Tek başarısı Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe başkanı olduğu 2013-14 sezonunda şampiyonluk ipini göğüslemek olan, bu sezonu takiben başında çıktığı tüm takımlarla kocaman fiyaskolara imza atan Ersun Yanal'ın ardında bıraktığı son enkaz Antalyaspor'du. 8 maçta sadece 2 galibiyet almış, tabiri caizse averaj takımı diye anılır olmuştu.

Spor kamuoyunda kesin düşecekler listesinde ilk sıralara yazılıyordu ki, Antalyaspor yönetimi riskli bir karara imza attı ve tecrübeli oyuncusu Nuri Şahin'i teknik sorumlu olarak takımın  başına getirdi.

Bu değişiklik ile hem oyun olarak, hem de puan olarak daha derli toplu bir Antalyaspor gördük sahada. Oyununun iki yönünü de oynayabilen, skor üretebilen, skoru koruyabilen tabiri caizse kemik gibi bir takım.

Her haliyle maç öncesi zor geçmeye aday bir maç olarak karşımıza çıktı liderin Antalya deplasmanı.

Antalyaspor'un iştahlı, arzulu oyununu görünce yanılmadığımı da anladım.

Uzun haftalardır maç başlarını kötü oynayan Fırtına bugün de çizgisini bozmadı. Artık kanıksadığımız kötü maç başlarına ek olarak Bakasetas'ın sakatlık sonrası düşük formuna mecburiyetten solbekte kullanılan sağbek Peres'in etkisiz oyunu da eklenince oyun tümüyle ev sahibine bırakıldı diyebiliriz..

Zaten önemli silahlarından Ömür'ü sakatlık riski nedeniyle yanında oturtmak zorunda kalan Abdullah Hoca önemli ayaklarından Nwakaeme'yi de 15 gibi erken bir dakikada sakatlık nedeniyle kaybedince isleri iyice icinden cıkılmaz bir hale geldi.

Bunca tersliğe rağmen duran toptan erken bir golde buldu Trabzonspor ama uzun süre galibiyeti koruyamadı. Bir nevi rakibin gölü bağıra bağıra geldi diyebiliriz. Dakikalar birer ikişer tükenirken Abdullah Avcı ilk hamlesini 70' de yaptı.  Bu hamlenin oyuna hic bir katkısı olmadığı gibi 3 dakika geçmeden birde skor olarak geri düştü Fırtına.

Golden sonra bile bir oyun planı, bir kazanma isteği göremedik dersem yanlış olmaz. Kazanılan nadir pozisyonların da bir plan dahilinde değil hasbelkader olduğunu söylemeliyim…

Hakkaniyetli bir değerlendirme yapmak gerekirse Nuri Şahin'in planlarının tümüyle tuttuğunu söyleyebiliriz.