Bazen diyorum ki ne olacaksa olsun; inceldiği yerden kopsun. Her yer psikolojisi bozuk insanlarla dolu. Her alanda bu psikolojisi bozuk insanlar mevcut. Futboldan siyasete, sanattan eğitime kadar her alanda sıkıntı ve sıkıntılı insanlar var.

Sıkıntısı, derdi ve tasası olmayan insan yok! Zenginin bile parasıyla başı dertte. Onca parayı nasıl kontrol edecek, nereye harcayacak gibi sıkıntı çekenleri de geçtiğimiz haftalarda ve devam eden operasyonlarda gördük.

Görüyorsunuz ve duyuyorsunuz işte. Gündem bir anda dolandırıcılarla, bilmem ne fonları ile para kazananlarla aniden değişiyor. Depremde onca insanımızı kaybetmişken, Gazze’de her gün Müslümanlar kan ağlarken zenginler daha çok zengin olma derdine düşmüş. Hayat ne garip değil mi?

Sanırım dünyadaki sıkıntının baş kaynağı,zengini daha çok doyuramamaktan kaynaklanıyor. Bütün kaynakları kendilerine çekseler yine de doymuyorlar. Dünyalık bu heves ve bu hırs niye anlamıyorum.

Zengini de fakiri de bir bez parçasına sarılıp gidiyor ama anlayan, ibret alan yok. Daha çok kazanma, daha çok zengin olma uğruna çevirmedikleri dalavere kalmıyor. Oysa bir avuç suya ekmeğe ihtiyacı olan insanlar da bu dünyada yaşıyor!

Zengin yediğini eritmek için fitness salonlarında terlerken para harcarken, fakir karnını doyurmak için şu soğuk günlerde dışarıda çalışarak ter döküyor. O yüzden bu dünyanın bir adaleti yok diyorlar.

O eksik bu fazla diye birbirimizden dert ağlarken, Gazze’de Filistinlilerin yaşadıklarını da halen daha görmeyen gözler ve duymayan kulaklar var. Kimi insanlığını gösterip her platformda Gazze’de ölen insanları dile getirirken kimi de yaşananlara kör sağır ve dilsiz kalabiliyor!

Bir de bu ortamda seçim çalışmaları başladı. Önümüzde yerel seçimler için siyasiler yine avuçlarını ovuşturup bizlere göz kırpmaya başladı. Ne tarafa baksak artık siyasi demeçler, politik açıklamalar… Ortalık hizmet sevdalılarıyla doldu birden!

Elbette birileri bu görevlere talip olacak,birileri bu şehirleri belediyeleri yönetecek. Fakat inanın bıktım bu kirli, çıkar uğruna kurulmuş ikiyüzlü siyasetten, siyasetçilerden. Aynı kirli yüzlülerin ısrarla siyasette her zeminde “Hizmet” bahanesiyle öne çıkmasından sizi bilmem ama ben çok sıkıldım.

Hayat pahalılığını, enflasyonu, asgari ücretliyi, kiraları, zamları, ikinci plana düşüren bir gündem değişikliği var sanki sürekli. Bilinçli mi bilinçsiz mi yapılıyor bilmiyorum ama gördüğüm şu var ki; bu sefer millet sandığa büyük bir bilinçle gidip oy verecek!

Bu arada, Milli Eğitim Bakanlığının yeni müfredata adabımuaşeret dersinin konulması bu hızlı değişen suni gündeme neyse ki güzel bir haber olarak düştü. Bu karar güzel ama çok geç kalınmış. Artık bozulmuşluğun her alanda ayyuka çıktığı her şey için çok geç!

Sözlerime son verirken, vicdanı ve imkânı olanlar için her yazımda hatırlatıyorum, deprem ve deprem bölgesindekileri ne olur unutmayın, her daim hatırlayın. Kalın sağlıcakla.