Trabzonspor açısından averaj maçı olarak addedilse de şampiyonluk yolundaki kritik eşiklerden biriydi.

Djaniny, Vitor Hugo, Edgar Ie, Abdulkadir Parmak gibi oyunculardan yoksun olarak sahaya çıkan bordo-mavili takım maçın genelinde tek kale oynadı.

Edin Visca bombasıyla sükse yapan Trabzonspor ligin ikinci yarısına taraftarı önünde Malatyaspor maçıyla başladı.

Tribünlerde yer yer boşluklar görülse de stada gelen taraftarların şampiyonluk havasına büründüğü maçın ilk yarısı, uzatma anlarında Kubilay’ın kaçırdığı yüzde yüzlük pozisyon harici Malatyaspor yarı sahasında geçti.

Sakatlıktan dönen Nvakaeme’nin sol kulvarı otobana çevirdiği maçın ilk kırk beş dakikasında Cornelius’la gelen tek golün asistini de bu futbolcu kaydetti.

Dalga dalga gelen Trabzonspor atakları bal yapmayan arı gibiydi.

Peres’in rakibine attığı dirseğe VAR’dan kırmızı kart kararı gelse hiç kimse itiraz etmezdi herhalde. Topla oynama oranlarında yüzde 70 gibi oranla üstünlüğünü belgeleyen Trabzonspor’da Hüseyin’e yapılan pozisyon sonrası takımı lehine penaltı ve kırmızı kart bekleyen Sumudica’nın hakeme attığı öpücük çaresizliğin dışavurumuydu.

Türk futbolunun içerisinde böyle çirkin görgüsüz hareketlerde bulunan yabancı hocalar olduğu sürece futbolumuz bir adım ileri gitmez.

Bunlar hoca değil, sirk palyaçosu gibiler

İkinci yarıda biraz daha temkinli oynayan Trabzonspor özellikle Nwakaeme ve Hamşik’le bulduğu pozisyonlarda cömert davrandı.

Kalece Uğurcan’ın kendini adeta unutturduğu bu bölümde rakip takım kalecisi Ertaç adeta idman temposuna tabi tutuldu.

Abdullah Avcı’nın kendi kariyerinde en büyük puanına sahip olarak rekor kırdığı maçın sonunda gülen taraf Trabzonspor olarak liderliğini maç fazlasıyla sürdürmenin keyfini yaşadı.