Trabzonspor zirve yarışı içerisinde ben de varım diyorsa hem galibiyet serisine devam ettirmek, hem de Malatyaspor en gelini aşıp zirve yarışına ortak olmak zorunda. Nitekim de Malatyaspor sahasının çeltik tarlasında göze hoş gelmeyen bir futbol. Rakip Malatyaspor ligde can çekişiyor.

Trabzonspor ilk yarıda iyi değil. Avcı sürpriz yaparak Malatyaspor maçında uzun bir süre sonra sağbekte Hüseyin Türkmen’e görev verdi. Genç futbolcu sanki isteksiz gibi bir futbol sergiledi. Bak Hüseyin kardeşim sana bu forma verilmişse çık aslanlar gibi sahada dökülen terin son damlasına kadar savaş mücadele ver. Sana karşı olanlara futbolunla sahada cevap vermeni beklerdim. İlk yarıda bunu sende göremedim. Bu dakikalarda Trabzonspor savunmada önce gol yememek için direndi. Orta sahada zaman zaman pres yapıyorlarsa da ilk toplarda etkili olamadı. Trabzonspor rakibine önemli pozisyon vermedi ama Bordo-Mavililer ise net pozisyon bulamadı.

İkinci yarıda Trabzonspor’un mutlak ve mutlak gole ihtiyacı vardı. Abdullah hoca bu yarıda soyunma odasında futbolcularına gerekli olan ikazı vermiş olacak ki bu yarının hemen başlarında bir pozisyonda Bakasetas ceza sahası dışında topla buluştu sert ve düzgün vuruşla Bordo- Mavili takımı 1-0 öne geçirdi. Bu gol Trabzonspor’a biraz olsun hayat verdi. Malatya maçında Bordo-Mavili takıma galibiyeti kazandıran adam tek başına kaleci kaptan Uğurcan’dı. Tetteh’in o kadar yakın plandan vurduğu topu gözünü karartarak kurtarması arkadaşlarına büyük morla oldu. Malatyaspor'a karşı neredeyse harikalar yarattı. Kalecin iyiyse yolu yarılıyorsun. Abdullah hoca maçın sonlarına doğru hamlelerini yaparak oyuncu değişiklikler yaptı. Malatya karşısında galibiyeti korumak istedi. Ev sahibi maçın sonlarına doğru saldırıya geçti kalesinde devleşen Uğurcan yıkılmayan kale duvarı gibi idi. Maç bu sonuçla biteceği zannedilirken bu kez durdu durdu turnayı gözünden vuran Nwakaeme önce hakeme baktı maçı bitiriyor mu diye sonra rakibini güzel bir bilek hareketi ile geçti. Ceza sahası çaprazdan bir vurdu pir vurdu kaleci topu filelerde gördü. Bu sonuç Trabzonspor’a kadayıf üstü dondurma gibi geldi.