Seçim 2024’teki bugünkü durağımız Vakfıkebir. Trabzon’un batıdaki en büyük ikinci ilçesi Şalpazarı, Tonya, Beşikdüzü, Çarşıbaşı Büyük Liman Bölgesinin merkezi olarak bilinir.

Yıllarca Bağımsız Belediye Başkanı tarafından yönetilen ilçede AK Parti ile başlayan yerel belediyecilikte ileri bir noktaya geldi.
AK Parti ile yeniden parti adaylığına dönen Vakfıkebir’de 2 dönemdir Muhammet Balta başkanlık yapıyor.
31 Mart seçimleri için önce aday olmaması yönünde AK Parti Genel Merkezi tarafından zorlanan ancak aday bulunamayınca tekrar kendisine dönülen Muhammet Balta’ya ile 31 Mart seçimlerine girecek.
Şunu belirtmeliyim ki Muhammet Balta şayet AK Parti tarafından aday gösterilmemiş olsaydı geçmiş yıllarda etkin bir yönetim şekli olan Bağımsız olarak aday olup seçime girecekti, kazanırdı da.
AK Parti yaptığı yanlışın farkına varmış aslında daha güçlü bir isim bulamayınca Muhammet Balta’dan vaz geçemedi ve onunla yola devam kararı aldı.
AK Parti’nin güya halkta karşılığı yok diye “Muhammet Balta’ya aday olma” deyip sonradan virajı alamayınca yeniden ona dönmesi partiyi olumsuz etkiler mi veya ne kadar etkiler onu elbette önümüzdeki günlerde hep birlikte göreceğiz.
Üçüncü dönem aday gösterilen Muhammet Balta’nın başkanlığındaki Vakfıkebir’de 5 yıl önce hangi aday ne kadar oy almıştı ona da bir bakalım.

30 bine yakın nüfusu ve 22 bin 500 ‘e yakın seçmeni bulunan Vakfıkebir’de 31 Mart 2019 seçimlerinde 11 bin 184 oy ile Muhammet Balta yüzde 64,31 oranıyla yeniden belediye başkanı seçilirken, CHP’nin adayı Emin Uludüz 5 bin 535 oy ile yüzde 31,82 oy oranıyla ikinci sırada kalmıştı.
Saadet Partisi İbrahim Baş ile 533 ve BTP’de Mustafa Kul ile 140 oy almıştı.
2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de Recep Tayyip Erdoğan yüzde 87,01, Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu 28,99’da kalmıştı.

31 Mart seçimlerinde Vakfıkebir’de seçime girecek olan adaylar kimler.
AK Parti Muhammet Balta ile Yeniden Refah Partisi de Erdal Sayın ile seçime girecek üç tane de bağımsız aday var.
Kadın aday Hamide Kutoğlu, Ahmet İhsan Hacıfettahoğlu ve Adayı Fuat Koçal sandığa bağımsız girme kararı aldı.
Milletvekili Muhammet Balta’nın da katkılarıyla geçen iki dönemde iyi hizmetler alan Vakfıkebir son yılların yıldızı parlayan ilçelerden biri oldu.
Trabzon’da kurulan üç millet bahçesinden biri bu ilçededir. 
Yani anlayacağınız Sarı Muhammet iyi çalıştı, vatandaş da kendinden memnun kaldı ki AK Parti’den hiçbir aday adayı çıkmadı. 
Sadece AK Parti’den değil hiçbir parti karşısına aday çıkarmadı.
Ancak AK Parti Genel Merkezi tarafından kamuoyu yoklamalarında iyi çıkmıyorsun gibi sudan bahanelerle gönlü kırılan Muhammet Balta gerçekten iyi çalıştı, boş durmadı. İlçesi için, mahalleleri için seferber oldu. 
Yaptığı hizmetleri ilçe halkı takdir etti, bağrına bastı. Adaylık sürecinde muhtarlar ayağa kalkmış bile. 69 proje yaptı ilçesi için. 
En önemlisi de 39 Km beton yol, tüm köy yollarını beton yolu döktü, 3 bin kişinin istihdam edileceği organize sanayi bölgesinin alt yapısı ve yeni yolu da tamamlanmak üzere, 
Yeşil alanlar, alt yapı gibi hizmetlerle de Vakfıkebir’e katkı sağladı.
Allah için güzel işler yaptı.
Ancak tüm yaptıklarının karşısında kalbi kırılmamalıydı.
Vatandaşı tarafından takdir edilen ancak partisi tarafından kalbi kırılan bir başkan oldu.
Her ne kadar AK Parti yaptığı yanlışı anlasa da onun gönlünde açılan yaranın izi duruyor, sızlamıyor değil.
Muhammet Balta’dan başta üç tane de bağımsız belediye başkan adayı var. 
Hepsini tebrik etmek lazım ki aralarında biri var ki o daha büyük bir tebriği hak ediyor.
Tek kadın adayı Hamide Kutoğlu’nu cesaretinden dolayı kutlamak gerekir.
Vakfıkebir ilçesi yıllarca bağımsız belediye başkanı ile yönetildi, en son örneği Hayri Birinci’ydi, kendisine de acil şifalar diliyoruz, Allah sağlığına kavuştursun.
Sonrasında Sarı Muhammet göreve gelip güzel işlere imza attı.
Geçen yıl ittifaka karşı 6 bin 500 fark atan Muhammet Balta, bu seçimin de favorisi. 
Seçimi rahat kazanması bekleniyor ama her zaman diyoruz sandık bu belli olmaz.