Volkan Canalioğlu Trabzonspor’da futbol oynamış 20 yıl bu şehirde Turizm İl Müdürü olarak görev yapmış, 5 yıl belediye başkanlığı ve 5 yıl da milletvekili görevinde bulunan bir değerdir.

Bir dönem Trabzon Milletvekili olarak TBMM’de bu şehri en güzel bir şekilde temsil etmiştir.

Alçak gönüllüğü ve mütevazılığı onu her zaman yüceltmiş, halkın yüreğine dokunan bir isim olarak Trabzonluların Volkan abisi olmuştur.

Bir şehir sizi ağabey konumuna koymuşsa bu size verilen değeri ve ne kadar çok benimsemesiyle alakalıdır.

Halkın Volkan abisi olmak herkese nasip olmayan bir durumdur.

Volkan Canalioğlu hem Turizm Müdürü hem de belediye başkanı olarak bu şehre çok emeği geçmiştir.

Güzel hizmetleri oldu.

Bizim değil onun bizde hakkı vardır.

Belediye Başkanlığı döneminde iz bırakan hizmetleri olmuştur.

Uzunsokak’ı araç trafiğine kapatıp yayaların emrine sunma cesaretini gösteren bir başkandır.

İnsanların gönlüne girdi, gönül köprüsünü iyi kurdu.

Çok sevildi

Trabzon O’nu sevdi o da Trabzon’u.

Her şeyi hak ederek geldi.

Her güzel oluşuma layık görülmesi veya yakıştırılması onun bu gönüllere dokunuşuyla ilgilidir.

Trabzonspor başkanlığına da, yeniden milletvekilliğine de Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığına da hala layık görülüyorsa bu halkla arasında kurduğu o gönül köprüsü sayesindedir.

Malum her seçim öncesi Volkan Canalioğlu’nun ismi öne çıkar.

Vatandaş çıkarır, kendisinin özel bir çabası olmadı, olmamıştır

31 Mart seçimleri için yeniden gündeme geldi.

CHP’nin Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak konuşuluyor.

Aradım kendisini

Sağlık sıhhat afiyet sohbetimizden sonra işte bu soruyu sordum kendisine

Abi malum halk sizi seviyor, yine siyaset sahnesinde görmek istiyor. Trabzon Büyükşehir adayı olmanızı istiyor. Bu teveccühe karşılık verecek misiniz? Aday olacak mısınız? Ne düşünüyorsunuz?

“Sevgili Zihni öncelikle halkıma teşekkür ediyorum. Onlarla iyi bir diyalog kurduk. Sağ olsunlar her seçim öncesi böyle teveccühleri oluyor. Ama biz Trabzon için hizmetimizi tamamladık. Gerek bürokrat ve gerekse bir siyasetçi olarak. Hem Belediye başkanlığı hem de milletvekili olarak görevimi tamamladığımı düşünüyorum. Yeniden aktif siyasete dönmek gibi bir düşüncem yok. Artık görevi arkadan gelen gençlerimize bıraktık. Onlar bu işi sürükleyecek. Hatta bizden daha iyi yapacaklar. Onların önünü açmamız lazım. Onun için adaylık gibi bir düşüncem yok” dedi.

Volkan abi Trabzon halkı sizi seviyor ve istiyor. Adaylık başvurunuz olmadı ama yine de size bir teklif gelirse değerlendirir misiniz diye sordum

“Sevgili Zihni siyasette yarını görmek zor. CHP ve İYİ Parti yeniden ittifak ederler mi? Millet İttifakı yine oluşur mu bilmiyorum. Eğer ittifak yeniden kurulursa farklı, kurulmazsa farklı bir süreç yaşanır. Ahmet Kaya Ortahisar için başvurusunu yaptı. Hayırlısı olsun. Kaliteli bir isim. Hem il başkanlığı hem de milletvekilliği yaptı. Siyaseti de hizmeti de biliyor. Güçlü bir aday. İnşallah onunla iyi netice alırız. İttifak da oluşursa Hüseyin Örs hoca da aynı o da tecrübeli. Milletvekilliği yapmış. O da ittifakın büyükşehir belediye başkan adayı olur. Böyle bir ittifak yapılabilir. Ben bundan sonra ancak partimin emrinde olurum. Bize bir şey sorarlarsa, bizden destek istenirse elimizden geleni yaparız” dedi.

Evet, 31 Mart seçimleri için Volkan abi yokum diyor. Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı teklifi gelse bile affını isteyecek. Aktif siyasete dönmeyi düşünmüyor ama siyasetten kopmanın çok da kolay olmadığını biliyoruz.

Her ne kadar Volkan abi yokum dese de siyasette 24 saat bazen çok uzun bir zamandır. Halkın gücü önünde hiçbir güç duramaz.