Evet Trabzonsporlu futbolculara soruyorum, rahatlık mı battı size? Belki üç büyükler hariç diğer kulüplerde futbol oynayan takım arkadaşlarınız maç başlarını, aylıklarını ve primlerini gününde alamazken sizin bütün alacaklarınız zamanında banka hesaplarınıza yatıyor.

Trabzonspor'da bir kuruş alacağınız yok. Buna rağmen Alanyaspor maçında sahada süründünüz.

Gezginci tavuklar gibisiniz.

Çay içmek için bir semaveriniz ve bir de şekeriniz yoktu!

Trabzonspor forması diğer kulüplerin formasına benzemez.  Kutsal bir formadır.

Giymek herkese nasip olmaz.

O kadar şerefli bir forma giyiyorsunuz ki, bu forma için nice canlar yaşamdan kopmuştur.

Nice çocuklar yetim ve öksüz kalmıştır.

Bu formanın değerini ne zaman anlayacaksınız?

Nedir sorununuz, ne istiyorsunuz, bir eksiğiniz mi var?

Trabzonspor çok mağlup olmuştur.

Ancak bu kadar gamsız, vurdumduymaz bir futbolla mağlup olmamıştır.

Sezon sonunda Avcı takımda temizlik yapmalı.

Beşiktaş maçından bugüne, sahada olmayan Nwakaeme bir de ülkesine röportaj vererek milli takıma niye alınmadığını söylüyormuş. Bu futbolla seni milli takımda değil  İncirlikspor'da oynatmam. Afobe, Ekuban Flavio, Marlon, Baker, Edgar ve Hugo düşüş içindesiniz. Neden? Hiç biriniz Trabzonspor'un futbolcusu değilsiniz! Yukarıda saydığım bu yabancı isimler ivedilikle gönderilmeli. Bu gemide bunlar kalırsa bu gemi batmaya mahkum olur.

Bir tek Djaniny takımda tutulmalı.

Ha unutmadan Abdullah hoca’nın sezon sonunda kendisine bağlı olan birimlerden baştan aşağıya temizlik yapacağı kulağıma geldi. Sezon sonunda ak koyun kara koyun belli olur!

SAHADA CEVAP VER SERKAN!

Aferin size beyler!

Vallahi de bravo!

Billahi de bravo!

Ne güzel de "pişmiş aşa su kattınız" öyle!

Ankara’da yaşayan Trabzonspor Divan Kurulu üyesi Mustafa Anahar abimiz bile Serkan'a sosyal medyada yazılan çirkin yazılara tepkisini dile getirdi. 19 yaşındaki çocuğa Fenerbahçe ve Alanyaspor maçlarında yaptığı hatadan dolayı, yenilen gollerden sonra, sosyal medyada yapmadığınız ağır hakaretler kalmadı.

Biri yorum yazmış Serkan Asan'ın fotoğrafının altına; ''Sen git köyünde inek bekle!” diye.

Bak arkadaş, bu çocuk inek de bekledi futbol da oynadı. Beklediği ineklerden elde edilen sütle annesi tereyağı yaptı sattı evinin rızkını kazandı.

Sen evinde sıcak çorbanı içerken sıcak yatağında yatarken Serkan, Düzköy'den Kadir Özcan Tesisleri'ne çoğu zaman otostop yaparak geldi. Evine giderken de Trabzon'dan Düzköy yol ayrımına dolmuşlarla gitti. Ve oradan da Düzköy'deki evine gecenin geç saatlerine kadar bekleyip, otostopla ancak gidebildi!

Senin bu çocuğun geçmişi ile alay edip, küçük düşürme hakkın yok.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ne demişti:

'Köylü milletin efendisidir''

Siz bu sözü ne kadar anlarsınız bilemem!

Terbiyesizliğin hiç lüzumu yok.

Ayıptır, yazıktır, günahtır!

Bu çocuğun ailesi çiftçilik yapabilir, inek, keçi, koyun besleyebilir, ekmeğini çiftçilikten kazanabilir.

Bunun bir aşağılama vesilesi yapılması kadar ayıp bir şey olamaz! Serkan'a destek olacağınız yerde köstek oluyorsunuz. Sorarım size. Serkan'ı, küçük düşürmeye ne hakkınız var? Serkan kardeşim, sana da bir çift sözüm var. Sosyal medyada hakkında yazılanlara aldırış etme.

Hocan sana inandı güvendi bu formayı teslim etti. Kadro zaafı olmasına rağmen hocan Pereira'yı bir çırpıda sildi attı.

Eksiklerin hataların olabilir, yılmadan usanmadan çok çalış, vücudunu, yeteneğini geliştir ve sana bu yazıları yazanlara sen sahada oynadığın güzel futbolla yanıt ver. Futbolunla onların yüzüne şamar at.

Trabzonspor forması çok değerli kutsaldır. Eğer hocan sana güvenip de o formayı veriyorsa, sen de yazılanlara, söylenenlere, ölümlü olanlar hariç kulak asmayarak, çok çalışıp formanın hakkını ver.

IGNACIO RAMIREZ'İ KAÇIRMAYIN

Her transfer mevsiminde Avrupa'nın çok kötü futbolcularını menajerlerin ağızlarına bakarak transfer eden ve milyon dolar ve Avroları bu çürük elmalara veren Trabzonspor yönetimi iyicene silkelenip kendine gelmeli. Yıllarca bünyesine kattığı yabancılardan bir verim alamayan menajerlere büyük paralar kazandıran yönetim gelecek sene daha dikkatli ve temkinli olmalı. 25 yıldır Türkiye ve Dünyanın her yerindeki ligleri takip eden ve gönüllü olarak bu işi yapan Artuğ Gür, Latin Amerika ülkesi Uruguay ligi takımlarından Liverpool'un alt yapısında yetişen 24 yaşındaki golcü futbolcusu Ignacıo Ramirez'in her maçını takip ediyor.

Gür, Trabzonspor yönetimine seslenerek, “Takımın hali ortada, yapılan transferlerin durumu belli. Alınan sonuçlar hiç iç açıcı değil. İstikrarsız bir futbolcu topluluğu var. Afobe, Nwakaeme, Djaniny, Ekuban, Baker, Flavio, Marlon, Edgar, Hugo Trabzonspor'a yakışmayacak oyunculara büyük paralar vermektense iki yıldır takip ettiğim Uruguay'ın Liverpool ve milli takımının santraforu Ignacio Ramirez'i düşük maliyetlere alıp kulüp büyük paralar kazanabilir” dedi. Uruguaylı futbolcu Ramirez bu sezon oynadığı 11 maçta 10 gol attı. Evet beyler Artuğ Gür'ün sesine kulak verin işte size ucuz maliyetli iyi santrafor bizden söylemesi...

HACIKERİMOĞLU’NA NEZAKET ZİYARETİ

Trabzonspor sevdalısı Coşkun Öztürk ile beraber TFF Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Hacıkerimoğlu’na nezaket ziyaretinde bulunduk. Ziyaret sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşti. Tabi ki ziyaretin önemli bir bölümü Trabzonspor üzerine kuruldu. Öztürk, Trabzonspor ile ilgili görüş ve düşüncelerini açıkça ortaya koydu. Öztürk, Fenerbahçe maçı  hakemi Yaşar Kemal Uğurlu ve VAR’da görev yapan Cüneyt Çakır’a tepkisini TFF Yönetim Kurulu üyesi Hacıkerimoğlu’na direkt olarak söyledi. Hacıkerimoğlu da bu konu da Öztürk’e hak verdi ve bugüne kadar Trabzonspor’un haklarını tüm fedakarlıklarla savunduğunu açıkladı.

Açık sözlülüğü ve gerçekleri hiç çekinmeden kişilere söylemesiyle tanınan TFF’nin Trabzonlu temsilcisi Mustafa Hacıkerimoğlu, yönetim içinde Trabzonspor’un yılmaz savunuculuğunu sürdürüyor. Toplantılarda sözünü esirgemeden ortaya koyan Hacıkerimoğlu, futbol sektöründe yapılan tüm hataları herkesin yüzüne vurmaktan da çekinmiyor. Trabzonspor Yönetimlerinde Coşkun Öztürk gibi kişiler yer almalı. Fikirlerini açıkça dile getirmeli. Böylelikle kazanan Trabzonspor olmalı.

ÖZTÜRK'TEN GENÇ’E YÜREKTEN DESTEK

Trabzon ASKF Yönetim Kurulu üyesi, Soğuksupor Kulübü Başkanı ve iş insanı Coşkun Öztürk’ten Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’e destek var. Fenerbahçe maçının ardından Trabzonspor’u destekleyen ve arka çıkan tek belediye başkan ve siyasetçi olan Trabzon’un yüz aklarından biri olan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’i yürekten kutlayan Coşkun Öztürk, “Bize böyle insanlar lazım. Her zaman arkasındayım. Hem ailemle hem de çevrem ile. Böyle cesur isimler olduğu sürece ne Trabzon'un ne de Trabzonspor'un sırtı yere gelmez. Artık birlik beraberlik olma zamanı. Trabzonspor bizim her şeyimiz. Yeter demenin vakti zamanı geldi. Yapılan anketlere baktığımızda hakemler en fazla Trabzonspor'un haklarını gasp etti.”

Meclis'te ne kadar Trabzonlu ve Karadenizli milletvekillerinden ses çıkmazken sadece Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, hem TFF hem de MHK hakkında önemli açıklamalarda yaptı. Genç, siyasi hayatından önce Trabzonspor’un birinci sırada yer aldığını açıkça orta koydu. Çünkü Genç, gücünü kendini belediye başkanı yapan halkında alıyor. Çalışkan, dürüst, hoşgörülü ve insancıl bir yapıya sahip olan Genç’e her türlü desteği vermeye hazır olan iş insanı, Trabzonspor’un ancak Genç gibi kişilerle büyüyeceğini vurgulamasında ne kadar haklı olduğunu ortaya koydu.

ÇARŞIBAŞISPOR'A HAYAT VEREN İSİM ONUR KOPYA

Ali Kemal, Hüseyin Tok ile Çarşıbaşıspor'da futbol oynayan Ali Sait(Tabutcu) ile Çarşıbaşıspor Başkanı Onur Kopya'yı ziyarete gittik. O gerçek bir kulüp başkanı, özel bir insan. Mütevazi, oturup kalkmasını bilen misafirini en iyi şekilde ağırlayan bir isim. Bahsettiğimiz kişi, Çarşıbaşıspor'un genç Başkanı Onur Kopya. İlçesinin takımı Çarşıbaşıspor'a hayat veren bir isim, işlerinin o kadar yoğun olmasına rağmen spordan kopamayan bu sene BAL’da mücadele verecek olan Çarşıbaşıspor'u kendi yağı ve imkanları ile ayakta tutan genç dinamik bir isim.

Bu yıl, BAL’da genç, mütevazi bir kadro ile mücadele vereceklerini belirten Başkan Kopya, “Takım neredeyse boşaldı; yeni bir ekiple yola çıktık. Şu anda seçmeler yapıyoruz. Teknik heyetimizin tespit ettiği oyuncuları kadromuza katıp yolumuza BAL’da gençlerle devam edeceğiz.”

Başkan Kopya, “Biz gözümüzü Çarşıbaşı’nda açtık. Çarşıbaşıspor'u daha iyi yerlere getirmek için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Türk futboluna ilçemizden birçok isimler kazandırdı. Yolumuzu bu şekilde çizdik. Sahamızın zeminini, soyunma odalarını yeniledik. Hedefimiz Çarşıbaşıspor adı altında bir spor okulu kurmak, bunun için de gerekli çalışmalarımızı yapıyoruz. Bu zamana kadar kimseden destek almadık. Bu sene bizlere en büyük desteği Çarşıbaşı Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu veriyor. Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum.”  Onun için her takımın tarihini yazan var. Orada özel insanlar olacak. Tırnak içinde “Onur Kopya” gibi. Çarşıbaşıspor'u,  güzel günlerin ışığı özveriyle, dört gözle bekliyor. Başkan Kopya'nın gözlerine bakın yeter!

PENALTIYI KIRITA KIRITA DIŞARI ATTIM!

Eski anıları dinlerken o günleri hem hayal ediyorsunuz, hem de o anları tekrar yaşamak istiyorsunuz. Nerede o güzel günler yaşananlar geri gelmez. Mahallemizin büyüğü eski futbolcu, hakemlerden ve emekli öğretmen Erdoğan Kırıcı hocamız, Tabutçu Ali Sait, Hüseyin Tok ile Çarşıbaşıspor'da oynarken bir anısını anlattı.

Erdoğan Hoca, “Arsin Fındıklıspor ile zorlu bir maç oynuyoruz. Rakibimizi 1-0 yeniyoruz. Bu esnada biz penaltı kazandık. Takımda penaltıları Hüseyin Tok kullanırdı. Hüseyin bu maçta sakat olduğu için oynamadı. Topu aldım penaltı noktası üzerine koydum. Hakem düdüğü çaldı. Bir sağa bir sola doğru kırıta kırıta adımlar attım. Top kale yerine bir metreden dışarı gitti. Tabut elini kaldırarak Erdoğan kırıta kırıta penaltı atılması nerede görülmüş diyerek bana olmadığını söyledi. İkinci yarı başladı. Rakibimizi baskı altına aldık. Topla üç kez buluştum, tabuta üç tane derinlemesine pas attım. Tabut üç pası da gole çevirdi. Gol sevinçlerini yaşamadan tabuta dönerek ‘Bana neler söylediysen aynılarını sana iade ediyorum.’ Maçı Tabut'un attığı üç golle 3-1 kazandık.

AMCA SAHALARA DÖNDÜ

Uzun zamandır amcamız İdris Hardaloğlu ile ilgili yazı yazmıyorduk. Covid 19 yüzünden amca ile bir araya gelemiyorduk. Geçenlerde amca mahalleye gelerek karmakçılık yaptığı dönemlerden top oynadığı yıllara kadar tüm anılarını anlatarak bizleri güldürdü. Bu anılarını zaman zaman yazacağım.

Amcanın zamanı Faroz ile İncirlik Mahallelesi arasında mekik dokuyarak geçer. Faroz Limanı’nda damı var. Amcanın beş dam ilerisinde Trabzonspor eski futbolcusu ve şu anki yardımcı antrenörü Egemen Korkmaz'ın da damı var. Faroz’daki damına gelen Egemen, amcayı görünce başlar sohbet etmeye, amca Egemen’i yakalamış daha durur mu? Başlar ona denizde nasıl mangal yaptığını anlatır.

Mezgite ağa kurduklarını söyleyen amcanın bu esnada karnı acıkır. Mangalla birlikte denize atlar. Suyun dibine iner. O esnada Palamut balığı hiç sesini çıkartmadan amcanın yanına gelir. Amca palamutu yakalar mangala serer ve bir güzel pişirip afiyetle yiyip karnını doyurduğunu söyler. Tam bu esnada Egemen söze girer, “Amca bizi yeme, yalan olur da bu kadarı olamaz. Kepçen çok bol. Ufak at da civcivler yesin, fazla atma ve yeme bizi” diyerek gülmeler başlar...