Yerel seçimlerin finali yirmi günden aşağı evrilirken hem partiler hem de belediye başkan adaylarını hatta seçmeni bile ayrı bir heyecan sardı.

Muhtarlık seçimleri daha da heyecanlı
Adaylar seçim sathında çalışmalarını sürdürürken genel başkanlarından gelebilecek ve kamuoyunu etkileyebilecek müjdeli haberleri bekliyor, hem adaylar hem de seçmenler.
Öncelikle şunu belirtmeliyim ki 31 Mart seçimlerinin kilit kitlesi sayıları 16 milyon 500 bini geçen emekliler olacak.
Asgari ücretin çok altında maaşa mahkûm edilen emekliler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iki dudağı arasından çıkacak müjdeli haberi beklerken seçime yön verecek kitle olduklarını belirtmeliyim.
16 milyon 500 bin emekli ile sayıları iki milyonun üzerinde olan üniversite öğrencilerinin oyları seçim soncunun belirleyicisi olacak.
Yani sandık emekli ve öğrenciye kilitlendi desek yeridir.
Hükümet vermiyor, başkan adayları çare arıyor.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı, Kocaeli Büyükşehir Belediye başkanı kendi bütçelerinden emekliye destek olabilmek için formüller arıyor.
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Metin Genç’in projelerinin tanıtım toplantısında o da emekliye ve öğrenciye dokunacağını ifade etmesi heyecan yarattı.
Aslında çok etkili bir temastı ve insanlar onu konuşuyor.
Trabzon’un tüm ilçelerini kapsayacak projelerin tanıtımını çok iyi bir performansla sergileyen Ahmet Metin Genç ve tüm belediye başkan adayları gittikleri her yerde emeklilerin sorunlarıyla karşılaşıyor.
İl olsun, ilçe olsun, büyükşehir adayı olsun karşılarına çıkan il ve tek sorun emekli maaşları ve emeklinin ekonomik durumu.
Hizmetten, yatırımdan geçtiler
Boğazlarından geçene bakıyorlar artık
Emeklinin durumu gerçekten içler acısı
CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in emekli maaşının 17 bin lira olması gerekir açıklaması bile 16 milyon emeklinin yüreğine su serpti.
Emekli bu parayı alamayacağını düşünse bile en azından anlaşılmanın verdiği vicdani bir rahatlıkla oyunu kullanacak.
Hiç belli olmaz bir bakmışsınız Cumhurbaşkanı Erdoğan son haftada çıkın emeklinin maaşını 17 bin liraya çıkardık diyebilir.
Derse sandıkları patlatır zaten, demek ise sıkıntı var.

AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Metin Genç’in emeklilere kullanacakları içme suyuna yüzde 50 oranında indirim sözü emeklinin yüzünü güldürürken heyecanlandırdı.
Öğrencilere hem elektrik hem de su faturalarında yüzde 50’lik indirim vaadi onları da mutlu etti, takdir edilerek karşılandı.
Bunlar önemli ve etkili dokunuşlardır.
Evet, Ahmet Başkan;  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a verdiği şampiyonluk sözü daha rahat yerine gelebilmesi için emekliye ve öğrenciye daha fazla dokunmalı.
Ne mi yapmalı.
Mesela 65 ve üstü emeklilerin, belediye otobüslerinden ücretsiz yararlanma yaşını 55’e çekebilir.
Yine emekliye su için vereceği yüzde 50’lik indirimi elektrik faturaları için de uygulayabilir. Zaten Ortahisar belediyesinde yaptığı elektrik üretim panelinden fazlalığı var. 
Yani emeklilerin elektrik faturalarını yarı yarıya indirmesini Ortahisar’ın fazlalık elektriğinden karşılayabilir.
Emekliler arasında durumu ciddi olanlara her ay 3 veya 5 bin liralık maddi destek sağlayabilir. Bunu iş adamlarından karşılayabilir 
En azından belli bir süreliğine. 
Bir yıl mı olur, iki yıl süreyle mi olur ne kadar olursa olsun.
Bakın Trabzon’da 186 bin emekli ve 60 bine yakın üniversite öğrencisi var.
Oy yüzdesi olarak yüzde 25’lerin üzerindedir ki çok ciddi bir rakam.
Hükümet vermedi Genç Başkan Ahmet Başkan verdi desinler
Emekliye, öğrenciye yapılacak bu tür isabetli ve etkileyici dokunuşlarla Trabzon’da şampiyonluk daha kolay gelir.