Alanyaspor maçında Trabzonspor sahaya Uğurcan, Meunier, Denswil, Mendy, Eren Elmalı, Umut Güneş, Berat, Bardhi, Trezeguet, Visca, Enis Destan on biri ile çıkıyor. Bu maç öncesinde üç hafta üst üstte alınan galibiyet dolayısıyla Abdullah hoca on birde değişiklik yapmadı.

Genel doğru da bu değil midir?

Evet, budur.  Ama buna rağmen, Alanyaspor ilk yarıda iki golle soyunma odasına galip gitti. Stadyumda misafir takım taraftarına ayrılan bölümü dolduran Trabzonspor taraftarı maç sonuna kadar takımını destekledi. Trabzonspor'un yediği 2. gol inanılmaz bir konsantrasyon hatasıyla geldi. Uğurcan ile Denswil'in birbirini takip etmemeleri nedeniyle, Alanya sahalarda ender görülecek bir gol attı.

Bu gol nedeniyle de ikinci yarının hemen başında Abdullah hoca değişikliğe gider dedik, ama o yine eski havalardan çalarak, Trabzon’un plakası olan 61.dakikayı bekledi! Umut Güneş yerine Pepe’yi oyuna aldı. Akabinde Alanyaspor’un 3'üncü golü geldi. Düştü mü Trabzonspor 3-0 geriye! Abdullah hoca, baktı ki olmuyor, 74. dakikada Umut Bozok ve Fountas’ı oyuna soktu. Bal yapmayan arı gibi vızzz vız, ama tren çoktan kaçtı. Trabzonspor formasını sırtında taşıyan bu oyuncular akıllarının bir yerine biline ki bu forma o kadar ucuz olmadığını yerleştirsinler. Tabi bu sadece futbolcular için de değil, Teknik Direktör Abdullah Avcı ile ekibine yer alan teknik kadro için de geçerlidir. Ve şunu da eklemek durumundayım. Bu maçtaki mağlubiyet en başta Abdullah hocaya yazar. Neden? Çünkü çok açık şekilde görüldü ki, Abdullah hoca, takımını bu maça hazırlayamamış.

UĞURCAN BU GOLLERİ YEMEMELİ

1-Trabzonspor kaptanı kalecisi Uğurcan, böyle basit şekilde bu golleri yememeli. İlk golde gelen topa erken hamle yapsa Oğuz’a bu pozisyonu vermeyebilirdi. Bir kaleci takımını kurtaran olmalı.

2-Bu ikinci golde kaleci Uğurcan’ında büyük hatası var. Ya kardeşim sen Trabzonspor’un kalecisi ve takım kaptanısın topu arkadaşına atmadan önce onu ikaz etmen gerekmez mi? Aç o ağzını konuş arkadaşlarına avazın çıktığı kadar bağır, ikaz et, kalede robot gibi kalede durma be kardeşim. Bu şekilde oynamaya devam edersen Haziran ayında Almanya’da başlayacak olan Avrupa Şampiyonası maçları öncesi milli takım bile gidemezsin.

3-Denswil… Savunma oyuncusu olarak aklı fikri topta olmalı kafası sağda solda olmamalı. Topa kafasını döneceğine gözleri topa odaklanmalı sahada uyurgezer olmamalı. Denswill sahada, aman Allah'ım uyurgezer gibi dolaşarak ikinci golü Uğurcan’la birlikte Alanyaspor’a hediye etti.

Yazık Trabzonspor bu değil…

Diyelim ki Trabzonspor, Alanyaspor karşısında kötü gündeydi. Ama iyi gününü de hiç görmedik ki... Hep umutlandık…

Bir gün Abdullah hoca bu takımı Trabzonspor gibi oynatacak diyorduk…

Galiba bu şartlarda umut kaf dağının ardında kaldı.

Tek umudumuz, Türkiye Kupası...

O da elden giderse Avrupa hayal olur...

Meşhur laftır

Balık kokarsa tuzlarsın

Ya tuz kokarsa?

GELECEK SEZONA DİKKAT

Trabzonspor önümüzdeki sezon kadro mühendisliği ve idaresi konusunda yorulacak gibi görünüyor. Meunier için bir şey diyemem, Mendy ile bu ikilinin kaldığını varsayalım. Bu kadrodan dokuz futbolcu (Denswil, Baniya, Benkoviç, Berat, Eren, Fountas, Umut Bozok, Treguezet, Visca) ve kiralık olarak oynayan Pepe ile Onauchu giderlerse Trabzonspor yönetimi gelecek sezon için baştan aşağıya yeniden bir kadro kurması gerekecek. Bu şu demektir; Gelecek sene gidecek oyuncular hesaba katılırsa 24 kişilik kadronun en üçte biri yeni oyunculardan oluşacak. Üstelik bu takım Avrupa Kupasına kalırsa sezonu normalden daha erken açacak. Zaten zor geçen bu sezonda futbolcuların da kafası başka yerlerde… Kimi “Nereye gideceğim?” kimisi de “Şu lig bitsin de tatile gideyim” havasında.

Mental açıdan gerilerde olan oyuncuların da yeni sezona hazır hale gelmeleri gerçekten çok zor, bu durum yönetimi ekstradan zorlayabilir... Umarım yönetim yaşanması muhtemel bu sorunları şimdiden görürde önlemini alır, yoksa yeni sezonda yandı gülüm keren helva…

KAPLAN GİBİ AMA…

Bir dönem Trabzonspor’da forma giydikten sonra Ajax’a transfer olan Ürdün’lü genç futbolcu Ahmetcan Kaplan sakatlığını atlattıktan sonra nihayet Ajax’ın ilk 11’inde kendine yer bulmaya başladı. Etkili oyunuyla dikkat çeken Ürdün’lü futbolcu Avrupa futbol otoritelerinin takdirini topluyor… Bir dönem Fenerbahçe’de forma giydikten sonra Real Madrid’e transfer olan “Milli gururumuz” Arda Güler sakatlığını atlattıktan sonra Real Madrid’de süre almakta zorlanıyor ve yüksek ihtimallerde oynayabileceği bir kulübe kiralanacak… Spot ışıkları Arda Güler’in üstünde. Ahmetcan Kaplan Ajax’a transferini henüz hazmedememiş olan Türk medyasına ikinci şoku yaşatıyor, o kadar hazımsızlıkları var ki Ajax’ta harikalar yaratan Ahmetcan’a yokmuş gibi davranıyorlar. İlk 11 başlayıp, mükemmel oynadığı maçın ardından Ajax kendi sitesi ve sosyal medya hesaplarından Ahmetcan paylaşımları yaparken Türk medyasının ölü taklidi yapmasını geçtim, Arda Güler’in sosyal medyada kimi beğenip kimi takip ettiğini yazıyorlar, tartışıyorlar… Ayıptır…!!! Önümüzde Ahmetcan’ın büyük bir başarısı varken bu kadar ilgisiz kalınması hazımsızlıktan başka bir şey değildir. Yüksek ihtimalle kiralık verilecek olan Arda Güler’in başarısını gölgelemek haddimize değil, tabi ki ona ilginin olması normal bir durum ama bu ilgiyi ortalığa saçarken diğer taraftan Türk futbolunu başarıyla temsil eden, gelecekte (Kadroya alınırsa) Milli Takım’a çok hizmetleri geçecek olan Ahmetcan’a kayıtsız kalınması çok düşündürücü. Bu resmen acımasızlıktır..!!! Ahmetcan Kaplan Ürdün’lü müdür kardeşim..??!!! Hiç akıllanmayacaksınız, hiç…

O KUPA TRABZONA GELECEK

Ziraat Türkiye Kupas’ında çeyrek final mücadelesinde Trabzonspor-Başakşehir maçında tek gol vardı. Golde Edin Vişca’dan geldi. Maçın sonuna doğru Başakşehir çok bastırdı ancak sonuç gelmedi. Tek gol farkıyla kazanan taraf Trabzonspor oldu. Böylelikle Trabzonspor adını yarı finale yazdırdı. Yarı finaldeki rakibi Karagümrük oldu. Ayrıca Paul Onuachu’nun oyundan sakatlanarak çıkması hepimizi çok üzdü. Ona çok geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. En kısa zamanda sahalara döner inşallah. Fakat bu kayıp bizi etkilemeyeceğini düşünüyorum, çünkü Trabzonspor kupa maçlarına her zaman daha farklı hazırlanıyor. O kupa Trabzon’a gelecek! Ankaragücü-Fenerbahçe maçını da izledim. Ankaragücü çok bastırdı. Bu baskılı futbolunun meyvelerini toplamasını bildi. Kupanın favorilerinden biri olan Fenerbahçe’yi 3-0’lık sonuçla geçti. Fenerbahçe’de ara sıra Ankaragücü’ne baskı yaptı, ancak olumsuz sonuçlandı. Ankaragücü 3-0’lık güzel bir skorla rakibini elemeyi başardı ve yarı finale çıkmaya hak kazandı. Galatasaray-Fatih Karagümrük maçını izledim. Fatih Karagümrük önde baskı kurarak Galatasaray karşısında iki golle rakibini eledi. Yarı finale çıkan takımlardan biri de Fatih Karagümrük oldu. Bu şekilde de Fatih Karagümrük, Trabzonspor’un yarı finaldeki rakibi oldu… Beşiktaş Konyaspor’u 2-0’lık skor elemeyi başararak, yarı finalde Ankaragücü’nün rakibi oldu. EFE KAAN ÖZTÜRK

YÜREKTEN ALKIŞLIYORUM

Bir insan vardır ne iş yaparsa dikiş tutturamaz. Ama bir insan vardır azimle çalışır kafasına koyduğu işleri en iyi şekilde yapar başarılı olur. İşte bu kişiye de halk dilinde on parmağında on marifeti var deriz. Bunlardan biride Yasin Köroğlu…Yasin hocayı seveni ’de var sevmeyeni ’de…gelin görün yaptığı her işte başarılı olan bir isim.. Ben kendisini öğretmenlik yıllarında, hakemlik yaptığı yıllardan tanırım, klasman hakemliğine nokta koyduktan sonra kabuğuna çekilmedi. Yomraspor 3. Ligde mücadele ederken o bu takımın alt yapısında oyuncular yetiştirdi. Sonra kendi kulübü olan Karadenizspor’un birçok faaliyetlerini kurarak gençleri spora alıştırdı. Yasin Köroğlu ile birlikte Arif Boz, Erhan Şentürk, Belma Yurtsever, Mehmet Türkoğlu Gençlik Spor il müdürlüğü okul sporlarının tüm ilçelerindeki okullarda faaliyet gösteren 86 branş ve 6 kategorideki faaliyetleri eğitim öğretim yılı içerisinde düzenleyerek spor faaliyetlerinde görev alıyorlar. Beden eğitimi öğretmeni görevlendirildi. Norm fazlası öğretmenlerin görevlendirildiği tertip kurulu Of’tan, Beşikdüzü’ne kadar bütün faaliyetleri düzenleyip organizasyonun düzenli işlemesini sağlıyorlar. Ayrıca Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu her zaman yanlarında bir an olsun onları yalnız bırakmıyor ve daha fazla öğrencilerin spor yapmasını sağlaması için elinden gelen gayreti sarf ediyor. Gençleri spora alıştıran böyle aslan yürekli eğitimcilere her zaman ihtiyaç vardır. Bende bu eğitimci arkadaşlarımı yürekten alkışlıyorum…