Ligde iki hafta üst üstte mağlup olan, Çarşamba akşamı Şampiyonlar Ligi maçında Lizbon’dan fark yiyen Beşiktaş ilk yarıda Trabzonspor karşısında baskılı oynadı. Trabzonspor namağlup çıktığı rakibi karşısında oyuna kontrollü başladı.

İkinci bölgeyi Beşiktaş’a kaptıran ve oyunu kendi yarı sahasında kabullenen Trabzonspor'un orta alanı rakibin ataklarını karşılama ve organize olma konusunda sorun yaşayınca haliyle tüm yük Uğurcan'a bindi. Ancak Uğurcan'ın rakibin tehlikeli pozisyonlarını başarıyla savuşturması takım bütünlüğü açısından yine de büyük risk. Beşiktaşlı Larin’in pozisyonunu mükemmel bir kurtarışla dışarı atan Güvenini vuruşunu son anda dışarı çelen Uğurcan her zaman Türkiye’nin bir numaralı kalecisi olduğunu Beşiktaş karşısında göstermiştir. Zira sahada suyun kaldırma kuvveti konusunda deneysel bir etkinlik yapılmıyor.

Trabzonspor’un golü Hamşik’in hızlı düşüncesinden A.Kadir Ömür’ün, Vida gibi güçlü bir savunma oyuncusundan kurtulup golü yapması çok önemli idi. Bordo-Mavili takımı Vodafone Park’ta Beşiktaşlı taraftarların önünde 1-0 öne geçiren Abdülkadir Ömür'ün orta alanda oyuna bir tık daha asılması gerekir.

Trabzonspor’un savunmasında Edgar’ın cezalı olmasından dolayı haftalardan beri yedek bekleyen Hüseyin Türkmen kendisine verilen görevi en iyi şekilde yaparken Hugo ile uyumlu bir ikili olduğunu sahada kaldığı sürece gösterdi. Beşiktaşlı oyuncular ikinci yarıda da baskılı oyununu devam ettirdi. Ama Beşiktaş’ın yapamadığını atamadığı golü Trondsen’in attığı pas kısa düşünce Larin golü buldu. Yani Norveçli oyuncu bir çuval inciri berbat etti dediğim anda Trabzonspor’da oyun kuran Hamşik, A.Kadir Ömür, Bakasetas’ın yerine giren Siopis onlar da önde Cornelius gibi oyuncular olmasına rağmen Beşiktaş’ı açık düşürmeyi başardılar. Rakip sahaya ailece giden Trabzonspor bir kontrada Nwaekame, Cornelius anlaşmasında Danimarkalı oyuncu ikinci golü de attı! Vodafone Park Beşiktaş’ın başına yıkıldı. Akıllı oynayan Trabzonspor, Beşiktaş''ı kendi sahasında işte böyle yener. Maçın sonunda Beşiktaş seyircisi her zaman olduğu gibi yine Trabzonspor maçlarında terbiyesizliğini gösterdi. Millî takımın kalecisi Uğurcan’a sinkaflı sözlerde bulunmasına TFF acaba ne gibi yaptırım yapacak. Veya her hafta Trabzonspor disiplin kuruluna sevk edenler Uğurcan’a yapılan bu küfürleri rapor edecekler mi.. Bakıp göreceğiz…