Türk futbolunda devrim yaratan Trabzonspor'un başarılı yıllarını, o güzel formalarını ve onları ıslatan güzel yürekli oyuncularımızı hep hatırlıyoruz. O formalar oyunculara yakıştığı gibi rakip takımı da çok rahatsız ediyordu... Efsane takımı yaratan o oyuncular, çubuklu formalardan vazgeçmiyorlardı. Biliyorlardı ki sahaya çıktıkları o formaların yakışmasının yanında rakiplerin de korkulu rüyası oluyordu. Avni Aker’de oynan o zamanki maçlarda ince çubuklu bordo-mavili formalar rakiplerin cehennemleri olurdu. Trabzonspor takımı 1976-77-78 sezonunda giyilen bu formalar çok ama çok seviliyor...

Elbette Federasyonun talimatları doğrultusunda diğer formalar da giyilebilir, ama iç sahada özellikle bu formalarla kendi seyircisi önüne çıkmalıdır diye düşünenlerdeniz. Bugüne geldiğimizde tüzükte yazdığı gibi koyu bordo açık mavi renkleri kapsayan formalar bir dönem renklerini bile şaşırmışlardı. Trabzonspor’a gönül veren taraftarlar ile hayatta olan tek kurucu üye Nizamettin Algan tüzükte yazılı açık mavi koyu bordo çubuklu formayı tekrar sahalarda görmek istiyorlar. Trabzonspor’u bu formalarla sahada gören taraftarların o coşkuyu yeniden yaşayacağından hiç şüphemiz yok... Bu bakımdan Yönetim Kurulunun bu formaları çok yakında yaptırması gerekiyor.

BU NASIL İŞTİR?

 Ülkemizi saran Covid 19 illetinden ne zaman kurtulacağımız muamma. Ülkemizde alınan birçok önlemler maalesef pek fayda etmiyor gibi. Geçenlerde yapılan bir araştırmada pandemi konusunda Trabzon birinci sırayı aldı. Pandemi salgını nedeniyle sıkı tedbirler almasına rağmen Trabzonspor’un 3 kalecisinin hastalığa yakalanmasına kimse bir anlam veremedi.

Yaşamlarını elleri ve ayaklarıyla sağlayan bu kaleciler nasıl olur da kendilerine dikkat etmezler. Arkadaşlar ülkemizde birçok insanlar geçim sıkıntısı yaşarken aybaşını getirmezken sizler büyük paralara imza atıyorsunuz. Aldığınız paralarda kimsenin gözü yok. Trabzonspor galip geldi mi başarılı oldu mu herkes mutlu oluyor. Sizler kendinize bakmayarak Covid olup hem Trabzonspor’un başarısını hem de sizleri seven bu insanların mutluluğunu engelliyorsunuz. Bu sizlerin profesyonellik bir anlayışına tamamen ters gelen bir hadisedir. Eğer takım izinliyse de kimseye temas etmemek gerekmez miydi? Toplu gezmenizi gerek var mı? Neler yaptığınız ki bu melet hastalığa yakalandınız. Hem de iki önemli maç öncesinde. Ligde üst üstte aldığı kötü sonuçlar neticesinde bitmiş bitik vaziyette olan önce Medipol Başakşehir ile İstanbul’da sonra da Fenerbahçe ile kendi evinde oynayacak maçlar öncesi üç kalecinin Covid 19’a yakalanmasını doğru bulmuyorum. Trabzonspor’un trilyonlar harcadığı bu futbolcularının dikkatsizliği sorgulanmalı. Yönetim kurulu gerekli olan cezayı vermeli.

KAĞAN’A DESTEK OLALIM

 Kaptan Uğurcan, Erce ve Arda’nın Covid 19’a yakalanması ile birlikte Trabzonspor’un kalesini Başakşehir maçında 17 yaşındaki sevgili kardeşimiz Kağan büyük bir ihtimalle koruyacak. Daha önce de Trabzonspor böyle bir durumlara düşmüştü. Tolga Zengin genç kaleci iken kaleyi devralmıştı. G. Saray ile oynanan maçta kaleyi devralmıştı. Bu iki abini gözünün önüne getir. Trabzonspor kalesi Başakşehir maçında sana teslim olacak. Kalede korkusuzca cesur ve rahat olacağına inanıyorum. Sen iyi bir kalecisin. Genç yaşta çok büyük ve kariyerin içinde önemli bir sorumluluk aldın. Bu maçtan sonra Trabzonspor ve Türk futbolu yepyeni bir yıldız kazanacak. Sonuç ne olursa olsun bu taraftar seni bağrına basacaktır. Hep destek tam destek verelim.

SEDAT GEDİK’İN SAĞLIK DURUMU İYİYE GİDİYOR

Trabzonspor Divan Kurulu ve genel kurul üyesi, Trabzonlu Ankara’da eli ayağı olan Sedat Gedik bir süre önce geçirdiği rahatsızlık sonrasında evindeki istirahatına devam ediyor. Ankara'daki evinde fizik tedavisi gören Sedat Gedik’in sağlık durumu her geçen gün daha iyiyi gidiyor. Gedik’in Ankara'daki en yakın arkadaşı ve kadim dostu olan Trabzonspor kongre üyesi ve divan kurulu üyesi Mustafa Anahar, Mali Müşavir Sedat Gedik'i yalnız bırakmıyor. Mustafa Anahar ve Sedat Gedik’in sağlıklı olduğu yıllarda Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir ve yönetim kurulu üyeleri ile bir hatıra fotoğrafı çekildikleri sırada Özdemir’e Trabzonspor’a karşı hakemlerin yaptığı yanlışları dile getirerek bu hakemlerin daha dikkatli olmalarını söylemişti.  

HALDİZEN YAYLASI’NDA DAĞ KAYAK ŞAMPİYONASI

Trabzon’da Dağ Kayak Türkiye Şampiyonası yapıldı desek kim inanır? Trabzon’da kar var mı deriz? Evet, Trabzon bir ilki gerçekleştirdi. Spor kenti olabilmek farklı! Tüm spor branşların faaliyetlerini yapabilme özelliğinden geçtiği bilinen gerçek. Ayrıca spor kenti olmanın gerçeklerinin en önemlisi o ilin belediyesinin bu spor olaylarına ne kadar sahip çıktığı ile doğru orantılıdır.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi geçen on yıl içerisinde sporu ağzına almadı. Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu seçildiğinde Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesini kurdu. Başına da tüm spor kamuoyunun yakından tanıdığı Ayhan Pala’yı getirdi. Bu atama her kesim tarafından kabul gördü. Desteklendi. Artık Büyükşehir Belediyesi ASKF, TÜFAD ve sporun paydaşları ile yakın işbirliği içerisinde hareket ediyor. Federasyon faaliyetlerinde destekleyici bir tavır ortaya koyuyor.

Trabzon’da belki birçoğumuzun bilmediği bir yer. Çaykara İlçemize bağlı Haldizen yaylasında Turizm amaçlı yapılmış muhteşem tesisler mevcut. Turizm açısından olduğu gibi spor turizmi adına altı ay karın kalkmadığı muhteşem bir doğa harikası.

Dağ Kayak Federasyon Başkanı Prof.Dr Ersan Başar ile Yerel Organizasyonlar Başkanı Doç. Dr. Sercan Erol Haldizen yaylasında bir şampiyona için Büyükşehir Belediyesinin kapısını çalar. Proje Başkan Zorluoğlu’na anlatılır. Trabzon’da pandemi dolayısıyla yaprak kımıldamazken Dağ Kayak Şampiyonasının yapılmasına karar verilir. Büyükşehir Belediyesi tam destek verir. Bu aslında Trabzon’un kendi Alp dağlarını ortaya çıkarma adına önemli bir karardır. Sporun diğer yapılmayan alanlarına yayılması Trabzon’un spor kenti kimliğini de yansıtıyor.

Haldizen yaylasında ülkemizin çeşitli kentlerinden gelen sporcular soğuk, tipi olan havaya rağmen yapılan Türkiye Şampiyonası muhteşem görüntüler ortaya koydu. Yeni bir yerin keşfedilmesi bu manada çok önemli. Bu organizasyon bir ilkti. Devamı geleceğini yetkililer ifade ediyor. Hatta Uluslararası bir organizasyonun alt yapısı da şimdiden hazırlanıyor.

Yapılan Şampiyonanın ardından katılımcıların ve sporcuların memnuniyeti görülmeye değerdi. Büyükşehir Belediye Başkanının onlar için düşündüğü ödüller diğer organizasyonlarda görmediği şeklinde olunca derece alan sporcularda ayrı bir mutluluk yaşıyordu.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ilimizin spor kenti olması yolunda doğru adımlar atmaya devam ediyor. Bu düşünce ve anlayış olduğu müddetçe güzel işlerin yapılmaya devam edeceği açık bir gerçek. İşi ehline verip de bu güzelliklerin ortaya çıkmasını sağlayan sporu destekleyen Başkan Murat Zorluoğlu ’nu alkışlıyoruz. Trabzon spor adına bu anlamlı dokunuşları hak ediyor.

IŞIKLARDA UYU CAN TOMRUK

Trabzon Yalıspor’un eski kulüp başkanlarından ve Faroz Mahallesi’nin renkli simalarından Can Tomruk’u kaybettik. O Faroz mahallesinin renkli simalı ismi idi. Bir yere gittin mi vaktin nasıl geçtiğini bilemezsin hele bir toplum içinde Can Tomruk varsa kimseye peş bırakmaz anılarını su gibi anlatır. Kendine has üslubu ile doyumsuz sohbetleri insanların neşe kaynağı gülen yüzü ve iyilik seveni olan, bir süreden bu yana rahatsız olan Can Tomruk hastanede tedavi altındaydı. Adeta ağlayan insanı güldüren bir yapıya sahipti. Bu dünyadan bir Can Tomruk geldi geçti. Faroz mahallesi bir gülen yüzünü daha kaybetti. Güzel kardeşim Can Tomruk, Allah rahmet eylesin, mekanı cennet, ruhu şad olsun.