İlçe belediyeleri derken bugün de Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Metin Genç projelerini kamuoyuyla paylaşacak

Yani bugün 2050 Trabzon vizyonu ile huzura çıkıyor.
Vizyoner projelerini sıralayacak
Tüm Trabzon’u kucaklayacak projeler
Sadece Ortahisar değil 18 ilçeyi de kucaklayacak, eşit hizmet, eşit paylaşım yani adaletli bir paylaşım anlayışıyla hizmet verecek.
Elbette Ortahisar ayrıcalıklı olacak
Bir Of, bir Araklı, bir Akçaabat, bir Vakfıkebir gibi değildir.
Trabzon’un orta merkezi, şehrin göbeği
Onun için her zaman farklı tutulacak.
Bu güne kadar tüm ilçe belediye başkan adaylarının tanıtım toplantılarına katılarak sunulan projelerin kefili benim diyen Ahmet Metin Genç hem o hizmetlerin garantisini veriyor hem de büyükşehir Belediyesi olarak yapacağı vizyon projeleri anlatacak.
2024 projeleri ama 2050’nin vizyon projeleri.
Trabzon’u seviye atlatacak, level yaptıracak projeler
Peki, nelerdir bunlar
Bir kaçını paylaşayım.
Zaten Ahmet Başkan bugün kamuoyuyla paylaşacak
Aslında birçoğu tanıdık

1-Hafif raylı sistem,
Akçaabat-Ortahisar-Yomra olarak ilk etapta planlanan hafif raylı sistemin 14,2 kilometrelik Akyazı-Meydan-Havaalanı bölümüne bu yıl içerisinde başlanması planlanıyor. Projenin garantörü Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu olacak. 
 
2-Gülcemal Rekreasyon alanı, 
Başlı başına bir proje. Trabzon’un yüz akı olacak. Yaklaşık 800 bin metrekareyi kapsayan ve birinci etabı 250 dönüm olarak planlanan Gülcemal adı üzerinde Trabzon’un gülen yüzü olacak. Eğlence, spor, restoran, yeşil ve sosyal alan konsepti ile yap işlet devret modeliyle tamamlanarak halkın hizmetine sunulacak.

3-Boztepe mesire alanı ve Ahi Evren cami çevresi kentsel tasarım projesi, 
Yaklaşık 42 bin metre kare alanda çocuk oyun alanları, macera parkı, orman yürüyüş yolu, ahşap teraslar, otopark, tüm vericilerin toplanacağı sembolik bir kule

4-Sanayi Mahallesi kentsel dönüşüm projesi, 
Sanayi sitesi boşaltılarak, Kutlugün mahallesine taşınacak. Ayrıca Mobilyacılar Sanayi Sitesi ve Toptancılar sitesi oluşturulacak.

5-Akyazı eğlence tesisleri 
Akyazı spor kompleksinin güney kısmında yani vadi içerisinde yamaç paraşütü, dağ kızağı, zipline, asma köprü ve dev salıncak ile adrenalin ve eğlence tesisleri içeren bir proje olacak.

Bunlar sadece belli başlı olan hizmetler ve belediye bütçesinden yapılıp tamamlanacak olan projeler.
Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ergin Aydın’ın da açıkladığı 61 proje yine büyükşehir belediyesinin garantörlüğünde yapılacak olan hizmetlerdir.
Bu hizmetlerin tamamlandığını düşünmek Trabzon’un ne daha da gelişeceğini söylemek mümkün.
Elbette hükümetin yatırımları devam edecek
Şehir Hastanesi, Kanuni Bulvarı, Güneş Çevre Yolu, Yatırım Adası, İkinci havalimanı gibi büyük projeler de AK Parti hükümeti tarafından tamamlanacak olan hizmetlerdir.
AK Parti iktidarında 191 milyar liralık yatırım alan Trabzon, önümüzdeki süreçte umarım bu projelerle mega bir kent haline gelecektir.
5 yılın sonunda yani 2029’a gelindiğinde Trabzon’un daha geliştiğini görmek hepimizin hayalidir. 
Vatandaşın biraz tereddüdü yok değil.
Bu projeler 10 yıldır konuşuluyor hani ne oldu diye soracaktır elbette ama bu şehre gelen bütün yatırımlar hep böyle konuşularak, tartışılarak gelmedi mi?
Doğuda Yomra ve Arsin, batıda Akçaabat, güneyde Maçka ile daha da büyüyecek olan ve tüm ilçelere yapılacak projelerle daha da gelişecek olan Trabzon’un 2050 yılı hazırlıkları sürüyor.
Büyükşehir belediye başkan adayı Ahmet Metin Genç; 18 ilçenin belediye başkanı ile bir birliktelik oluşturup, Trabzon’u Genç ve Gerçek Belediyecilik ile yerel yönetimlerde Türkiye Yüzyılının şampiyonu yapmaya çalışacak.
Genç Başkana kolaylıklar, projelerinin de şehrimiz için hayırlı olmasını diliyorum.