CHP Genel Başkanlığına seçildiği zaman gelme şekline herkes gibi kızmıştım. Çünkü genel başkanlarına karşı bir başkaldırıştı. Ama en azından bir kaset skandalı ile gelmemiş demokratik hakkını kullanarak seçilmiş genel başkan olmuş tebrik etmek lazım.

Öyle 18 seçimde yenilen Kılıçdaroğlu’nun dediği gibi de sırtından hançerlenmemiş.

Olağanüstü kongreye gidilmiş ve delegelerin takdiri ile daha fazla oy alarak CHP’nin yeni genel başkanı seçilmiş.

Teşekkür konuşmasında “Selahaddin Demirtaş ve Osman Kavala’ya selam olsun” dediğinde tüm şimşekleri üzerine çekmiş “Eyvah CHP’yi daha kötü bir duruma getirecek. Yanlış başladı” yorumları yapılmıştı.

Kendisinin arkadan hançerlendiğini iddia eden Kemal Kılıçdaroğlu ise tüm hazırlıklarını 1 Nisan sabahı için yapmış ancak Özgür Özel’in 47 yıl sonra CHP’yi ilk kez birinci parti yapacağı ve AK Parti’ye de ilk yenilgiyi tattıracağını hesap edememiş.

Bu sebeple CHP’nin kazandığına üzülen ve büyük hayal kırıklığı yaşayan Kılıçdaroğlu olduğu yerde çakılı kaldı.

Bir daha cesaret edip Genel Başkanlık için hamle yapmamış çareyi de Genel Merkez binasının karşısında ofis tutmakta buldu.

Elbette Kılıçdaroğlu ve yandaşları Özgür Özel’in 31 Mart seçimlerinde ağır bir yenilgi alacağını umut etmiş ve tüm hesaplarını ona göre yapmış ancak 18 yılda olduğu gibi yine hesapları tutmamış.

Dediğim gibi CHP 47 yıl aradan sonra ilk kez birinci parti olurken AK Parti’ye karşı da ilk kez kazan olmuştur.

Bu büyük bir başarıdır.

Tabi ki CHP’nin bundan sonraki sürçte nasıl bir yol haritası izleyeceği merak ediliyordu ve çok önemliydi.

İktidar olmanın birinci ayağını yerel seçimler oluşturuyor çünkü.

Yerel seçimlerden birinci parti çıkan adettendir ilk seslendirdiği şey “erken genel” seçimdir.

Özgür Özel onu yapmamış, “Ben birinci parti çıktım, halkın iktidara güveni kalmamış erken genel seçime gidelim” dememiş aksine seçimlerin zamanında yapılabileceği açıklaması halk nazarında takdir edilen bir davranıştı.

Aradan geçen süre içerisinde iyi bir politika izleyen CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in ramazan bayramında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı arayıp bayramlaşması Selahaddin Demirtaş ve Osman Kavala çıkışı ile kendisine tepki gösteren AK Partili seçmenin de gönlüne girdi.

Özgür Özel ana muhalefet partisi genel başkanı olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan görüşme talep etmesi de olumlu bir hareket olarak yorumlandı.

Gitti, Erdoğan ile görüştü, gülüştü ve iktidar-muhalefet anlayışının en güzel örneğini göstermesi yine halk nazarında takdir edilen bir durumdur.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da 18 yıl aradan sonra CHP Genel Merkezi’ni ziyaret etmesi apayrı bir güzellik oluşturmuştur.

İşte olması gereken budur dedirttiler.

Hem Erdoğan’a hem de Özgür Özel’e Türk halkına gösterdikleri bu güzel tablodan dolayı teşekkür ediyorum.

Türk halkının görmek istediği buydu.

Yıllar sonra bunun gerçekleşmesinden duyduğu memnuniyeti görmek mümkün.

Erdoğan-Özel görüşmesinde ne konuşuldu elbette önemli ama çokta merak etmiyorum.

Sonuçta iki devlet adamının konuşacağı konular bellidir.

Özgür Özel’in takdir ettiğim bir başka tarafı da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a makam aracına kadar eşlik etmesi ve araç hareket edinceye kadar da orada beklemesi örf ve adetlerimizin en güzel örneğini sergilemesini takdir ettim.

Bravo sana dedim.

Siyasette birbirinizi yiyebilirsiniz ama misafirperverlikte, memleket meseleleriyle ilgili konularda bir araya gelinmesi Türk halkının özlediği tablodur.

Özgür Özel bir kez daha halkın gönlüne girmeyi başardı.

Tebrik ederim.

Üzgünüm

Kemal Kılıçdaroğlu ve arkadaşları için üzgünüm.

Özgür Özel bu işi sizden çok daha iyi yapıyor.

xxx

Yazarın notu:

MHRS randevu talebim kabul edilmiş. Ancak 20 gün sonraya ve alakasız bir bölüme. Dâhiliye istemiştim ancak anesteziyoloji ve reanimasyon bölümünden geldi. Güler misin ağlar mısın arkadaş. İptal ettik tabi.