Pazartesi günü Antalya Manavgat’ta Trabzonspor ile Samsunspor U19 takımları arasında oynanan gelişim ligleri Türkiye Şampiyonası maçını TFF’nin Youtube kanalından izleme fırsatı bulduk.

Bordo-Mavili takım Abdurrahman, Poyraz ve Yiğit’in golleriyle 3-2 mağlup ederek Türkiye Şampiyonluğuna taşıyan isimler oldu. Bu maçı Bordo-Mavili takımın Teknik Direktörü Abdullah Avcı’nın da Antalya’ya giderek çıplak gözle izledi. Şampiyonluk kupasını takım kaptanı Salih’e Teknik Direktör Abdullah Avcı verirken acaba bu oyuncu ile ne konuştu.

Trabzonspor altyapısındaki genç yeteneklerin A takıma kazandırılması, teknik kadronun en önemli görevi olmalıdır. Teknik Direktör Abdullah Avcı artık gözünü açıp, altyapıya daha alıcı gözle bakması gerekiyor. Trabzonspor'a geldikten sonra yaptırdığı transfer sayısı 57 olan Teknik Direktör Abdullah Avcı, gelecek sezon altyapıdaki yetenekleri mutlaka A takımla kazandıracak organizasyonu sağlamalı ve hazırlık kampına götürmelidir.

Özellikle de Zekeriya, Poyraz Efe, Boran, Ömer Faruk, Salih ve Abdurrahman Bayram’ın sezon öncesi hazırlık kampında olması gerektiğini düşünüyor ve buradan Teknik Direktör Abdullah Avcı'ya sesleniyorum. Trabzonspor, 3 İstanbul takımı gibi bir takım değil. Belli merkezlerden destek alarak bugüne kadar ligin kalitesinin üstünde transfer olanağı olan Başakşehir ise hiç değil. O nedenle Trabzonspor'un teknik direktörü sadece üst düzey transferi düşünmemelidir.

Bunu yapacak kaynağı da yoktur zaten. Altyapıyı iyi izlemeli ve özellikle genç yetenekler Zekeriya Berk, Poyraz Efe, Salih, Boran, Ömer Faruk ve Abdurrahman'ı bir şekilde A takıma monte etmelidir. Trabzonspor 2021-22 sezonunda şampiyonluğu kaleci Uğurcan, Abdülkadir Ömür ve Ahmet Can ile yakaladı. Bunu tekrar yaparsa Abdullah Avcı da, Trabzonspor da, taraftar da kazanır, Başkan Ertuğrul Doğan ve yönetim de mali konularda rahat bir nefes alır.

MALİ MÜCADELE VE ZORLUKLAR

Bu sezon Trabzonspor'un ligde oynadığı maçlar İstanbul'daki Fenerbahçe maçı hariç tadı tuzu olmayan maçlardı. Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan ve yönetimi Trabzonspor’un mali durumuyla ilgili büyük çaba gösterdiler. Başkan ve yönetim 4,5 milyar liralık bir kaynak bulup, kulüp kasasına katmalarına rağmen kulübün borcu 4 milyar liranın altına düşürülemedi.

Sahada Trabzonspor şampiyonluk yarışında erken havlu attı ve hedef olarak lig üçüncülüğü ile Türkiye Kupası kaldı yani Başkan Doğan mali açıdan kulübe çok büyük katkı sağlarken Teknik Direktör Abdullah Avcı ile futbolcular bu konuda hedefin çok uzağında kaldılar ama teselli ikramiyesi olarak elde bir tek Türkiye Kupası kaldı. Kupada da finalde rakip Beşiktaş olurken, ligde maalesef oynadığı futbolla ve aldığı puanlar Trabzonspor taraftarını memnun edemedi. Bu nedenle de umutlar gelecek sezona kaldı. Umarım Başkan Ertuğrul Doğan ve teknik kadro önümüzdeki sezon yapılacak transferler ile taraftarların arzu ettiği takımı oluştururlar yoksa bu sezon ne Abdullah Avcı'nın oynattığı sistem ne de takımının sergilediği performans Trabzonspor taraftarını mutlu etmedi. Oynanan futbol biraz daha göze hoş gelseydi üzerine bir de kupa da alınmış olsa bir nebze kabul edilebilir, durum sineye çekilerek önümüzdeki sezona daha bir umutla bakılabilirdi. Umarım önümüzdeki süreci en az hasarla atlatıp gelecek sezona sağlam adımlar atılır. Temennimiz bu.

OLİMPİYAT STADINI DOLDURALIM KUPAYI MÜZEMİZE GETİRELİM

Olumsuzluklarla devam eden sezondan sonra Trabzonspor, Türkiye Kupası'nda finale kalmayı hak etti. Böyle bir sezonda en azından Türkiye Kupası'nda finale kalmak, Trabzonspor için de camia için de bir moral oldu.

En önemlisi önümüzdeki yıl Avrupa kupalarında oynama şansını yakaladı. Tekrar altını çizmek istiyorum, İstanbul Olimpiyat Stadyumu'nda Beşiktaş ile oynanacak olan Türkiye Kupası final maçında taraftarlarımıza ayrılacak olan tribünleri dolduralım, takımımızı 90 dakika Beşiktaş önünde destekleyelim ve futbolcular da sahada üzerine düşeni yaparak Türkiye Kupasını müzemize getirelim. Olimpiyat Stadı’nda muhteşem bir seyirciyle daha önce oynadığımız maçlarımızda inanılmaz bir atmosfer yakalamıştık. Temennim, bundan sonraki maçlarda da aynı desteği verirler. Tabii ki, heyecanla hocayı, yeni transferleri hepimiz bekliyoruz. Güzel bir hazırlık kampı ile beraber önümüzdeki sezonda Trabzonspor’un hem Süper Lig'de hem de Avrupa kupalarında başarılı olması hem benim, hem de camiamızın en büyük arzusu. Bu sezon Süper Lig şampiyonluğunda büyük hayal kırıklığı ve başarısızlık yaşasak da hiç olmazsa bir teselli adına Türkiye Kupası'nı kazanalım.

REKLAMIN GÖLGESİNDEKİ YATIRIM

Geçen hafta yolumuz Gümüşhane'nin Kelkit ilçesine düştü. Değerli dostlarımızın yanında Kelkit’e ömrünü adayan, yatırımlarının bir bölümünü doğup büyüdüğü memleketi Kelkit’e yapan ve Kelkitspor’un 3.Lige çıkmasında büyük emeği olan Onursal Başkan sayın Murat Akın’ın yaptırdığı “Murat Akın AVM”yi ziyaret edelim dedik. AVM’ye yaklaştığımızda bir de ne görelim? Belediye koskoca reklam panosunu milletin gözüne sokarcasına AVM’nin tam önüne yerleştirmiş.. Hadi belediyenin gelir için bu tip işlere kalkışmasını anlarız tamam da kaş yaparken göz çıkarması akıl alır gibi değil, bile bile lades yani… Acaba Murat Akın AVM’nin önünün kesilmesi belediyeye ne kazandırıyor, ne kaybettiriyor? Bunu etraflıca düşünmek lazım. Bir kişinin, özellikle de şehrin saygın bir isminin adını taşıyan yatırımın bir ticari reklam panosuna tercih edilerek önünün kapatılması, etik değerleri de ilerleyen dönemlerde gelmesi olası başka yatırımları da sorgulatır…

Kelkit Belediyesi'nin bu işe hangi mantıkla yaklaştığı merak konusu ve bu durum şehrin önde gelen isimlerinin yaptıkları yatırımları, itibarını ve marka değerini de zedeliyor. İleride benzer durumların yaşanmaması için şehir planlaması ve yerel yönetimlerin yatırımları denetleme ve koruma sorumluluğu açısından da büyük önem taşıyor.

İŞTE ARADIĞIM FUTBOL

Trabzonspor, İstanbulspor maçına güzel başladık. Onuachu yine yaptı yapacağını Trabzonspor takımını 2-0 öne geçirdi. Trabzonspor iki gol attıktan sonra İstanbulspor baskı yaptı ancak son vuruşu yapmadılar. İkinci yarıda İstanbulspor baskısını sürdürdü ancak topu kaybettiler ve Trabzonspor kontratakta Vişca’nın harika pasıyla Thomas Meunier topu ağlarla buluşturdu. Maçın son düdüğü geldi. Trabzonspor rahat maç kazandı ve 3 puanı 3 golle aldı.

Haftaya Ziraat Türkiye kupası finali Trabzonspor-Beşiktaş arasında oynanacak. Atatürk Olimpiyat Stadında oynanacak. Tabii ki ben takımım Trabzonspor’dan yanayım ancak Beşiktaş kolay bir rakip değil. VAR hakemi konusuna gelince bence yabancı hakem çok doğru bir karar olmuş. Ziraat Türkiye Kupası finaline yakışır bir mücadele olsun, iki takıma da başarılar diliyorum. Hak eden kazansın. (EFE KAAN ÖZTÜRK)