ŞAMPİYONLARIN LİGİ ŞAMPİYONLARIN MÜZİĞİ

Müzik insanlık var olduğundan bu yana insana yoldaşlık eder. En mutlu anında dilindedir, en üzgün anında kulağında. En gururlu anında kalbinde..

Bazı besteler bazı olaylarla, anılarla öylesine ilişkilenir ki; nerede o sesi duysanız o an, o yaşanmışlık aklınıza gelir.

Neden bahsettiğimi eminim hepiniz anladiniz. Bir sporseverin kalbini pırpır ettiren, ayaklarının bağını çözen, en büyük spor organizasyonunun seremoni müziği.

Ne güzel bir beste o öyle, insana cesaret veriyor, mücadele gücünü artırıyor, motive ediyor bir anlamda…

Dün gece halkımız o güzel müziği daha fazla dinleme imkanı yakalasın diye Abdullah Avcı ve öğrencileri cıktı cenk meydanına.

Laf olsun diye demiyorum cenk meydanı diye. Türk futbolu için öyle bir eşikteyiz ki her puan kırıntısına ihtiyacımız var. Rusya çekilmese bu yıl iki ön eleme oynayacaktı Süper Lig şampiyonu.  Trabzonsporl birseyler yapamazsa seneye belki de 4 ön eleme oynayacak.

Bu kadar saha dışı değerlendirme yeter şimdi geçelim maça;

Maça korkunç bir taraftar desteği ile başladı ev sahibi Kopenhag. Bloglar arasını  cok iyi kapatıp misafirine pozisyon imkanı tanımazken, zaman zaman önde baskı ile de basit hata kovaladılar.

Dakika 10. Dakika olmadan da böyle bir basit hatada gölü buldular (1-0)

Golden sonra da Danimarka ekibi oyunun temposunu belirlemeye devam etti. Trabzonspor'un hücum silahlarinı ve hücum kanallarını iyi kilitleyen vikingler ilk yarim saat Trabzonspor'u sindirmeyi başardılar.

İlk yarım saatten sonra dengeler biraz daha kuruldu ve Fırtına bu sürede üç net gol pozisyonunu üretti.

Hakemin ev sahibini cesaretlendiren kararlarına, bir de şanssızlık eklenince ilk yarı ev sahibinin 1-0 üstünlüğü ile sonuçlandı.

Ikinci yarı da ilk yarıdan farklı başlamadı oyun. Daha ne olduğunu bile anlamadan skor bir anda 2-0'a geldi.

İkinci golden sonra da, özellikle Djaniny ve Ömür ile Trabzonspor rakip kaleyi bunaltmaya devam etti. Ta ki 79'a kadar. 79 da Bakasetas yaklaşık 30 metreden kaleciyi avladı ve Fırtına’yı  oyuna dahil etti (2-1).

Golden sonra tempoyu artırıp oyunu koparmak isteyen Fırtına rakibin sportif sınırları aşan sertliği ve hakemin taraflı tutumu ile durduruldu ve tur Akyazı'ya kaldı.

Olsun çocuklar biz bu hesabi görürüz…