Şampiyonlar Ligi Play-Off eleme ilk maçında Kopenhag takımı için öyle şeyler yazıldı ki sanki bir mahalle takımı havasına sokuldu. Danimarka temsilcisi için şu kadar oyuncusu sakat, geçen seneki gücünden eksik gibi haberler yazıldı çizildi.

Bunların hepsi boş laf salatası… Fizik gücü ile oynayan, sert futbolu seven Danimarka temsilcisi Kopenhag deplasmandan gol yemeden dönmek elbette önemli. Çok koşan rakibe az pozisyon vermek, etkili savunma yapmak da önemli ama asıl önemlisi üretmek!... O ne yazık ki Trabzonspor’da yoktu. Bordo-Mavililer hücumda kalabalık olmasını sağlayan yapı yoktu. İlk yarıda Trabzonspor zaman zaman Kopenhag takımı karşısında pozisyonlar cılız sonucu etkileyecek değildi. Orta saha merkezindeki ikilinin zaman zaman yer paylaşımında zorluk çekmesi Kopenhag takımının hızlı çıkışlarında geniş alanlar bulmasına yol açtı. Nitekim maçın 9. dakikasında Claesson’un golü ile ev sahibi ekip öne geçti. Bu gol Trabzonsporlu oyuncuları kamçılar hırslandırır diye umut ettik ama hayal kırıklığı yaşadık.

Bordo-Mavili takım önde doğal olarak pas otomatiğini istenen seviyeye çıkaramamış olmak, bu kalabalığın meyvesini vermedi. Sağ kanatta Kouassi, sol kanatta Trezeguet ilk yarıda hiçbir varlık göstermediler. Her aldıkları topu ezip durdular. Abdullah hoca ikinci yarınının başında Kouassi’yi oyundan alıp Djaniny’i yerine koydu. İkinci yarının başında Lareger’in gollünden sonra Abdullah hoca bütün kozlarını oynamak zorunda kaldı. Yeni transferler Marc Bartra ve Bardhi oyuna alarak Trabzonspor, Kopenhag karşısında daha derli toplu oynamaya başladı. Özellik Bartra oyuna girdikten sonra takım arkadaşlarını ateşleyen isim oldu. Bir virtiöz gibi sahanın içerisinde arkadaşlarında yönetti yönlendirdi. İlk yarıda kötü bir performans ortaya koyan Bakasetas ikinci yarıda sahanın yıldızı idi. Hele attığı gol bize eski günlerini hatırlattı. Bu gol Trabzonspor’un umutlarını yeşertti. Ama ikinci golü bir türlü bulamadı. Yine de ikinci maç için bir umut oldu. 24 Ağustos’ta Akyazı’da rövanşa taşımış oldu. Son sözüm Trabzonspor’un düşmanlarına sakın sevinmeyin ellerinizi ovuşturmayın sosyal medyada bayram edebilirsiniz Trabzonspor yenildi. Geçmişte Avni Aker’in atmosferine Liverpool, Barcelona, İnter, Aston Villa  dayanamadı. Şimdi Akyazı’nın atmosferine Kopenhag hiç mi hiç dayanamaz. Sevincisiniz kursağınızda kalacaktır…