtarabildi.

 Transfer sezonunun sessiz ismi Trabzonspor ise on gün önce Süper kupayı alırken Sivasspor’u, bir hafta önce de İstanbulspor’u tabiri caizse yürüye yürüye saf dışı etti. Süper Kupa ile başladığı sezonun ilk haftasını da 3 puanla kapatmayı bildi..

Taraftar Abdullah Avcı’nın şapkadan tavşan çıkarmasına, yoktan var etmesine o kadar alıştı ki; Dorukhan’ın maça Stoper başlayıp, sağ bek pozisyonunda bitirmesini yadırgamadı bile.

Yetmezmiş gibi, yönetimin ikinci maça stoper, orta saha, santrafor gibi acil takviyeleri jet hızıyla  yetiştirmesi beklenirken, yetiştirmek bir yana Berat’ı Araplara gönderip, Ahmetcan'ın da Ajax’a sözünü kestiler.

Gidenler ve sakatlara ek olarak yeni transferlerin de ( Eric Bardhi ve Marc Bartra ) maça yetiştirilememiş olması nedeniyle Trabzonspor, kadro derinliğinin alarm verdiği bir hafta da misafir etti Akdeniz ekibini.

Rakip analizi gereğimidir yoksa hafta ortası oynanacak Kopenhag maçı düşünülerek mi bilmem Abdullah Avcı vazgeçilmezi olarak gördüğü Dorukhan ve Abdülkadir Ömür’ü yanında yedek oturtarak başladı oyuna.

Maç beklediğim şekilde iki tarafın da birbirini tarttığı ama genel itibariyle oyuna Fırtına'nın hükmettiği bir başlangıca sahne oldu.. İlk su molasına kadar rakip El Khabi ile, ev sahibi Trabzonspor ise hem Trezeguet hem de Bakasetas ile gole yaklaştı ama gole iki tarafta nail olamadı.

Su molası dönüşü bir dizi talihsizlikler Trabzonspor'u bekliyordu. Önce Cornelius kaçırmanın atmaktan zor olduğu bir pozisyonda topu ayağına dolaştırdı, sonra da bulduğu gol ofsayta takıldı. Ama talihsizlikler bunlarla sınırlı kalmayacaktı ve 5 dakika geçmeden Visca rakibiyle girdiği ikili mücadelede sakatlandı ve sahayı ambulansla terk etti.

İlk yarının sonlarında yine gole yaklaşan taraf ev sahibi olsa da Bordo Mavili oyuncular ya Erce'ye ya da rakip savunmaya takıldı.

İkinci yarıya yine etkili başlayan taraf ev sahibi Trabzonspor'du. Özellikle Kuassı'nin vuruşunda Erce'nin başından dönen topta dizlerimizi dövdük diyebiliriz..

70 de beklenen gol Abdulkadir’den  geldi. Eren Elmalı'nın sürüklediği pozisyonda güzel bir gole imza attı.

80 de Djaniny öyle bir gol kaçırdı ki bunu ancak Djaniny kaçırır dedirtti.

Bunca eksik ve sakata rağmen bu galibiyet için Abdulkadir Ömür sonradan girdiği maçta şapkadan tavşan çıkardı ve 3 puanı kazandırdı diyebiliriz.

Teşekkürler çocuklar