Trabzonspor’un şampiyonluğu günler öncesinde belli olmasından sonra ne yapacağını şaşıran üç büyükler ve onların yandaşları fiilen 11 yıl sonra hukuken 38 yıl sonra gelen şampiyonluğu nasıl gölgeleyebilirizin telaşına düştü.

Trabzonspor’un anlı şanlı tarihine dil uzatmak 1996, 2005 ve 2011 yılı şampiyonluklarımızla birlikte son şampiyona sataşmaya, yaygara çıkarmaya, ortalığı bulandırmaya kalkışması merhum Özkan Sümer Hoca’nın o meşhur sözü akıllara getirdi.

“Ne zamandan beri çöp kutuları konuşmaya başlamış” cümlesi Özkan Hoca’nın tarihe not düşecek futbol atasözü niteliğindedir.

Yıllardır yazıyoruz Türkiye’nin, Trabzonspor’a 3 şampiyonluk borcu vardır. 1996, 2005 ve 2011 yıllarında kupaları çalınan bir kulüptür Trabzonspor.

Her ne kadar Bergama’dan çalınan Zeus Sunağı’nın Berlin’de bir müzede sergileniyor olması, ancak bunun, onun bir çalıntı olduğunu, gerçek sahibinin ise Anadolu topraklarının olduğunu ve çalanın da hırsız olduğu gerçeğini hiçbir zaman değiştirmeyeceği gibi Trabzonspor’un çalınan kupalarının da başka müzelerde olmasıyla eş değerdedir.

Bilmem anlatabildik mi Koç’um.

Bilmem anlatabildim mi Aziz’im

Bilmem anlatabildim mi Uğur’suz

Şimdi Ali babanın çiftliğindeki tavuklar ve başlarındaki horoz kılıklı tavukların gıdaklaması aslında başarısızlıklarını örtbas etmek, Aziz’imin gazabından sıyırmak için yapılan manevralardır.

Bir bakıma Asena kokan hareketlerdir.

Tüm Anadolu’nun Trabzonspor’u ayakta alkışlaması, kutlamaların dünya gündemine oturmasını hazmedemeyen sarı-kanarya kuşlarının şampiyonluğumuzu saptırmaya kalkışmasına şaşırmamak lazım.

Fenerbahçe’nin ruhunda var, genlerinde var.

Trabzonspor’un şampiyonluğunu ilan edeceği Antalya maçından önce dayımın eşinin vefatı nedeniyle gittiğim Samsun-Bafra’daki cenazede bile acıyı unutup Trabzonspor’u konuştuk.

“Siz şampiyonluğun nasıl kutlayacağınızı biliyor musunuz?” şeklindeki soruya elbette cevabım olmuştur ama asıl cevabı şampiyonluk maçıyla birlikte en iyi şekilde verdiğimizi düşünüyorum.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun öncülüğünde gerçekleştirilen şampiyonluk kutlama etkinlikleri sınırları aşıp, dünyaya taştı.

Dünyanın hangi ülkesinde kutlama olmamış ki

Amerika’sından, İngiltere’sine, Fransa’dan Almanya’ya, Azerbaycan’dan Güney Kore’ye, Japonya’ya kadar, Afrika’da Zambiya’ya kadar, Kuzey kutbundan-Güney kutbuna kadar dünyanın her bir yanında şampiyonluk kadar, kutlamalar konuşuldu.

Günlerdir televizyon ekranlarından Trabzon konuşuluyor.

Trabzonspor bir markadır ve o marka değerin Trabzon’da da var.

Artık dünya Trabzon’u tanıyor,

Trabzonspor’un Trabzon’a müthiş katkısı oldu, olacaktır da. Her turistin rotasında artık Trabzon var olacaktır.

Milyonlara 38 yıl sonra bu duyguyu yaşatan Trabzonspor başkan ve yöneticilerine, futbolcularından teknik heyete kadar herkese teşekkür ederiz.

Düzenlenen şampiyonluk kutlamalarıyla Trabzon’u dünya gündemine oturtan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve ekibine teşekkürler.

Ve tabi ki en büyük teşekkürü de milyonlara ulaşan büyük taraftara.

Tüm dünya ayağa kalk ve Trabzonspor’u alkışlayın.

Azizim, Koç’um siz de alkışlayın ki Trabzonspor’un şampiyonluğundan istifade edesiniz.