Ligde fırtınalı günler yaşayan evinde Kasımpaşa karşısında alınan 4-3’lük yenilgiden sonra Newton’un görevine Alanyaspor maçı öncesi son verilmesi ile birlikte Trabzonspor’u bu zorlu maça Scout ekibinin başında yer alan İhsan Derelioğlu hazırladı. Derelioğlu dünkü maça değişik bir onbir’le çıktı. Üç tane sağ ayaklı adamı sahaya sürdü. Haftalardan beri Newton’un göremediğini gördü. Berker’i kulübeye çekip Sağbekte oynayan genç Serkan’ın önüne Pereira’yı oynattı.
 
Scout ekibinin Brezilya’dan aldığı Marlon’u kesip sol tarafta onun yerine Kamil Ahmet’e görev verdi. Benim anlamadığım. Sol bekte oynayacak genç oyuncu Faruk Can var. Bu çocuklara ne zaman güveneceğiz? Ne zaman bunlara şans vereceğiz. Marlon, Flavio Djaniny ve Edgar kadar bu çocuklarımız da görev beklemeyi hak ediyorlar.
 
Alanyaspor karşısında Trabzonspor ilk yarıda zaman zaman bir şeyler yapmaya çalıştı ama sonuç alamadı. Geçen hafta Kasımpaşa maçında iyi oynayan Serkan, Alanyaspor karşısında freni patlamış bir görüntü sergiledi. Çok top kaybı yaptı. Tamam bir oyuncunun kendine güveni olması kadar güzel bir şey yok. Tek oynayacak olduğu yerde çalıma kaçması ve topu rakibe kaptırması doğru değil. Orta sahada yer alan A. Kadir Ömür sakatlanana kadar sahada kaldığı sürede hani bir şarkı vardır ya “O eski halinden eser kalmadı” A.Kadir Ömür’ün eski günlerine gibi bir mücadele ve azmi yok. Ya sol bek oynayan Kamil Ahmet bir var bir yok. İkinci yarıda o kadar boş alan bıraktı ki Alanyaspor onun tarafından geldikçe geldi. Allah’tan Trabzonspor kalesinde gol görmedi.
 
Djaniny ilk yarıda yakaladığı dört pozisyondan üçünü harcadı. Santrafor dedin mi önceden topu kalecinin hangi köşesine atacağını bilmeli gelişi güzel kalecinin üzerine topu vurursan demek ki golcü oyuncu değilsin. İhsan hoca 59 dakika dayanman bile fazla iyi ki Djaniny’i oyundan aldın, yerine Afobe’yi koydun. Trabzonspor’un bu sene transfer edilen yabancılarından hiçbir fayda olmaz. Trabzonspor sahada zaman zaman 4-5-1 oynamasına rağmen rakibine çok pozisyon verdi. Alanyaspor’un attığı golün başlangıcında faul vardı. Ne orta hakem ne de VAR’da bulunan hakemler bunu görmedi. Ama bizim oyuncuların hakemin etrafını sarıp ona neden itiraz etmezler. 59.dakikada şans eseri atılan golle lider Alanyaspor deplasmanından bir puan aldık. Bu gidişat hiç iyi değil. Ağlanacak halimiz var. Yani anlayacağınız geçmişe döndük. Bir puana sevinir olduk…