Tanrı herkesi aynı sınava tabi tutmaz.Bazılarına sağlıklı ve güzel bir hayat sunarken, bazılarına hastalıklarla ve zorluklarla dolu bir ömür nasip eder. Bazılarını fakirlikle imtihan ederken bazılarının önüne zenginliği hoyratça serer. Velhasıl Tanrı herkese aynı olanakları sunmaz hayatta.
 
Bu bağlamda Trabzonspor’un sınavları da hep zor olmuştur.
 
Sene başından bu yana puanları bonkörce dağıtan Akhisarspor’un yumurta kapıya dayanınca (küme düşme) maçlara dört elle sarılması ve çıkış maçı olarak Trabzonspor maçını görmesi buna bir örnektir.
 
Aynı şekilde düşme korkusunu en şiddetli şekilde ensesinde hisseden bir başka ekip olan Erzurumspor’un 24 haftalık hocasını lige tutunmak adına Trabzonspor maçı öncesi değiştirmesi bu 3 puanı ne kadar çok istediğini göstermektedir. Bu da Trabzonspor’un  sınavının ne denli zor geçeceğine bir başka örnektir.
 
Rakiplerde ki bu değişimlere ek olarak; bu hafta özelinde Takımın beyni Yusuf Yazıcı’nın sarı kart cezalısı olması, Joa Pereira’nın yokluğunda o mevkinin tartışmasız tek adamı olarak görülen Kamil Ahmet’in sakatlığı da şartları iyice zorlaştıracaktır.
 
Maç önü öngörüm bu şekilde, şimdi gelelim maça;
 
Geçen hafta Kamil Ahmet sakatlandıktan sonra o bölgeye mecburen yerleştirilen stoper Zargo TOURE'nin Sağ bek performansı anlaşılan hocayı memnun etmiş olacak ki maça yine sağ bek olarak başladı. Ayrıca Yusuf Yazıcı’nın yokluğunda Sosa-Parmak ikilisinin önünde Amiri tercihi edilmiş.
 
Maça geçmeden önce maçın tamamen buz tutmuş, futbolcuların ayakta durmakta zorlandığı bir zeminde hafif kar yağışı eşliginde oynandığını da belirteyim.
Maça beklendiği üzere Erzurumspor iştahlı başladı. Özellikle Trabzonspor'un sağ tarafından Obertan ile ciddi tehlikeler yarattılar. Dönen toplarda kalesinde tehlikeler yaşasa da ilk yarının pozisyon zengini takımı,galibiyete daha yakın olan ekibi Erzurumspor idi.
İkinci yarı ilk yarının aksine Trabzonspor'un gole daha yakın olduğunu gördük. Nwakame ilk denemesinde direğe takılsa da İkinci denemesinde  dakikalar 64’ü gösterirken golünü attı ve skoru 1-0 a getirdi.
Dakikalar 85 i gösterirken Trabzonspor'un bir gölü de VAR'a takıldı
Son dakikaya kadar oyunu tutmakta zorlanmayan Trabzonspor deyim yerinde ise rakibi uyuta uyuta 3 puanı aldı götürdü.
Sonuc; Trabzonspor mevcut kadrosu ile harikalar yaratmaya devam ediyor.