Dün, bugün, Trabzon’da iki önemli organizasyon vardı. “2 T” zirvesi Bir taraftan MÜSİAD’ın düzenlediği “Trabzon’dan dünyaya turizm zirvesi” diğer taraftan da Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’nün Trabzon Devlet Tiyatro Festivali.

Her ikisinin de uluslararası özelliği var

Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali 2000 yılında başlatılmış ve bu yıl 24. düzenleniyor.

Bu yıl Türkiye’nin yanı sıra İspanya, Yunanistan, Azerbaycan, Kazakistan ve Gürcistan’dan 25 farklı tiyatro grubu katılıyor.

Amaç sanatla, sanatçıyla dünyadaki barış ve kardeşlik duygularını pekiştirmek.

Dünyayı sevmek

Trabzon Devlet Tiyatrosu 14 gün boyunca bu büyük organizasyona ev sahipliği yapacak.

Tebrik ediyorum

Festivalle, Trabzon’un tanıtılmasında büyük bir katkı sağlayacağı gibi, sanatı da evrensel bir dille tüm dünyaya ulaştırması amaçlanıyor.

Her yıl geleneksel hale getirilen 24. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali 15 Mayıs’a kadar devam edecek.

Böylesine büyük ve önemli organizasyon için Trabzon’a gelen, Çocuklar Duymasın dizisinin Haluk karakteri Türkiye Devlet Tiyatroları Genel Müdürü, oyuncu Tamer Karadağlı ile Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in makamında karşılaştık.

Anaaaa. Babababa…. Mutfak repliğiyle karşıladığım Tamer Karadağlı’nın gülerek tebessümü ve Trabzon hassasiyeti bizleri ziyadesiyle memnun etti.

Çok sıcak ve sağlam bir karakter.

Anne tarafından Trabzonlu, onun için Trabzon’a büyük önem veriyor.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü görevini 9 aydır sürdüren Tamer Karadağlı bu süre zarfında tiyatro seyircisi sayısında önemli bir artış olduğunu söylerken,  “Annem Trabzonlu, ben de Trabzon için bir şeyler yapmak istiyorum” dedi.

Hoşuma gitti bu düşüncesi

Trabzon Devlet Tiyatrosu’nun daha modern bir ortama kavuşturulması ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin programında yer alan yeni bir tiyatro sahnesi için teknik ekibini Trabzon’a görevlendireceğini söyledi.

Teşekkür ettik kendisine.

TURİZM ZİRVESİ

 

Bir diğer organizasyon ise Trabzon’dan dünyaya turizm zirvesi.

MÜSİAD Trabzon Şubesi’ni tebrik ediyorum.

Önemli bir çalıştay

Bir bölümüne iştirak ettik.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile çok sayıda sektör bileşeni ve Trabzonlu STK temsilci ilgi gösterdi.

Yaklaşık 100 katılımcının bir araya geldiği 2 ayrı çalıştayda bölge ve şehrin turizm potansiyeli masaya yatırılarak beyin fırtınası yapıldı.

Eksiklikler, aksaklıklar konuşuldu.

Bölgeye daha çok turist çekmek için ve özellikle Körfez Ülkelerinden gelen ziyaretçilerin yanı sıra Avrupalı turistlerin de bölgeye çekilmesi için de görüş alış-verişinde bulunuldu.

Gelecek turistlerin ilgi duyacağı turizm çeşitliliği konuşuldu.

Turizmin bir adım daha öteye nasıl taşınabilirin hesabı yapıldı.

Trabzon turizmi dişiyle tırnağıyla bugünlere geldi.

Çalıştayın sonunda, bölgesel ve ulusal turizm politikalarını şekillendirecek öneriler ve pratik çözümler de sunuldu.

Trabzon için son derece faydalı bir organizasyon oldu.

Katkı sağlayan herkese teşekkür ederiz.

Trabzon’un geleceği turizmdedir.